ID : 21140526

افزایش نرخ طلاق در کاربران شبکه‌های اجتماعی


یک آسیب شناس اجتماعی گفت: کسانی در برابر آسیب های شبکه های اجتماعی و فضای مجازی کمتر دچار آسیب و انحراف می‌شوند که آموزش های لازم درباره استفاده از این شبکه هایاجتماعی را دیده و با خطرات آن آشنا شده باشند.

به گزارش یزدرسا، مجید ابهری،‌ آسیب شناس و کارشناس مسائل اجتماعی درمصاحبه با  راه دانا؛ در خصوص تأثیرات شبکه های موبایلی بر روابط درون خانوادگی اظهار داشت: قبل از ورود هر فناوری به جامعه باید بسترهای فکری و فرهنگی برای آن تهیه شود در غیر این صورت عوارض و آسیب هایی با ورود آن فناوری به وجود خواهد آمد که گاهی جبران آنها دشوار و حتی غیر ممکن خواهد بود.

وی با بیان این که امروز شاهد هستیم کارکرد شبکه های اجتماعی تغییر کرده است خاطر نشان کرد: نرم افزار ها و شبکه های اجتماعی با زیر بنای فضای مجازی، امروز به صورت یک پدیده فراگیر در آمده است که هدف از ایجاد آنها برقراری ارتباط ساده و رایگان می باشد نه اینکه از طریق این شبکه ها فساد و الگوهای غیر اخلاقی گسترش پیدا کند.

این آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه نرخ استفاده از شبکه های اجتماعی در کشور افزایش یافته است تصریح کرد: در حال حاضر حدود 50 در صد از افرادی که گوشی های هوشمند دارند، به ویژه جوانان شامل دختران و پسران به صورت افراطی از شبکه های اجتماعی استفاده می‌کنند.

ابهری ضمن یادآوری این نکته که میانگین استفاده جوانان از شبکه های اجتماعی موبایلی بین 2 تا 5 ساعت است گفت: ضعیف شدن ارتباطات خانوادگی، انزوا و گوشه گیری، جعل هویت، روابط غیر اخلاقی، ایجاد انحراف رفتاری، القای مسائل غیر اخلاقی به جوانان، گسترش اسیب های اجتماعی، ایجاد تزلزل در روابط زناشویی، به وجود آمدن روابط فرا زناشویی و ... از عوارض حضور دائم در شبکه های اجتماعی است.

وی افزود: در حال حاضر یکی از دلایل افزایش اختلافات خانوادگی و بالارفتن آمار طلاق در کشور در کنار بالا رفتن آمار خیانت، گسترش این نرم افزارها بوده که بدون فرهنگ سازی و آماده سازی فکری وارد جامعه شده‌اند.

این آسیب شناس اجتماعی خاطر نشان کرد: امروز در هر خانواده ملاحظه می شود که فرزندان و والدین به طور جداگانه ساعت ها مشغول چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی هستند که در نهایت منجر به بروز روابط غیر اخلاقی، ایجاد روابط دوستی و آشنایی با جنس مخالف می شود.

ابهری تصریح کرد: روابط خارج از چارچوب در هر خانواده‌ای منجر به حاشیه هایی برای یک خانواده شده و روابط سالم درون خانوادگی را زیر سوال خواهد برد از همین رو زمینه برای به وجود آمدن خیانت افراد یک خانواده به یکدیگر و ایجاد روابط پنهانی فراهم می شود.

وی در خصوص استفاده کودکان و نوجوانان از شبکه های اجتماعی تصریح کرد: خانواده ها نباید بدون بستر سازی برای فرزندان خود و آموزش آنها اقدام به تهیه گوشی های همراه برای آنها کنند؛ کودمان و نوجوانان به ویژه زیر 18 سال نیازمند استفاده از گوشی های هوشمند نبوده و از همین رو والدین نباید هر خواسته فرزند خود را بدون نیاز سنجی برطرف کنند.

این آسیب شناس اجتماعی در ادامه گفت: والدین باید با آموزش های لازم به فرزندان خود و همراهی آنها در استفاده از شبکه های اجتماعی از بروز آسیب های جدی ناشی این شبکه ها جلوگیری کند.

ابهری بیان داشت: امروز در کشور ما بیش از 80 درصد از گوشی های تلفن همراه در دست کسانی است که هیچ ضرورت شغلی ندارند و این گوشی ها که غالبا هوشمند بوده در اختیار جوانان و نوجوانانی است که ساعت ها زمان خود را صرف حضور در شبکه های اجتماعی و چرخیدن میان محتواهای غیر ضروری می‌کنند.

وی در پایان تصریح کرد: کسانی در برابر آسیب های شبکه های اجتماعی و فضای مجازی کمتر دچار آسیب و انحراف می‌شوند که آموزش های لازم درباره استفاده از این شبکه هایاجتماعی را دیده و با خطرات آن آشنا شده باشند.

انتهای پیام/ص

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.