ID : 37422433
دستاوردهای بستن با کدخدا؛

تعطیلی ده‌ها هزار واحد تولیدی در روزهایی که دولت در اوج بود


تعطیلی مجموعه‌های تولیدی یکی از واقعیت‌های تأسف‌بار در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است به‌طوری‌که حتی در دولت یازدهم که هنوز آثار گره زدن اقتصاد کشور به برجام و مذاکره، خود را به‌طور کامل نشان نداده بود، هم شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی بودیم.

به گزارش یزدرسا، چند روز قبل، دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور گفت: بالغ بر ۵۰ درصد از واحدهای صنعتی و تولیدی کشور تعطیل است.

تعطیلی مجموعه‌های تولیدی یکی از واقعیت‌های تأسف‌بار در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است؛ به‌طوری‌که حتی در دولت یازدهم که هنوز آثار گره زدن اقتصاد کشور به برجام و مذاکره، خود را به‌طور کامل نشان نداده بود، هم شاهد تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی بودیم.

به عنوان مثال در آبان‌ماه سال 95 پرویز حسابی عضو اتاق بازرگانی ایران از تعطیلی 30 هزار واحد تولیدی بعد از برجام گفت. وی در پاسخ به این مطلب که چرا پس از برجام واردات مواد اولیه به نسبت گذشته کاهش یافته و در مقابل واردات مواد مصرفی افزایش چشمگیری پیدا کرده است، عنوان کرد: متأسفانه کارخانجات زیادی در این مدت تعطیل شده و همین موجب شده است تا نیاز به واردات مواد اولیه خود به خود کمتر شود در واقع دلیل اصلی کاهش واردات مواد اولیه و خام، تعطیلی حدود 30 هزار واحد تولیدی است.

این در حالی است که در همان بازه زمانی محمد آزاد رئیس اتحادیه آهن‌فروشان از تعطیلی یا نیمه تعطیلی 1500 واحد زیرمجموعه اتحادیه مربوطه خبر داده بود. وی گفت: 1500 واحد زیر مجموعه‌ اتحادیه، به دلیل شرایط نابسامان بازار تولید خود را به حداقل رسانده‌اند شاید نتوان گفت که این 1500 واحد رسماً تعطیل شده‌اند اما وضعیتشان به‌گونه‌ای است که برای فعالیت مجدد تردید دارند زیرا بازار هیچ‌گونه رونقی ظرف این مدت نداشته است.

همچنین فروردین سال 96 صرالله شریف‌فرد نائب‌رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد، گفت: در دو سال گذشته به دلیل مشکلاتی که وجود داشت، فعالیت تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور تحت تاثیر قرار گرفت.

وی ادامه داد: از اواخر سال ۹۴ به دلیل عدم کشش بازارها تعدادی از شرکت‌ها در سراسر کشور تعطیل شد و تعداد زیادی نیز با راندمان حدود ۵۰ درصد به فعالیت ادامه می‌دهند که متأسفانه این روند همچنان هم ادامه دارد.

نائب‌رئیس انجمن کاشی و سرامیک ایران اظهار داشت: ۱۷ کارخانه کاشی و سرامیک در کشور تعطیل شد.

در اردیبهشت 95 نیز محمد مروج رئیس انجمن صنایع نساجی از دومینوی تعطیلی و توقف تولید در واحدهای نساجی خبر داد و اظهار داشت: کارخانه‌های نساجی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد پرسنل خود را به دلایل مختلف از جمله افزایش رکود، تبعات اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده و ... از دست داده‌اند.

خرداد 95 نیز ابوالفضل روغنی گلپایگانی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در مورد فعالیت یا ورشکستگی بنگاه‌های تولیدی کشور پس از برجام گفت: طبق گزارشاتی که در کمیسیون صنایع اتاق ایران از وضعیت بنگاه‌های صنعتی به دست ما می‌رسد، 30 تا 40 درصد واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی کار نمی‌کنند و 30 درصد هم با ظرفیت بسیار پایین فعال هستند که هرچه زودتر باید فکری برای این وضعیت کرد.

آنچه بیان شد تنها نمونه‌هایی از تعطیلی ده‌ها هزار واحد تولیدی و کارخانه‌هایی است که در دولت تدبیر و امید تعطیل شده‌اند و آنچه در بالا ذکر شد مواردی بود که دقیقا در سال‌های ابتدایی انعقاد برجام و درست زمانی که دولت به زعم خودش در اوج قرار داشت، اتفاق افتاده است.

اما تأسف بارتر این است که در شرایطی که دولتمردان سرخوش از توافق برجام بودند و هر روز تعدادی از واحدهای تولیدی کشور تعطیل می‌شدند، اما آن‌ها نه تنها از این مسئله عبرت نگرفته‌اند، بلکه این روزها شاهدیم که بازهم بر همان رویه گذشته اصرار دارند و در آستانه انتخابات یازدهمین دوره مجلس، بار دیگر مانور بر FATF و گره زدن اقتصاد کشور به این موضوع و البته تکرار ادعاهای دروغین را در دستور کار قرار داده‌اند.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.