ID : 22082445
مدیرکل انتقال خون استان یزد:

تامین 100 درصد نیاز بیمارستان‌های استان یزد به خون/ مرکز سپاس راه‌اندازی می‌شود


مدیرکل انتقال خون استان یزد گفت: در حال حاضر 100 درصد نیاز بیمارستان‌های استان یزد به خون و فرآورده‌های خونی تامین است.

به گزارش یزد رسا، نقی تقوایی پیش از ظهر امروز در نشستی خبری با بیان اینکه مردم یزد در اهدای خون پیشتاز هستند و سخاوتمندانه خون خود را برای نجات جان بیماران اهدا می‌کنند، اظهار داشت: متوسط اهدای خون در کشور 27 در هزار است که این رقم در یزد به 38 در هزار می‌رسد.

وی افزود: در سطح کشور به طور میانگین 52 درصد اهداکنندگان دو بار در سال اهدای خون انجام می‌دهند که این آمار در استان یزد 58 درصد است و این آمار نشان از پیشتازی یزدی‌ها در اهدای خون دارد.

تقوایی سلامت خون یزدی‌ها را نیز منحصر به‌فرد خواند و بیان کرد: خون اهداکنندگان یزدی به دلایل مختلف از جمله شرایط اقلیمی از سالم‌ترین خون‌های اهدایی در سطح کشور است.

مدیرکل انتقال خون استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه به اذعان دانشگاه علوم پزشکی استان یزد 45 درصد از تخت‌های بستری استان یزد توسط هم‌میهنان ما از استان‌های جنوب‌شرقی و شرقی کشور اشغال می‌شود، عنوان کرد: یکی از افتخارات انتقال خون استان یزد، تامین حدود 100 درصدی نیاز بیمارستان‌های استان یزد است.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 99 درصد گلبول قرمز، 98.2 درصد پلاسما و 95.7 درصد پلاکت مورد نیاز بیمارستان‌های استان را تامین کردیم و این در حالی است که در بسیاری از بیمارستان‌های کشور در زمینه تامین پلاکت مشکلات جدی وجود دارد.

تقوایی یادآور شد: سال گذشته 36 هزار کیسه خون برای بیمارستان‌های استان یزد ارسال شد در حالی که بر اساس جمعیت استان و جمعیت اهداکنندگان باید 28 هزار کیسه خون ارسال می‌شد و این افزایش آمار به دلیل وجود بیماران غیربومی است.

مدیرکل انتقال خون استان یزد در مورد ارسال خون و فرآورده‌های خونی از یزد به سایر استان‌ها نیز بیان کرد: در عین حال که یک هفته دپوی خون در استان یزد را حفظ کرده‌ایم، برای بقیه استان‌ها نیز در مواقع خاص اقدام به ارسال خون یا فرآورده‌های خونی کرده‌ایم.

وی در مورد ضایعات خون نیز بیان کرد: یکی از اقداماتی که در انتقال خون استان یزد اجرا شد و در کشور به عنوان یک الگو به همه استان‌ها معرفی شد، افزود: با اجرای طرحی که اقدام به نیازسنجی و سپس فراخوان برای دریافت خون می‌کرد و مدیریت اهدای خون، ضایعات خون به شدت کاهش یافته و اکنون تقریبا خونی هدر نمی‌رود.

تقوایی با تاکید بر اینکه برخی فرآورده‌های خونی را در مدت زمان طولانی نمی‌توان نگهداری کرد، تصریح کرد: به هر حال هدر رفت خون ناگزیر است اما تلاش شده با اجرای طرح کاهش ضایعات خون از این امر جلوگیری شود و با توجه به اینکه تولید و فرآوری هر کیسه خون 150 هزار تومان هزینه دارد، یک میلیارد تومان در این زمینه صرفه‌جویی شده است.

وی یادآور شد: از هر کیسه خون سه محصول شامل پلاکت، گلبول قرمز و پلاسما دریافت می‌شود که هر یک از اینها را به ترتیب سه روز، 35 روز و دو سال می‌توان نگهداری کرد.

تقوایی در بخش دیگری از سخنان خود از تلاش برای راه‌اندازی مرکز سپاس به منظور نگهداری سلول‌های بنیادی و بانک بندخون ناف در یزد خبر داد و اظهار داشت: این امر به ماموریت‌های انتقال خون اضافه شده و تاکنون در استان گیلان شاهد راه‌اندازی این مرکز بوده‌ایم و با توجه به اینکه در یزد نیز نیروها برای آموزش اعزام شده‌اند، به زودی شاهد راه‌اندازی مرکز سپاس خواهیم بود.

فارس/

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.