بیخیال احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی شوید
به گزارش یزدرسا به نقل از«نسیم»: به نظر میرسد دولت تصمیمی بر احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی ندارد؛ واکنشها، پاسخها و عکسالعملها نیز چنین نشان میدهد. در حالی که محمدباقر نوبخت، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور در مقابل سوال چند باره خبرنگاران در دهم شهریور در یک نشست خبری، برای سومین بار وعده احیای سازمان در یک ماه دیگر، یعنی مهرماه را داده بود، با وجود گذشت یک هفته از این وعده، هیچ اتفاقی که حاکی از احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی باشد، دیده نمیشود.
البته نوبخت در نشست شهریورماه خود عنوان کرده بود که «برای هویتبخشی به سازمان مدیریت سناریوهای متفاوتی مطرح است، از جمله اینکه به صورت سازمان مدیریت احیا شود یا سازمان برنامه و بودجه یا اینکه به عنوان معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی ادامه فعالیت دهد یا وضع دیگری داشته باشد، که تا یک ماه آینده برای انتخاب یکی از این حالتها به جمعبندی خواهیم رسید.» امری که پس از گذشت نزدیک به 40 روز، همچنان اتفاق نیفتاده است.
بههرحال مثل اینکه این وعده هم وعده مانند مردادماه سال گذشته وی باید فراموش شود. محمدباقر نوبخت 26 مرداد ماه 92 وعده داده بود که «تشکیل سازمان مدیریت از اولویتهای در نظر گرفته شده است و در 100 روز پس از تشکیل دولت تدبیر و امید اجرایی میشود.» اما این وعده 100 روزه محقق نشد. در واقع مسوولان دولتی در طی یک سال و دو ماه اخیر چند بار دیگر وعده احیای سازمان مدیریت را مطرح کردند. اواخر خردادماه امسال هم نوبخت اعلام کرد که سازمان مدیریت در تیرماه احیا می شود، که آن وعده هم محقق نشد.
گفتوگوی خبرنگار «نسیم» با مسئولان معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور نیز در این رابطه تاکنون بینتیجه بوده و همهگی آنها اظهار بیاطلاعی میکردند. به عبارتی، حتی زیرمجموعههای معاونت برنامهریزی خبری از احیا شدن یا نشدن آن ندارند. در این میان، بعضی از کارکنان معاونت برنامهریزی عنوان میکنند که «ما فکر نمیکنیم این سازمان احیا شود.»
این مسایل نشان میدهد که با وجود وعدههای دولت یازدهم برای احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی، اما این موضوع را به فراموشی سپرده است. این در حالی است که انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی در روزهای انتخابات دولت یازدهم، چماقی بود که با آن فقط دولت سابق زده شود. به گفته غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، «مسوولان دولت از شمشیر احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی علیه دولت قبلی استفاده کردند، اما خود نمیخواهند آن را عملی کنند.»
در حال حاضر یکی از انتقادات نمایندگان مجلس این است که دولت حتی به طرح نمایندگان مجلس به احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی هم بیتوجه بوده است. نمایندگان مجلس در دولت دهم یک طرحی را برای احیای سازمان آماده کرده بودند که با روی کار آمدن دولت یازدهم، نخستین طرحی بود که با رأی بسیار خوبی در مجلس تصویب شده بود، اما برخلاف انتظار نمایندگان، دولت در صحن علنی عملا با این طرح مخالفت کرد یا به عبارتی نمیگذاشت این کار انجام شود.
محسن علیمرادی، طراح طرح تشکیل سازمان مدیریت و برنامهریزی و بهرهوری در مجلس درباره دلایل برخی دولتیها با احیای سازمان چنین میگوید: «باید پذیرفت در حال حاضر برخی از استانداران و مسوولان دولتی به غیر از نوبخت مایل به احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی نیستند. شاید علت مخالفت برخی از دولتیها و استانداران با احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی به این دلیل است که در صورت احیای سازمان، این نهاد در هر استان مستقل از معاونت برنامهریزی استانداریها خواهد شد.»
در این میان، محمد کردبچه، مشاور معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور چندی پیش در گفتگو با «نسیم» درباره دلیل وقفه طولانی احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی اینگونه پاسخ داده بود: «دستگاهها میخواهند این قدرت را داشته باشند که کار خودشان را انجام دهند و نظارت روی فعالیتشان وجود نداشته باشد؛ وگرنه آقای روحانی از همان ابتدا از اولین شعارهایی که میدادند، احیای سازمان بود و دنبال این موضوع هم هستند.»
به گفته وی، «مهمترین کارکرد سازمان مدیریت و برنامهریزی باید این باشد که در اقتصاد حرف اول را بزند. این کارکرد را ما قبلا داشتهایم، اما در چند سال گذشته این کارکرد را از دست داده است.»
حسین راغفر، رئیس سابق مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامهریزی نیز در گفتگو با «نسیم» گفته بود: «فشارهای بیرونی مانع از احیای سازمان مدیریت شده است.»
وی با بیان اینکه نقش چنین دستگاهی بسیار مهم است و جای آن بسیار در اقتصاد کشور خالی است، تصریح کرده بود: «اینکه دولت تاکنون نتوانسته سازمان را احیا کند، تا جایی که من اطلاع دارم، به این دلیل بوده که از دولت خواسته شده بود که چنین کاری نکند، ولی اینکه چه زمانی سازمان مدیریت و برنامهریزی راهاندازی شود، هنوز مشخص نیست.»
به گزارش «نسیم»، در مجموع با عدم تحقق وعدههای سه باره دولت یازدهم در احیای سازمان مدیریت، به نظر میرسد هیچگاه سازمان مدیریت و برنامهریزی احیا نمیشود و اگر انتقادی هم در روزهای ابتدایی فعالیت دولت درباره انحلال سازمان مدیریت وجود داشته، بیشتر جنبه سیاسی داشته است.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- بودجه 94 را در موعد قانونی تقدیم مجلس می کنیم/برای سال 94 بودجه بدبینانه و خوشبینانه داریم/۳ بودجه جداگانه درحال تدوین
- سخنگوی دولت یا کارگزار فتنه آمریکایی اسرائیلی 88 ؟!
- بنزین داخلی سرطانزا نیست/ بازداشت تکفیریها در کشور ربطی به داعش نداشت
- کاهش حقوق بازنشستگان کشور صحت ندارد
- حتی با تحریم هم توان ما کاهش نخواهد یافت/ با اتکا به اقتصاد مقاومتی و با تلاش دولت میتوانیم کشور را اداره کنیم
- روحانی فعلاً برنامهای برای سفر به عربستان ندارد/ارائه گزارش کامل ظریف درخصوص مذاکره با ۱+۵ و سفر روحانی به نیویورک
- نقض اظهارات یکساله رئیس دولت توسط سخنگو
- در دولت «راستگویان»، حرف چه کسی را بپذیریم؟
- ناگفتههایی از پرونده ۳۰۰۰ میلیاردی