تداوم حماسه آفرینی بسیجیان یزد این بار در اقتصاد و درمان
یزد رسا؛ آذر همیشه با نام بسیج آغار می شود، بسیجی که در چند سال اخیر معنای متفاوتی پیدا کرده است و این شجره طیبه توانایی خود را در عرصه های وسیع به اثبات برساند.
از عرصهه ای فناوری و دانش بنیان گرفته تا سازندگی و اشتغال و مباحث سایبری...
اما بسیج از منظر اجتماعی، یک نوع فرهنگ است که در هر جامعه ای به اشكال مختلفی در اثر شرایط خاص بوجود می آید و ویژه زمان یا تاریخ خاصی نیست چراکه در صدر اسلام هم نمونه هایی بارزی از این حرکت اجتماعی می توان یافت.
در نظام جمهوری اسلامی بسیج یک روحیه انقلابی است که با پشتوانه اعتقادی خداگونه، به عنوان آرمان در جان مردم رسوخ کرده است و همین مهم ترین دلیل برای ایجاد بزرگترین حرکت ها از ابتدای انقلاب تاکنون از سوی بسیج است.
استان یزد را به عنوان یک استان پیشرو در انقلاب و ولایت مداری در همه عرصه های انقلاب، می توان سنبل موفقیت بسیج معرفی کرد چراکه در همه عرصه ها با فعالیت ها و عملکرد بسیجی وار توانسته گام بلندی در جهت اعتلای آرمان های امام(ره) و رهبر معظم انقلاب داشته باشد.
از این رو هفته بسیج بهانه ای شد تا با نگاهی هر چند اجمالی به فعالیت های آن در استان یزد در چند سال اخیر؛ به باور موفقیت بسیج نگاهی تازه ایجاد کنیم.
بسیج، صنعت و اقتصاد
بسیج مهندسین صنعت استان یزد با جذب 3هزار نفز از جامعه مهندسین با گرایش های صنعتی و سازماندهی ان ها در قالب 8 کانون و 15 انجمن تخصصی توانسته اقدامات وفعالیت های خوبی در سال های اخیر در بخش اقتصادی، صنعتی و معدنی کشور بردارد.
بسیج مهندسین با مأموریت هایی چون؛ چذب و سارماندهی نیروهای توانمند، توامندسازی نیروهای جوان، رصد وضعیت صنایع و معادن، شناسایی، آسیب ها، تهدیدها و فرصت های صنایع و ارائه راهکار به مسئولان، نقش آفرینی به عنوان بازوی جهادی در کنار مسئولان استان سعی دارد هر چه بیشتر و بهتر در جهت تحقق نظام اقتصادی کشور گام بردارد.
بسیج مهندسین استان یزد برای اولین بار با رصد وضعیت و پایش صنایع استان به صورت تیمی به شناسایی صنایع راکد و علل رکود آن ها پرداخته است و برای ایجاد یک مجموعه با روحیه جهادی اقدام به راه اندازی کلینیک صنعت و معدن استان یزد با اتصال به منابع علمی استان کرد که خوشبختانه با ارتباط مؤثر با شرکت های صنعتی استان توانسته پل محکمی با صنایع ایجاد کند.
بسیج مهندسین استان یزد در کلینیک صنعت و معدن با به کار گیری تیم های مشاوره، مقدمات مشاوره ای در خصوص مشکلات زیرساختی بنا نهاده است.
با توجه به تأکیدات اهم رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد مقاومتی، بسیج مهندسین استان یزد برای اولین با نگاهی متفاوت به این مقوله و درجهت تقویت روح بندهای 24گانه، علاوه بر پایش این بندها، به بومی سازی آن ها پرداخته است تا با ارائه ان به مسئولان استان بتوان این مهم را بیشتر محقق کرد.
اولین جشنواره صنایع برتر استان یزد با رویکرد اقتصاد مقاومتی و روحیه جهادی در همین راستا برگزار شد که با اقبال بسیار خوب صنایع روبرو شد که در این جشنواره علاوه بر ارائه نسخه های جدید، از بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی 80 معیار استخراج گردید که بر اساس آن مدل اقتصاد مقاومتی در استان یزد طراحی شد، ضمن اینکه از مجموع صنایع 10 واحد برتر با رویکرد اقتصاد مقاومتی معرفی شدند.
بسیج نیز در مسئله آب استان یزد به عنوان چالشی ترین موضوع بی تفاوت نبوده است و با تشکیل کارگروه تخصصی و متفاوت تحت هدایت نماینده ولی فقیه در استان، در این مهم گام نهاده است و سعی شده در شناسایی و تکنیک های استخراج آب، روش ها و شکل های انتقال، تکنیک های توزیع، بهره وری بهتردر سه بخش تجاری، مسکنی و معدنی تخصصی ترین راهکارها را ارائه نماید.
البته نگاه بسیج مهندسین استان یزد برای مسئله آب نگاهی کشوری است و تنه ابه استان منحصر نمی شود و معتقد است با نگاهی یکپارچه می توان مسئله آب را حل کرد که خوشبختانه با طرح گزینه های جدید بسیج برای آب استان یزد، راهبردهای خوبی در این بحث حیایی ایجاد شد.
