ایران نباشد، اسلام معنا ندارد/دوست دارم معلم بمیرم
به گزارش یزد رسا، چهره ماندگار ادبيات و عرفان كشور در مراسمي كه براي نكوهداشت وي در زادگاهش يزد برگزار شد، اظهار كرد: همیشه از خداوند خواستهام که توفیق دهد كه تا آخرین لحظههای عمرم معلمی کنم و در معلمی بمیرم.
به گزارش ايسنا، دکتر "اصغر دادبه" در مراسمي اختتايمه اين برنامه نكوداشت كه عصر ديروز در تالار فرهنگ اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي يزد برگزار شد، قدرداني از برگزارکنندکان و حاضران در مراسم به این شعر از سعدی بسنده کرد و گفت: "هم تازه رویم، هم خجل، هم شادمان، هم تنگ دل، کز عهده بیرون آمدن نتوانم این انعام را"
دادبه با بیان این که همیشه از خداوند خواستهام که توفیق معلمی را به من بدهد، ادامه داد: جز معلمی کاری نخواستم بکنم، نه این که نتوانستم رشتههای دیگر چون پزشکی را بخوانم، بلکه نخواستهام و از خداوند میخواهم تا آخرین لحظههای عمرم توفیق دهد که معلمی کنم و در معلمی بمیرم.
این چهره ماندگار فرهنگ و ادب فارسی از همشهریان خود از دکتر "سید محمود طباطبائی اردکانی" یاد می کند و در وصفش می گوید: اگر او نبود، اگر آن شکوه وشکفتگی نبود، منها، دکتر شمیساها به ظهور نمیرسیدیم، استادی که شکوهمندانه در کلاس در هنگام تدریس مقدمه توحیدیه بوستان درگذشت.
دادبه در بخش دیگر سخنانش گفت: ایران بود که پیام وحی را گرفت و مترقیتر شد، آن را هم گسترش داد و در نتیجه همچنان هم، انسانی و جهانی باقی است و باقی خواهد ماند.
وی با بیان این که من همواره مخاطب این غزل را فرهنگ ایران میدانم؛ "جز آستان توأم در جهان پناهی نیست - سر مرا به جز این در حواله گاهی نیست".
وي ادامه داد: باور کنید جز در پناه فرهنگمان، میهنمان و اسلامی که در این ایران وجود دارد، پناه دیگری نیست.
دادبه افزود: بارها گفتهام و دوباره میگویم، اسلام در خلاء نمیشود، آن اسلام معتدل فرهنگی و انسانی تنها در ایران وجود دارد و آنهایی که مرتب میگویند اول بگويید اسلامی و بعد ایران، به هوش بیایند که تا ایران نباشد آن اسلام معنی ندارد.
وی با خواندن دیگر ابیات این غزل به فرهنگ "کم آزاری" ایرانیها تأکید کرد و گفت: جهان امروز به اولین چیزی که نیاز دارد این پیام است که رستگاری جاوید در کمآزاری است و خواستگاه این فرهنگ در كشور، یزد است.
در ادامه اين مراسم چهرههای فرهنگی و ادبی کشور و خارج از کشور در وصف دکتر دادبه به سخنراني پرداختند.
دادبه، نمونه يك ايراني نجيب است
دکتر "صفر عبدالله" که از تاجیکستان خود را به مراسم نکوداشت دکتر دادبه رسانیده بود، گفت: در هر آنچه که دادبه گفته و کرده است، عشق را احساس میکنیم.
وی ادامه داد: با لهجهای صحبت میکنم که در آن سوی مرزهاست و یک زمان هم جزو ایران بود، استاد دادبه، ایران را با همه فراز و فرودش چون جد بزرگش فردوسی دوست دارد.
عبدالله، دادبه را نمونه منش بالای ایرانی و آزادمردگی دانست و افزود: استاد دادبه، نمونه یک ایرانی نجیب است که هم غرور ایرانی و هم دانش دارد.
دادبه، معلمي با سبك ويژه تدريس است
دکتر "هرمز رحیمیان" استاد دانشگاه آزاد واحد شمال تهران نيز در این مراسم اظهار كرد: استاد دادبه در همه امور نگاه متفاوت داشت و در هر درسی که وارد میشدیم، نگاه ما را به آن درس و شاعر تغییر میداد.
وي دادبه را در معلمی صاحب سبک ویژه میداند که با هوش و حافظه کمنظیر خود، دانش و تجربه فلسفی خود را پشتوانه تدریس میکند.
در ادامه اين مراسم دکتر "علی میرانصاری" معاون بخش ادبیات مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی، "اسدی تبریزی" و "عبدالعظیم پویا" نيز در وصف ويژگيهاي دكتر دادبه مطالبي را ايراد كردند.
غزلخوانی شاعران کشوری و استانی، نینامه خوانی، پخش کلیپ مستند دکتر دادبه و غيره از ديگر برنامههای پاياني اين مراسم نكوداشت بود.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- دانشگاه یزد هفته آینده میزبان مراسم نکوداشت دو شخصیت برجسته کشور
- سرطان دومین قربانی خود را دانشگاه یزد گرفت/چرا به مردم علت را نمی گویید؟!
- داس«ژنرال ها» با دانشگاه یزد، چه کرد؟/حذف اتوبوسی اساتید و خداحافظی با قانون!
- پروژه ملی زمین گرمایی وساختمان خورشیدی و قنات در دانشگاه یزد اجرایی می شود؟
- وظیفه نظارتی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه یزد رنگ باخته است/آزادی بیان؛ بهانه ای برای توطئه نشریات دانشگاه یزد
- آیا در اعطای نشان ها ضابطه حاکم است؟!
- اندر انتظارات و آرزو های بر باد رفته از انتخاب ریاست جدید دانشگاه!/وقتی «شعار» جای «شعور» حاکم می شود!