بایدها و نبایدهای تغذیه در تابستان/ تامین آنتی اکسیدان و آب بدن با خوردن هندوانه
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: در فصل تابستان با توجه به گرمای هوا اصلی ترین نکته ای که باید در بحث تغذیه به آن توجه شود دریافت آب و مایعات کافی است. البته در روزهایی که با بیماری کرونا درگیر هستیم هم یکی از نکاتی که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند دریافت آب و مایعات است.
یوسف نقیایی افزود: در این بین می توانیم از شیر و دوغ به عنوان مایعات مناسب،که در کنار آب می تواند دریافت شود، نام ببریم. همچنین مصرف میوههایی مانند هندوانه، طالبی و خربزه که آب قابل توجهی دارند نیز بسیار حائز اهمیت است. ضمناً با توجه به اینکه این میوه ها آنتیاکسیدانهای مناسبی هم در خود دارند میتواند یکی از اولویت های ما در بحث تغذیه تابستانه باشد چرا که هم به دریافت مایعات و هم افزایش سطح ایمنی بدن کمک می کنند.
وی تاکید کرد: نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کنیم دریافت میوه ها به مقدار مناسب است. با توجه به اینکه میوه ها حاوی کربوهیدرات های قابل توجهی هستند و در هرم غذایی می بایست در روز ۲ تا ۴ واحد مصرف شوند بنابراین مصرف بی رویه آن ها از هر نوعی که باشد نه تنها مناسب نیست بلکه می تواند مضراتی را هم به همراه داشته باشد. مقدار هر واحد از میوه ها بسته به نوع آن متفاوت است. به عنوان مثال برای محاسبه تعداد میوه ای مثل خربزه و یا هندوانه بهترین راه اندازه گیری خانگی استفاده از لیوان های دسته دار است، که بر این مبنا حدود یک لیوان از خربزه و طالبی قطعه شده و ۱.۴ از هندوانه قطعه شده یک واحد از این میوه ها را شامل می شود. همچنین میوه هایی مثل شلیل و هلو یک عدد از نوع درشت آنها می تواند یک واحد میوه باشد.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: بنابراین حتماً باید نسبت به عدم استفاده بی رویه و زیاد از میوه ها همانند سایر غذاها توجه خاص بشود.
مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: در مورد مصرف دوغ یا شیر نیز بدن ما محدودیت دریافت دارد. هر یک لیوان شیر و دو لیوان دوغ یک واحد است و بهترین مقدار مصرف این نوع مایعات ۲ تا ۳ واحد در روز است. ما میتوانیم در فواصل روز در این مقدار توصیه شده از آنها استفاده کنیم.
وی ابراز داشت: چای یکی دیگر از مایعاتی است که می توانیم از آن استفاده کنیم و خیلی محدودیتی در مصرف آن نداریم. فقط از لحاظ زمانی بسیار مهم است که چای را نزدیک به وعده های غذایی یعنی قبل و بعد از وعده غذایی مصرف نکنیم تا تداخلی در جذب عناصر مغذی مانند آهن، روی و کلسیم پیش نیاید.
نقیایی گفت: نکته بسیار مهم عدم دریافت مایعات ناسالم است. بعضی از این مایعات نظیر نوشابه علاوه بر این که انرژی زیادی دارند حاوی قند بسیار زیادی نیز هستند و به خصوص در ایام کرونا یکی از ریسک فاکتور هایی که می تواند شخص را دچار مشکل کند و وی را مستعد بیماری کرده و یا اگر کرونا بگیرد باعث شدت آن می شود و یا سطح ایمنی بدن را پایین می آورد دریافت عناصر اینچنینی است.
انتهای پیام/