ID : 31533815
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

اکثر سرطان های پوست قابلیت درمان با جراحی را دارند/لزوم توجه به عوارض و مراجعه سریع به پزشک متخصص


دکتر ابراهیم زاده اعلام کرد: درمان اکثر سرطان های پوست با روش جراحی امکان پذیر است و گاهاً احتیاج به اقدامات بعدی مثل رادیوتراپی نیز ممکن است نیاز باشد. البته سرطان های کوچک تر با اقدامات خیلی ساده تر قابلیت درمان دارند.

به گزارش یزد رسا؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: سرطان پوست یکی از شایع ترین سرطان های موجود در کشور ما است، البته خوشبختانه اکثر سرطان های پوست سرطان هایی هستند که درجه بد خیمی کمی دارند. با این حال به دلیل شیوع بالا این موضوع دارای اهمیت است.

دکتر محمد ابراهیم زاده اردکانی افزود: ریسک ایجاد سرطان پوست در افراد به صورت کلی حدود 30 درصد است که عدد بسیار بالایی است.

این متخصص پوست عنوان کرد: مهمترین فاکتوری که باعث ایجاد سرطان  پوست می شود نور آفتاب است. بنابراین افرادی که به صورت طولانی با نور آفتاب تماس دارند به عنوان مثال کشاورزان، کارگران ساختمانی و ورزشکاران در معرض خطر هستند.

وی افزود: تماس با بعضی مواد شیمیایی مانند ذغال سنگ نیز می تواند موجب ابتلا به سرطان پوست شود. ضمناً افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند و همچنین برخی بیماری های پوستی می تواند زمینه ساز بروز سرطان پوست باشد.

ابراهیم زاده با اشاره به شیوع بالای سرطان پوست در یزد خاطرنشان کرد: به خاطر بالا بودن اشعه آفتاب در استان یزد آمار سرطان پوست در این استان نیز بالاست و خطر ابتلای کشاروزان و دامداران در این زمینه  از ریسک بالاتری برخوردار است به طوری که طبق آخرین تحقیقاتی که سال گذشته در این زمینه انجام شد، عنوان شد 30 درصد بیماران سرطانی استان یزد مبتلا یه سرطان پوست هستند.  

وی هشدار داد: آفتاب های کودکی و آفتاب هایی که با شدت زیاد مثلاً در تفریحات کنار دریا افراد تحت تاثیر آن قرار می گیرند می تواند در آینده باعث ایجاد سرطان پوست شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد خاطر نشان کرد: سرطان های پوست اکثرا مرگ و میر ندارند ولی نوعی سرطان پوست وجود دارد به نام ملانوم که متاسفانه این سرطان از نوع بدخیم بوده و می تواند باعث مرگ و میر افراد شود. البته خوشبختانه این نوع سرطان دركشور ما شيوع زيادي ندارد.

وی با اشاره به شیوه  های تشخیص و علائم این بیماری بیان داشت: سرطان های پوست معمولاً به صورت زخمی که مزمن است و خوب نمی شود و یا یک خال سیاه رنگ که در حال بزرگ شدن و تغییر شکل یا تغییر اندازه است خود را نشان می دهد. بنابراین اگر فردی مبتلا به چنین ضایعه ای بود احتیاج به بررسی و ویزیت توسط متخصصین پوست دارد. خونریزی ایجاد تورم و درد نیز جز علائم بعدی هستند.

دکتر ابراهیم زاده اعلام کرد: درمان اکثر سرطان های پوست با روش جراحی امکان پذیر است و گاهاً احتیاج به اقدامات بعدی مثل رادیوتراپی نیز ممکن است نیاز باشد. البته سرطان های کوچک تر با اقدامات خیلی ساده تر قابلیت درمان دارند. باید در این رابطه گفت مهم ترین نکته در مورد درمان سرطان ها مراجعه زودهنگام به پزشک معالج است چون هر چه تشخیص سرطان زودتر اتفاق بیافتد درمان راحت تری نیز مورد انتظار است.

این متخصص پوست در مورد شیوه های پیشگیری ابتلا به بیماری سرطان پوست گفت: از آنجا که مهم ترین عامل ایجاد سرطان پوست نور آفتاب است بنابراین باید سعی شود مواجهه با نور آفتاب کاهش پیدا کند. لذا توصیه می شود همه افراد از ضد آفتاب های مناسب سن و جنسیت خود استفاده کنند، به افرادی که شغلشان باعث مواجهه بیشتر با نور آفتاب است استفاده از کلاه لبه دار، لباس مناسب و دارای آستین علاوه بر کرم ضد آفتاب توصیه می شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.