آلودگی صنعتی نفس روستای ابراهیمآباد را تنگ کرده است/ محاصره روستابا هالهای از دود غلیظ
به گزارش یزد رسا، روستای ابراهیمآباد یکی از چند روستایی است که در دهستان رستاق از توابع شهرستان اشکذر و در فاصله 35 کیلومتری از مرکز استان قرار گرفته است.
همشهری نوشت:این روستا با جمعیتی بالغ بر 1400 نفر، از لحاظ میانگین سنی در زمره جوانترین روستاهای منطقه است و به این دلیل «ابراهیمآباد» نام گرفته که «ابراهیم خان» از اولین خانهای این روستا در این مکان سکونت داشته است.اهالی ابراهیمآباد، اغلب کشاورز هستند و عمده محصول کشاورزی آنها خیار سبز گلخانهای است که مقداری از آن به مصرف داخل استان میرسد و بخشی نیز به خارج از استان ارسال میشود.این روستا دارای قدمتی چند صد ساله است و قلعه تاریخی و بقعه سید تاجالدین، از مهمترین جاذبههای این روستاست که قدمت آنها به قرن هفتم و هشتم هجری برمیگردد. ابراهیمآباد به سبب وجود همین بناهای تاریخی، هر سال در ایام نوروز میزبان تعداد زیادی از مسافران است که برای تفریح و بازدید از اماکن تاریخی این روستا به آن سفر میکنند.
خواستههای ساکنان
ضرورت آسفالت کوچهها
«مهدی امینی» دهیار روستا در مورد آسفالت کوچههای روستا میگوید: دولت حدود 10 سال پیش با مشارکت و خودیاری اهالی روستا، برای آسفالت کوچهها اقدام کرده است ولی به دلیل نبود زیرسازی مناسب و حفاریهای شرکتهای خدماترسانی مانند آب، گاز و مخابرات، این آسفالتها امروز وضعیت مناسبی ندارند. وی با اشاره به نارضایتی اهالی از این وضعیت که به تخریب بافت و خانههای قدیمی منجر شده است، اضافه میکند: متاسفانه شورای اسلامی روستا نیز با توجه به محدودیت بودجه و گستردگی موضوع، قادر به احیا و بازسازی مجدد آسفالت کوچهها نیست و این مسئله نیازمند توجه مسئولان مربوط است.
لزوم احیای بافت تاریخی روستا
«حسن آخوندی» یکی از فرهنگیان این روستا درباره احیای بافت تاریخی، قلعه و مساجد تاریخی این روستا میگوید: متاسفانه با وجود اشراف کامل مسئولان به قدمت بناهای تاریخی این روستا، تاکنون بودجه مناسبی برای احیای آنها اختصاص نیافته است. وی ادامه میدهد: این در حالی است که اهالی روستا بارها از مسئولان در این زمینه درخواست مساعدت کردهاند.آخوندی میافزاید: اهالی روستا همچنین بارها برای مشارکت در حوزه بازسازی و مرمت کوچهها و خانههای قدیمی روستا اعلام آمادگی کردهاند.
استفاده ازسیستم های آبرسانی نوین
«محمود رعیت» نماینده کشاورزان این روستا نیز با اشاره به استفاده از سیستم آبرسانی سنتی در بخش کشاورزی این روستا، عنوان میکند: متاسفانه با توجه به کمبود آب در سالهای اخیر، پیشرفتی در این بخش مشاهده نمیشود و دولت باید در خصوص آبیاری نوین از کشاورزان روستا حمایت لازم را انجام دهد. وی ادامه میدهد: این روستا دارای زمینهای کشاورزی متعددی است که اغلب قابل استفاده نیستند و با وجود تلاشهای شورای اسلامی هنوز در این رابطه توفیق چندانی کسب نشده است و نیاز به حمایتهای دولتی در این بخش به شدت احساس میشود.
اختصاص زمین به جوانان شاغل روستا
«علیرضا رعیت» یکی از جوانان این روستا که به شغل تراشکاری مشغول است نیز با اشاره به فعالیت تعدادی از جوانان روستا در حرفههای مختلفی مانند برقکشی، تراشکاری، تأسیسات، گازرسانی، نجاری و دامداری، اظهار میکند: متاسفانه این افراد به دلیل نداشتن زمین مناسب در کنار جاده اصلی، فاقد محل مناسبی برای فعالیت خود هستند. وی خواستار مساعدت دولتمردان برای اختصاص زمینی مناسب برای فعالیت این جوانان روستایی میشود.
پاسخ مسئولان
کمترین مهاجرت روستاییان در ابراهیمآباد
البته رئیس شورای روستای ابراهیمآباد با بیان اینکه روستای ابراهیمآباد از پرجمعیتترین روستاهای منطقه رستاق شهرستان اشکذر است، میگوید: ساکنان این روستا در مقایسه با دیگر روستاهای استان کمتر به مهاجرت روی آورده و عمدتا در روستا سکونت دارند و از این لحاظ روستای ابراهیمآباد وضعیت بسیار مناسبی در میان روستاهای یزد دارد. «یوسف ابوالحسنی» در مورد مشکلات احیای بافت و قلعه تاریخی روستا هم اظهار میکند: پیگیریهای مکرری از طریق ارسال نامه و عکس به میراث فرهنگی استان و شهرستان انجام شده ولی هنوز اعتبار مشخصی در این رابطه به روستا اختصاص داده نشده است. وی ادامه میدهد: هرچند با هزینههای شخصی و مشارکت مردم، برخی کوچهها و خانههای قدیمی احیا شده ولی وعده مسئولان در این رابطه هنوز محقق نشده است.
