آیا بافق ظرفیت تولید و پرورش تیلاپیا را ندارد؟/چرا ایران تیلاپیا را باید گرانتر بخرد؟
به گزارش یزد رسا به نقل از بافق خبر، به مناسبت همایش ماهی تیلاپیا برآن شدیم تا گزارشی از روند انجام امور و نحوه ایجاد مرکز تحقیقاتی این نوع ماهی تهیه نماییم.
با در دست گرفتن سکان اداره امور اجرایی کشور توسط دولت تدبیر و امید ناگهان بحث عدم صدور مجوزتولید و پرورش ماهی تیلاپیا در داخل کشور تیتر رسانه هایی از قبیل همشهری شد. البته با در دست گرفتن محیط زیست توسط خانم ابتکار ناگهان بنزین تولید داخل کشور آلوده کننده شد و از تولید آن جلوگیری بعمل آمد تا اینکه گزارش مجلس مهر باطل بر ادعای این مجموعه زد. در همین راستا ادعایی که از قبل می گفتند تیلاپیا ماهی همه چیز خوار است و برای محیط زیست خطرناک است فشار را بر تولید تیلاپیا آنهم در مرکز ملی تحقیقات آبزی کشور در بافق بالا بردند. تا آنجا که شبکه وهابی من و تو پای در گود تخریب گذاشت و مدعی شد سازمان شیلات ایران در حال انجام پروژه ای است که باعث تخریب محیط زیست می شود. این در صورتی است که کل دنیا در حال پرورش این نوع ماهی هستند و می خواهند با روش ضربه به تحقیقات جهادگونه عزیزان این مرز و بوم که در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی هستند این پروژه را به تعطیلی بکشانند.
ماهی تیلاپیا گونه ای بسیار ارزشمند و دومین گونه ماهی پرورشی جهان است بطوریکه در دهه چهل آقای" فرید پاک" پدر علم شیلات گزارشاتی در این مورد دارند.
ایجاد مرکز تحققات شیلات در بافق پتانسیلی را برای تحقیقات آبزیان در کشور ایجاد نمود. این مرکز به آبهای آزاد دسترسی نداشته و با دو حلقه چاه فعالیت می کند و کاملا ایزوله می باشد. مرکز تحقیقات ملی ایران در سال 80 ایجاد شده و در سال 87 مجوز ورود تعدادی بچه ماهی به این مرکز داده شد. در این مرکز مطالعات مختلف بر روی این ماهی انجام شد تا اینکه به تولید این نوع ماهی پرداخت و توانست تا بالای 99 درصد در نر سازی این ماهی موفق عمل کند و می توان گفت بخش خصوصی جهت پرورش این ماهی در بافق موفق عمل کرده است.
هم اکنون 135 کشور دنیا در حال پرورش این ماهی هستند و ایران آخرین کشور می باشد که در این عرصه وارد شده است.
یکی از ویژگی های تیلاپیا سازگاری با شرایط آب و هوای گرمسیری است بطوریکه این شرایط بخوبی در شهرستان بافق مهیاست و این شهرستان هیچ راهی به آب های آزاد ندارد .
یکی دیگر از مزایای پرورش این نوع ماهی پرورش این محصول در بازه زمانی کوتاه می باشد. یعنی در فروردین ماه پرورش شروع و در مهرماه صید می گردد در صورتی که کاشت پسته در بافق حداقل 10 سال طول می کشد تا به بهربرداری مناسب آنهم با خسارات بالا برسیم.
از دیگر ویژگی ها و مزایای تیلا پیا ، طعم عالی ، نداشتن استخوان ، قیمت تمام شده پایین و به راحتی فیله شدن آن می باشد.
آیا بافق ظرفیت تولید و پرورش تیلاپیا را ندارد؟
دانشمندان در سال 2003 ثابت کرده اند که اگر بخواهیم کاری کشاورزی به صرفه داشته باشیم ساده ترین روش آبزی پروری است. و به همین دلیل هم است که تیلاپیا را مرغ آبزی پروری می گویند.
ما در بافق نمی توانیم زرد آلو و میوه جات تولید کنیم در صورتی که زمین های شور با آب شور داریم و دانشمندان جغرافیای کشور گفته اند بیایید از این ظرفیت استفاده کنید.
امسال 6هزار تن فیله ماهی تیلاپیا وارد ایران شده است که این یعنی پرورش 45 میلیون بچه ماهی در بیرون از ایران که در استخرهای خاکی پرورش می یابد این در حالی است که بافق بهترین مکان برای پرورش این ماهی شناسایی شده است.
چرا ایران تیلاپیا را باید گرانتر بخرد؟
هم اکنون بزرگترین وارد کننده تیلاپیا در جهان آمریکاست که حتی خودش 17 هزار تن در سال تولید می کند و در حال حاضر ابرقدرت تولید تیلاپیا چین می باشد.
همچنین ایران بعد از کانادا و آمریکا بیشترین هزینه را پرداخت مینماید و این منطقی نیست.اگر آمریکا و کانادا هزینه بالا پرداخت می کنند قابل قبول است چون آن طرف کره زمین هستند اما اینکه ایران این ماهی را گران بخرد حتی از روسیه که به ایران نزدیکتر است گرانتر بخرد جای سوال است؟جواب این است که آنها فهمیده اند ما در ایران پرورش نداریم بنابراین هر چه میتوانند گرانتر حسابمان می کنند.
آیا وقت آن نشده است که به فرمان رهبرمان در مورد اقتصاد مقاومتی جهادگونه عمل نماییم؟
همانطور که رهبر انقلاب اقتصاد مقاومتی را تکلیف کرده اند آیا درست است که ما فیله ماهی وارد کنیم؟
آیا جلوگیری از پرورش تیلاپیا، راه حل حفظ ادعای خطر از بین رفتن محیط زیست است؟
اگر نگرانی وجود دارد که این ماهی به ابهای آزاد دسترسی پیدا می کنند روش این است که در مناطقی این کار انجام شود که به آبهای آزاد دسترسی نداشته باشد.محیط های ایزوله باشند.نر سازی این ماهی با بالاترین درصد در بافق انجام شده است.
طرح تحقیقاتی تیلاپیا در بافق تمام شده است و محصول آن از تمامی جهات قابل اطمینان است و کسانیکه اطلاعی ندارند در این رابطه چرا نظر می دهند.
کار ما شده فروش نفت به خارج و خرید ماهی و ورود به کشور.چرا ما وارد این عرصه نشویم و این نوع ماهی را به دست مردم ندهیم تا اقتصاد مقاومتی در بافق رقم خورد؟
ادامه دارد...
Related Assets:
- ايرانی ها نصف مردم جهان ماهی مصرف میكنند/ سالانه 20 هزار تن گوشت تیلاپیا به کشور وارد میشود
- محيط زيست براي لغو پرورش تيلاپيا بافق دستورالعمل ارائه دهد
- تولید سالانه یک هزار تن ماهی در یزد
- تولید 20 تن ماهی تیلاپیا در بافق
- آلودگی«تیلاپیا»دربافق بازهم خبرساز شد/ ابتکار: اعلام نظر زیست محیطی تیلاپیا پس از بررسیهای کارشناسانه
- «اولین همایش ملی تیلاپیا» در شهرستان بافق برگزار می شود
- براي تيلاپيای بافق «حرف» درآوردهاند/ تیلاپیا خطر ندارد مزیت اقتصادی دارد!