تغییرحکم قضایی پلمب واحدهای آلاینده سئوال برانگیز است/بیبرنامگی محیط زیست درگوشه وکنار یزدمشهود است
به گزارش یزد رسا، محمدصالح جوکار، عصر امروز در جلسه بررسی مجوز کارخانه ذوب فلزات شاهدیه با حضور مردم این منطقه اظهار داشت: شرایط به نحوی است که آلایندگیهای صنایع هر روز بیشتر به سمت شهر حرکت میکند و آسیبهای بسیاری به سلامت شهروندان وارد میکند.
وی بیان کرد: چشماندازهایی برای آینده زیست محیطی یزد دیده شده و برنامههایی نیز وجود دارد اما متاسفانه بر اساس برنامه و چشماندازها عمل نمیشود و هنوز هم مجوزهایی صادر میشود که در آن بیبرنامگی محیط زیست کاملا مشهود است.
جوکار از جمله این مجوزها به صدور مجوز برای کارخانه ذوب فلز و گندله در یزد اشاره کرد و افزود: این واحدها آلایندگی بسیاری دارند و در شرایطی که باید مشکلات واحدهای قدیمیتر حل شود، باز هم برای واحدهای جدید مجوز صادر میشود و به این ترتیب هر روز بر آلایندگی هوا افزوده میشود.
وی تاکید کرد: اکنون بسیاری از واحدهای صنعتی در میان یا در جوار منازل مسکونی مردم قرار گرفتهاند که لازم است مشوقهایی برای جابجایی این صنایع در نظر گرفته شود و آنها را با برنامهریزی از محل زندگی مردم دور کرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه سال گذشته یکی از آلایندهترین کارخانجات یزد در منطقه شاهدیه پلمپ شد اما متاسفانه حکم دستگاه قضایی عوض شد و هماکنون بدون اینکه مشکلات این واحد برطرف شود، دوباره مشغول به کار شده است.
وی با بیان اینکه کارخانه ذوب فلزات شاهدیه دستور قضایی برای پلمپ داشت، تصریح کرد: حکم دستگاه قضایی نباید عوض شود و نباید با یک تماس و ارتباط، حکمی لغو یا از اجرای آن جلوگیری شود و این قابل قبول نیست و گلایه و نارضایتی مردم را به دنبال داشته است.
جوکار با اشاره به اینکه مردم به شدت از آلایندگی کارخانه ذوب فلزات گلایه دارند، خاطرنشان کرد: ضعفها نباید پوشیده شود بلکه باید برطرف شود و همه موارد به صورت شفاف با مردم مطرح شود ضمن اینکه همه افراد در برابر قانون مساوی هستند و حکم دستگاه قضایی نباید به خاطر جایگاه و موقعیت افراد تغییر کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد تصریح کرد: عمل به حکم و اجرای آن اهمیتی بسیار بالا دارد و قوه قضاییه همانگونه که در صدور حکم قاطعیت دارد، باید در اجرا نیز از خود قاطعیت نشان دهد و همه باید در برابر قانون مساوی باشند و با اخلالگران در نظم جامعه و سلامت مردم باید با جدیت بیشتری برخورد شود.
جوکار در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یکی دیگر از گلایههای مردم شاهدیه در مورد عدم رسیدگی مسئولان به بافت تاریخی این شهر اظهار داشت: میراث فرهنگی باید حفظ شود و قابل احترام و ارزش است اما باید برای بهسازی و بازسازی آن نیز همکاری و مساعدت صورت گیرد و نباید باعث دردسر مردم شود.
وی ادامه داد: در کشورهای همسایه ما همچون ترکیه از میراث فرهنگی موجود طی بازسازی و بهسازی که انجام دادهاند، بیشترین استفاده و درآمد را کسب میکنند و در کشور ما نیز باید با برنامهریزی درست مشکلات مردم در زمینه میراث فرهنگی رفع شود.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس در مورد شکایت مردم مناطق اشکذر و زارچ و شاهدیه در زمینه بود بد فاضلاب نیز اظهار داشت: مشکل اساسی در این زمینه تصفیهخانه نیست بلکه آبهایی است که به صورت سطحی رها میشود و مدیرعامل آب منطقهای و آب و فاضلاب شهری یزد باید به صورت جدی پیگیری کنند و اگر نمیتوانند این آب را منتقل کنند، حداقل به کشاورزان منطقه واگذار کنند.
منابع: فارس و مهر
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- فیلتر آلاینده کوره های آجرپزی در یزد ابداع شد
- شرایط آلایندههای هوا در یزد بحرانی است/ کدام صنایع بیشترین آلایندگی را در یزد دارند؟
- آلودگی صنعتی نفس روستای ابراهیمآباد را تنگ کرده است/ محاصره روستابا هالهای از دود غلیظ
- مبارزه با آلودگی هوای استان یزد درگرو جذب اعتبار /یزد بی بهره از اعتبارات خاص
- یزد محاصره درکورهها وکارخانهها درآستانه ورشکستگی زیست محیطی/ دشت یزد ـ اردکان منطقهای بحرانی
- ۲۶ دانشگاه به تفاهمنامه تبدیل جزیره آشوراده به منطقه گردشگری اعتراض کردند
- ذوب فلزات شاهدیه باید منتقل شود/عدم صدور مجوز برای فولاد و کاشی
- طرح تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه در مجلس
- اعتراض به عملکرد ابتکار با زدن ماسک در صحن مجلس
- گزارش تصویری از حضور مسوولان محیط زیست کشور از مناطق زیست محیطی مهریز