محاصره روستابا هالهای از دود غلیظ
رئیس شورای اسلامی روستای ابراهیمآباد درباره آلودگیهای زیست محیطی حاصل از صنایع و کورههای آجرپزی نیز عنوان میکند: این آلودگیها باعث شده که در اغلب صبحها، شاهد هالهای از دود غلیظ در منطقه باشیم. وی در این باره میگوید: قولهای مساعدی از 2سال پیش داده شده ولی به دلیل کمبود بودجه تاکنون از سوی مسئولان عملی نشده است. ابوالحسنی اظهار میکند: متاسفانه این در حالی است که مسئولان استان در جریان این مشکل هستند و روز به روز این آلودگیها بیشتر و آمار بیماریهای تنفسی و سرطان در حال افزایش است.
آمادگی میراث فرهنگی برای مرمت بناهای تاریخی
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اشکذر هم در رابطه با مرمت آثار تاریخی و ارزشمند روستای ابرهیمآباد میگوید: این اداره با همکاری شورای اسلامی روستای ابراهیمآباد از ابتدای سال تاکنون به بازسازی آب انبار «فاطمه رحمانی» اقدام کرده و در حال حاضر نیز مرمت و بازسازی مسجدجامع حاج علی اکبر و آب انبارشهدا در دست اقدام است. «سیدمحمدجعفر میرجلیلی» تاکید میکند: از محل اعتبارات اضطراری، مبلغی برای مرمت بناهای تاریخی و ارزشمند این روستا تخصیص یافته که تا پایان امسال هزینه خواهد شد. وی عنوان میکند: این اداره آمادگی دارد تا با مشارکت نهادهای محلی به مرمت سایر بناهای روستا نیز اقدام کند.
نبود محدودیت برای متقاضیان روشهای نوین آبیاری
مدیر جهادکشاورزی شهرستان هم با تاکید بر پرداخت دیرکرد اقساط تسهیلات دریافتی کشاورزان روستای ابراهیمآباد، اظهار میکند: در این صورت جهادکشاورزی آمادگی دارد که طرحها را به روز و برخی کمکهای بلاعوض را به آنها اعطا کند. «عباس بشارتی» میگوید: در حال حاضر جهادکشاورزی برای اجرای روشهای نوین آبیاری از جمله آبیاری قطرهای هیچ محدودیتی برای متقاضیان ندارد و به ازای هر هکتار 65میلیون ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت میکند. این مسئول با بیان اینکه برای آبیاری کم فشار هم به ازای هر هکتار مبلغ 32میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت میشود، عنوان میکند: جهادکشاورزی 85درصد از این اعتبارات را به صورت کمکهای بلاعوض و مابقی را در قالب تسهیلات بانکی ارائه میکند.
پیگیری واگذاری زمین
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اشکذر در مورد واگذاری زمین به جوانان روستا برای اجرای طرحهای صنعتی، خدماتی، کشاورزی و سایر مشاغل نیز میگوید: متقاضیان با در دست داشتن مجوز از ادارات مربوطه میتوانند به مدیریت امور اراضی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مراجعه و برای تشکیل پرونده اقدام کنند. «علی زارع سروی» ادامه میدهد: این موضوع در مراحل بعدی از سوی اداره منابع طبیعی پیگیری و اراضی مورد نظر برای استقرار واحدهای صنعتی و نیمه صنعتی به شرکت شهرکهای صنعتی منطقه رستاق تخصیص داده میشود و در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
80 میلیون تومان برای اجرای طرح هادی
«هادی صراف» مدیر بنیاد مسکن شهرستان اشکذر نیز درخصوص زیرسازی نامناسب آسفالت کوچه ها میگوید: بنیاد مسکن در 2 سال پیاپی بیش از 80 میلیون تومان برای اجرای طرح هادی به این روستا کمک کرده است ولی مرمت حفاریهای صورت گرفته از سوی شرکتهای خدماترسان باید از سوی این دستگاهها انجام شود.
Related Assets:
- مبارزه با آلودگی هوای استان یزد درگرو جذب اعتبار /یزد بی بهره از اعتبارات خاص
- خروج 80درصد کارخانجات کاشی و سرامیک یزد از لیست واحدهای آلاینده
- 2.8 برابر شدن میزان SO2 در هوای یزد/ غفلت از آلایندههای یزد
- حفظ هوای پاک از حرف تا عمل/ عوامل آلاینده هوا را بهتر بشناسیم
- مسئولین مهلت انتقال کارخانه ذوب فلزات شاهدیه را تمدید کردند!/ وضعیت نگرانکننده صنایع آلاینده حریم شهر
- شرایط آلایندههای هوا در یزد بحرانی است/ کدام صنایع بیشترین آلایندگی را در یزد دارند؟
- تغییرحکم قضایی پلمب واحدهای آلاینده سئوال برانگیز است/بیبرنامگی محیط زیست درگوشه وکنار یزدمشهود است
- ذوب فلزات شاهدیه باید منتقل شود/عدم صدور مجوز برای فولاد و کاشی