ID : 37423198
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان یزد:

آینده نامعلوم معلمان سوادآموزی!/ 7هزار تبعه خارجی در یزد باسواد شدند


مرآت امین الرعایا گفت: حذف قانون استخدام معلمان نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش از علل کاهش انگیزه برای فعالیت در این نهضت است.

مرآت امین الرعایا در مصاحبه با یزدرسا، زدودن بی سوادی از چهره جامعه و گسترش سواد را از اهداف اجرای  طرح های سواد آموزی عنوان کرد و ابراز داشت: در بحث زدودن بی سوادی به دنبال شناسایی و جذب افراد بی سواد هستیم و در زمینه گسترش سواد نیز در دو دوره تحکیم و انتقال به افراد سواد آموزش داده می شود.
 
وی اجرای طرح icdl را ازجمله طرح های موفق نهضت سواد آموزی دانست و اظهار داشت: در این طرح سواد آموز در کنار آموختن سواد فارسی با بخش سخت افزاری و نرم افزاری رایانه نیز آشنا می شود که البته نهضت سواد آموزی در سال 1396 به پاس اجرای این طرح از یونسکو جایزه دریافت کرده است.
 
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان؛ آموزش اذکار نماز به سواد آموزان تحت عنوان طرح «نماز کلید بهشت» را از دیگر طرح های این نهضت عنوان و اضافه کرد: برگزاری دورهای سواد آموزی برای زندانیان،عشایر، کشاورزان  و همچنین طرح سواد آموزی والدین دانش آموزان نیز برخی  ازطرح های فرهنگی -اجتماعی  نهضت سواد آموزی هستند.
 
امین الرعایا تصریح کرد: با اجرای طرح والدین که طرح ابتکاری استان بوده نرخ با سوادی والدین دانش آموزان از 74 درصد به 99.8درصد رسیده که به دلیل عدم دسترسی یا مهاجرت والدین از استان امکان رشد این عدد وجود ندارد و ما در این زمینه و سوادآموزی زندانیان با همکاری خوب رئیس زندان یزد در میان استان های کشور جایگاه برتر داریم.
 
وی در ادامه به ایجاد مراکز یادگیری محلی توسط نهضت سواد آموزی اشاره کرد و ابراز داشت: این اقدام با مصوبه شورای عالی پشتیبانی و شورای انقلاب فرهنگی  اجرایی شده که  طی آن فرد سواد آموز همزمان با سواد اموزی، مهارتهای زندگی را نیز آموزش دیده و در آن توانمند می شود.
 
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان ادامه داد: برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع شعار سال در هفته سواد آموزی یا ایام الله دهه مبارک فجر از دیگر اقدامات فرهنگی – اجتماعی است.
 
عوامل موفقیت نهضت سواد آموزی در استان یزد
وی در تشریح عوامل موفقیت نهضت سواد آموزی در استان یزد هم گفت: عوامل مختلفی در این موفقیت نقش دارد که مهمترین آن ها تلاش و دلسوزی مسئولان در استان در طی این چهل سال است به گونه ای که اولین نهضت سوادآموزی در کشور در استان یزد یک ماه پس از فرمان حضرت امام(ره)به همت شهید صدوقی راه اندازی شده واین پیشینه سبب شده تا مسئولان بعدی هم این مسیر را دنبال کنند.
 
امین الرعایا اضافه کرد: دومین عامل تلاش دلسوزانه سواد آموزان و آموزش دهندگان است چرا که این عزیزان فرمان امام راحل را به عنوان یک تکلیف شرعی و دینی قلمداد کرد و تمام همت خود را برای ریشه کردن بی سوادی در کشور به کار بستند و با کار جهادی و نگاه بسیجی وار به این موضوع ولایت مداری خود را به منصه ظهور گذاشته و موفقیت نهضت سوادآموزی استان را رقم زدند.
 
عدم استخدام در آموزش و پرورش انگیزه معلمان را کاسته است
این مقام مسئول حذف قانون استخدام معلمان نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش را از علل کاهش انگیزه افراد برای فعالیت در این نهضت عنوان کرد و اظهار داشت: تا سال 90 معلمانی که با نهضت همکاری داشتند پس از 5 سال جذب آموزش وپرورش می شدند که این قانون با تصویب قانون واگذاری امور به شرکت های خصوصی از سال 90 توسط مجلس حذف شده و در حال حاضر معلمان با آینده ای نامعلوم روبرو هستند.
 
وی اضافه کرد: بر اساس تصمیم  شورای راهبردی اموزش و پرورش از شروط همکاری با این نهاد داشتن تحصیلات دانشگاهی و سن پایین تر از 40 سال است که با جذب 120 نفر از معلمان نهضت توسط آموزش و پرورش با مصوبه هیئت دولت در حال جذب 100 نفر از افراد جدید هستیم که باید 3 تا 5 نفر بی سواد را سواد بیاموزند.
 
معاون سواد آموزی اموزش و پرورش استان سرانه پرداختی دولت به ازای هر بی سواد به معلمان نهضت سواد آموزی را 860 هزار تومان برای سال 98 عنوان کرد و ابراز داشت: باید مسئولان تلاش کنند تا با رفع مشکلات انگیزه را در معلمان افزایش داده و با بازگشت به اصل وجودی فرمان امام راحل ریشه بی سوادی در کشور از بن کنده شود.
 
امین الرعایا در پایان در خصوص نرخ با سوای اتباع بیگانه استان اظهار داشت: نرخ باسوادی اتباع بیگانه در ابتدای انقلاب 3 درصد بوده که امروز به 47 درصد رسیده است و ما در استان یزد در 6سال گذشته بیش از 7 هزار نفر از اتباع را باسواد کردیم.
 
انتهای پیام/



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.