ID : 37820433
کارشناس تغذیه تشریح کرد

باید‌ها و نباید‌های روزه‌ داری / راه‌های تقویت سیستم بدن در ماه مبارک رمضان


آزادی کارشناس تغذیه به تشریح بایدها و نبایدهای روزه داری و راه‌های تقویت سیستم بدنی در ماه مبارک رمضان پرداخت.

مریم آزادی کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به نزدیکی ماه مبارک رمضان و لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم در زمان کنونی گفت: عوامل زیادی از جمله ژنتیک، شیوه زندگی، تغذیه و فشارهای روحی - روانی در عملکرد سیستم ایمنی نقش دارند.

وی اضافه کرد: در بین این موارد تغذیه یک فاکتور مهم برای تقویت سیستم ایمنی مطرح شده و می‌تواند بسیاری از بیماری‌های عفونی را مهار و مانع بروز آن شود.

آزادی در ادامه با اشاره به توصیه‌های تغذیه‌ای در استان گفت: تغذیه صحیح، رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از ۵ گروه غذایی شامل گروه نان و غلات (از نوع سبوس‌دار) و انواع جوانه‌ها، گروه میوه، گروه سبزی، گروه گوشت با تاکید بر مصرف تخم مرغ، مرغ، ماهی، حبوبات و مغزیجات، گروه شیر و لبنیات (از نوع کم چرب) توصیه می‌شود.

وی مصرف کافی انرژی و پروتئین در برنامه غذایی روزانه را بسیار مهم عنوان کرد و اظهار داشت: برای تقویت سیستم ایمنی و تامین پروتئین مورد نیاز منابع گیاهی پروتئین (حبوبات)، گوشت سفید و تخم مرغ در برنامه غذایی قرار گیرد.

آزادی خاطرنشان کرد: غذاها با منشأ پروتئین حیوانی به ویژه گوشت قرمز، حاوی آراشیدونیک اسید است که باعث التهاب بیشتر می‌شود پس مصرف گوشت قرمز محدود شود.

کارشناس تغذیه اضافه کرد: بعضی از ریزمغذی‌ها از جمله ویتامین c، B6، E، D، روی، منیزیم، سلنیم و امگا ۳ به‌ویژه منابع غذایی غنی از این ترکیبات در سیستم ایمنی نقش دارد.

وی به برخی از منابع ویتامین c، B و E اشاره کرد و گفت: از منابع ویتامین c می‌توان به مرکبات، نارنج، آبلیموی تازه و فلفل دلمه‌ای، منابع ویتامین B6 شامل تخم مرغ، ماهی، مرغ، قارچ، حبوبات و آجیل و ویتامین E انواع روغن‌ها و مغزیجات و همچنین روغن مصرفی از نوع مایع و حاوی اسیدهای چرب اشباع‌نشده مانند روغن‌زیتون و کانولا توصیه می‌شود.

آزادی با تاکید بر اینکه مصرف فست فود و گوشت های فرآوری شده (به دلیل اسید چرب ترانس و اشباع) در ماه مبارک رمضان خودداری شود افزود: برخی از میوه ها و سبزیجات ضدالتهاب هستند از جمله انواع کلم ها (کلم بروکلی)، پیاز، انواع توت ها، گوجه فرنگی، انار، چغندر پخته همچنین ادویه‌هایی مانند زردچوبه، سیر، زنجبیل، نعناع و دارچین این خاصیت را دارند.

کارشناس تغذیه در خصوص فعالیت‌های ورزشی در ماه مبارک رمضان، گفت: فعالیت فیزیکی در منزل (پیاده‌روی یا نرمش) حداقل به مدت ۳۰ دقیقه در برنامه روزانه قرار داده شود.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


محمدرضا محمدی
سلام خدمت همکارمحترم خانم ازادی
بسیارمفیدوآموزنده بود. ممنون که باپیام هاتون
اصول صحیح تندرستی رو یادآورمیشید.
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۹/۰۱/۳۰ ۰۷:۵۷.