تولید سالانه یک هزار تن ماهی در یزد
به گزارش یزد رسا، مدیر شیلات و امور آبزیان یزد از تولید سالانه یکهزار تن انواع ماهی در این استان خبر داد.
محمد علی مبینی عصر چهارشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: ماهیان سردابی و گرمابی مانند قزل آلا، کپور، ماهی سفید، تیلاپیا ، ماهیان خاویاری، آمور و فیتوفاگ از گونه های آبزی است که در استان یزد پرورش و تولید می شود.
مدیر شیلات و امور آبزیان استان یزد با بیان اینکه متوسط سرانه مصرف ماهی اعم از تن و غیره در استان یزد هفت کیلو و 250 گرم گرم است گفت: سالانه شاهد رشد این رقم به میزان 250 گرم به ازاء هر نفر هستیم.
وی میانگین سرانه مصرف کشور را 8.5 کیلوگرم اعلام کرد و افزود: تا رسیدن به این رقم هنوز فاصله زیادی داریم.
این مسوول بیشترین مصرف ماهی در استان یزد را قزل آلا، ماهی شیر به ویژه تیلاپیا عنوان کرد و افزود: ماهی قزل آلا در این استان تولید بسیار خوبی دارد.
وی مصرف ماهی استان یزد را هفت هزار تن اعلام کرد و یاد آور شد: ماهی سفید از شمال و ماهیان شیر و غیره را از جنوب کشور وارد می کنیم.
او افزود: با توجه به مصرف استان یزد امیدواریم با هشت هزار منابع آبی اعم از چشمه، قنات، چاههای عمیق و نیمه عمیق که داریم بتوانیم تولید بیشتری داشته باشیم.
مبینی مهمترین راه برای افزایش تولید ماهیان، را استفاده از ادوات مکانیزاسیون و استفاده ازعلم تکنولوژی جدید برشمرد.
وی برداشت ماهیان سردابی از قبیل قزل آلا را متذکر شد و گفت:این گونه در ماههای اسفند و فروردین، یک مرتبه به دست می آید و به مرور مصرف و یا درهمان موقع به استانهای همجوارصادر می شود.
این مسوول اضافه کرد: اکنون که مجهز به سیستم فرآوری و واحد های سردخانه ای هستیم ماهیان این فصل را پس از برداشت، فریز می کنیم تا به مرور زمان به بازار مصرف عرضه شود.
مبینی به پرورش و تولید تیلاپیا در بافق اشاره و خاطر نشان کرد این گونه ارزشمند به خاطر فیله بودن و پخت راحت ، جایگاه مصرف بالایی در میان مردم پیدا کرده است.
وی در مورد خصوصیات تیلاپیا افزود:این ماهی گرم آبی همه چیزخوار و سریع الرشد است و نیاز کمتری به اکسیژن دارد.
مدیر شیلات استان یزد تصریح کرد: با توجه به این خصوصیات و همکاری محیط زیست می توان این ماهی را در تمامی استخرها رها سازی کرد و تحول عظیمی در پرورش ماهی استان به وجود آورد.
این مسوول به سوابق مرکز تحقیقات شیلات آبهای شور بافق هم اشاره کرد و گفت: این مرکز بعنوان تنها مرکز تحقیقات ماهیان آب شور کشور، 14 سال پیش با هدف پرورش و تکثیر گونه های سازگار با آب شور به ویژه تیلاپیا در این شهر تاسیس شد.
به گفته وی ،این مرکز در زمینه پرورش ماهی قزل آلا 30 درصد و در سایرگونه های آبزیان آب های شور و تیلاپیا 70 درصد فعالیت داشته است.
مبینی خاطر نشان کرد: ماهانه حدود 40 هزار قطعه ماهی تیلاپیا در این ایستگاه تولید و در استخرهای شهرستان بافق رهاسازی می شود.
بافق در 120 کیلومتری شرق شهر یزد قرار دارد.
انهای پیام/ع
Related Assets:
- محيط زيست براي لغو پرورش تيلاپيا بافق دستورالعمل ارائه دهد
- ايرانی ها نصف مردم جهان ماهی مصرف میكنند/ سالانه 20 هزار تن گوشت تیلاپیا به کشور وارد میشود
- آیا بافق ظرفیت تولید و پرورش تیلاپیا را ندارد؟/چرا ایران تیلاپیا را باید گرانتر بخرد؟
- آلودگی«تیلاپیا»دربافق بازهم خبرساز شد/ ابتکار: اعلام نظر زیست محیطی تیلاپیا پس از بررسیهای کارشناسانه
- تبدیل 3 استخربافق به لارو ماهی جنس نر/موافق پرورش ماهی تیلاپیا در اکوسیتم طبیعی نیستیم
- «اولین همایش ملی تیلاپیا» در شهرستان بافق برگزار می شود
- تیشه خانم ابتکار به ریشه «تيلاپيا» در بافق/ عملكرد احساسی «تيلاپيا» را خفه كرد
- افزایش آبزیپروری در استان یزد وعدهای که محقق نشد/اقتصاد پایدار با آبزیپروری