بازه زمانی 10ساله باید کوتاهتر شود/ضرورت لغو تحریم ها به جای تعلیق
به گزارش یزد رسا، محمد صالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذردر مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خانه ملت با اشاره به آغاز نگارش متن نهایی توافق هسته ای گفت:آنچه در ابتدامشخص است تیم مذاکره کننده باید درابعاد مختلف حقوقی، اقتصادی وفنی اشراف لازم را بر موضوعات داشته باشد و بتواند از حقوق ملت ایران به خوبی دفاع کند.
وی برداشته شدن یکباره تحریم ها و درنظر گرفتن این مسئله را درمتن نهایی توافق بسیار حایزاهمیت دانست و گفت: در قبال تعهداتی که ما برعهده داریم موضوع لغو تحریم ها نیز باید به صورت همزمان صورت گیرد.
جوکار خاطر نشان کرد: موضوع لغو تحریم ها چه منوط به تصویب کنگره آمریکا یا منوط به قطعنامه شورای امنیت باشد ما زمانی به تعهدات خود عمل می کنیم که آنها به تعهدات خود مبنی بر لغو تحریم ها عمل کرده باشند.
نماینده مردم یزد و اشکذر تصریح کرد: باید برموضوع لغو تحریم ها تاکید شود و نه تعلیق تحریم ها، در صورت تعلیق ما هم نمی توانیم به تعهدات خود عمل کنیم بنابراین برداشتن گام هایی در این زمینه باید به صورت همزمان از سوی طرفین انجام شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در باره بازه زمانی 10 ساله برای توافق گفت:این زمان طولانی است و قطعا زیان هایی را متوجه کشورمان خواهد کرد به دلیل اینکه توقف در یک مرحله آنهم سانتریفیوژ که نسل یک است و میزان غنی سازی را تحت تاثیر قرار می دهد مناسب نیست.
به گفته وی 6 هزار سانتریفیوژی که در بیانیه لوزان تعیین شده نمیتواند نیاز داخلی ما را تامین کرده و در رابطه با توسعه ما تاثیری داشته باشد بنابراین باید این بازه زمانی 10 سال کوتاه تر شود تا بتوانیم با بکارگیری سانتریفیوژ جدید میزان غنی سازی را افزایش دهیم.
جوکار گفت: بحث تحقیق در فوردو مشخص شده است وتحقیق نباید متوقف شود بنابراین در نگارش متن توافق باید ابعاداین تحقیق مشخص شود تا بهانه ای برای طرف مقابل فراهم نشود.بحث آب سنگین اراک و باز طراحی آن پذیرفته شده است اما باید مشخص شود که در چه مدت زمانی باید این کارانجام شود. همچنین باید به این مسئله نیز اشاره شود که برای برخی رآکتورها به غنی سازی 20 درصد نیاز داریم بنابراین می بایست در متن توافق نیز مشخص شود که ایران نیازهای خود را از چه منابعی تامین کند.
وی گفت: با توجه به اینکه اعضای شورای امنیت متشکل از اعضای مذاکره کننده با کشورمان است،الزام آنها برای برداشتن تحریم های شورای امنیت میتواند به زودی محقق شود، گروه 1+5 اعضای دایم شورای امنیت بوده و اختیاراتی دارند بنابراین اگر آنها به مرحله ای برسند که درجزییات توافق کنند همین گروه می تواند دراین رابطه در شورای امنیت قطعنامه صادر کرده ودیگر بهانه ای ندارند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین درباره مباحث مربوط به پروتکل الحاقی و اجرای آن در متن توافق گفت: بحث پروتکل مربوط به بازرسی ها ونظارتها می شود و از این جهت حایز اهمیت بسیار است ،آنچه ما قبول کرده ایم بازرسی های متعارف است و نه غیر متعارف ،این بازرسی ها صرفا باید مربوط به مسائل هسته ای باشد و نه صنایع نظامی و دفاعی.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- بازدید غرب از مراکز نظامی ایران خلاف قانون و شرع است/ حمله به یمن «ذلتِ جهانی» برای عربستان بود
- مذاکرات هستهای مدلی تأثیرگذار در مناسبات شرق و غرب/ تیم مذاکره کننده مراقب عزت ایران باشد
- تدابیر مجلس برای برخورد قانونی با کارشکنی آمریکا در مذاکرات هستهای
- حرف بدون سند درباره «پول کثیف» جز تشویش اذهان عمومی نیست/ وزیر کشور مستندات خود را فوری ارائه دهد
- تذکر قانون اساسی جوکار به دولت/ تاکید بر ضرورت ارسال لایحه افزایش تعداد نمایندگان به مجلس
- اقتصاد کشور را معطل مذاکرات هستهای گذاشتهاند/ مشکلات اقتصادی را در دولت قبل سوءمدیریت و در این دولت تحریمها جلوه میدهند
- حرفهای ظریف معادل فکتشیت/با مونیز یک کلمه درباره بازرسی از تأسیسات صحبت نکردم/تولید سالانه 20تن آب سنگین
- آمریکا دزدی است که دزدی می کند و فریاد میزند آی دزد!/آمریکا با استفاده ابزاری از حقوق بشر می خواهد تحریم ها را ادامه دهد