بسیج مهندسین استان یزد با رایزنی با مسئولان ونمایندگن 5 استان سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان جنوبی، سمنان و هرمزگان سعی در ایجاد نگاه یکپارچه به مسئوله آب دارد و امید است با حضور نمایندگان این شهرها، اولین جشنواره «آب، اقتصاد مقاومتی و تجارب برتر» را در استان یزد برگزار شود تا هر تجارب افرادی که تجربه موفقی در صنعت آب دارند را در معرض دید مسئولان و مردم قرار دهیم.
بسیج، اقتصاد مقاومتی و اشتغال
بسیج سازندگی از سال 92 اقدامات و فعالیتهایی جدی در راستای اقتصاد مقاومتی در دستور برنامههای خود قرار داد که کمک به گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی برابر با بند 21 سیاستهای ابلاغی با ترویج، تبلیغ، اطلاع رسانی و آموزش و فرهنگ سازی در این زمینه نخستین گام بوده است.
آموزشها و تسهیلاتی که بسیج سازندگی در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی ارائه کرده موجب اشتغالزایی موقت و پایدار بیش از 2هزا ر و 400 نفر در واحدهای تولیدی کوچک و دیگر زمینهها شده است.
در بحث آموزشهای فنی حرفهای، علمی و مرتبط با صنایع، 220 کلاس آموزشی برگزار شد و نزدیک به 4 هزار و 300 مشاوره کاری ارائه شد که مجموعه واحدهایی که توانستند با استفاده از این مشاورهها از سال 92 تاکنون به تولید برسند 2 هزار و860 کار و یا پروژه بوده است.
میزان تسهیلات در نظر گرفته شده برای طرح های اقتصادی و خودکفایی بسیجیان را برای امسال 85 میلیارد ریال اعلام شده است و در مجموع 300 میلیارد ریال تسهیلات در این چند سال اخیر به عرصههای تولید در استان اختصاص یافته که در مشاغل خانگی، کارگاهها و واحدهای تولیدی مورد استفاده قرار گرفته است.
جالب تر اینکه با پیشنهاد کارگروههای تخصصی شهرستانهای استان و میثاقنامههایی که به امضا رسید مقرر شد با شناسایی ظرفیتهای هر بخش، شهر یا شهرستان روی حداقل یک محصول به عنوان قطب صنایع تبدیلی و تکمیلی آن منطقه برنامهریزی شود به عنوان نمونه در بهاباد بسته بندی و صنایع جانبی محصول زعفران بررسی میشود، تفت به عنوان قطب انار در استان صنایع تبدیلی و فرآوری انار در آن مورد پیگیری قرار میگیرد و پیگیری جامع تر ی در خصوص فررآورده های کنجدی اردکان و شناساندن آن به بازار بین المللی انجام میشود.
طرح همگام با کشاورز، از جمله برنامههایی است که برای امسال در نظر گرفته شده است که در تمام روستاهای استان با مشاورههای تخصصی کشاورزان و با حضور کارشناسان انجام میشود.
البته به همت بسیج سازندگی استان یزد 26 واحد تولید قارچ خوراکی، 231 واحد پرورش دام سبک و سنگین، واحدهای بهره برداری از گیاهان دارویی، 8 واحد پرورش کبک و بلدرچین، 5 واحد پرورش شتر مرغ و 21 واحد تولید زعفران در استان ایجاد شده است که توانسته ضمن اشتغال زایی رونق بخش این صنایع باشد.
بسیج سازندگی ضمن شناسایی ظرفیتهای مهم کشاورزی در روستاها، توانسته به عنوان نمونه استان یزد را یکی از استانهای برتر در تولید زعفران کشور معرفی کند و گرچه در زمینه کمیت تولید، در رتبه سوم قرار دارد اما در زمینه عیار زعفران و میزان خلوص و کیفیت آن از رتبه اول برخوردار است.
بسیج، عمران و آبادانی
ویژگی مهم بسیج سازندگی استفاده از اقشار مختلف مردم و کمک به سازندگی و محرومیتزدایی به ویژه در مناطق کم برخوردار و نیازمند است. البته این برنامه خاص استان یزد نیست و بعضاً در ماموریت های خارج از کشور هم از ظرفیت استان استفاده شده است.
طی سال گذشته 152 واحد آموزشی در استان یزد مرمت و بازسازی شده است. در این طرح از توان فرهنگیان و دانشآموزان استفاده شد و این افراد در قالب بهسازی، زیباسازی و مرمت مدارس کمکهای بسیار خوبی انجام دادهاند.
613 دانشجو در 39 دوره به اردوهای طرح هجرت اعزام شده اند که از این تعداد یک مورد در خارج از استان و مابقی در داخل استان بوده است. عمده فعالیت های این قشر فعالیت های آموزشی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی بوده است.
بسیج در وادی امور عمرانی در فضاهای عمومی و خانههای روستایی نیز قدم نهاده است و تعمیر و مرمت خانههای نیازمندان، سالمندان، مساجد، حسینیهها، لایروبی استخر و قنوات و ایزوله کردن مجرای آب انتقالی به باغها و زمینهای کشاورزی از جمله این فعالیتهاست که رضایتمندی بسیار خوب مردم در مناطق محروم و روستاها را به دنبال داشته است.
ایجاد دهکده فرهنگی تفریح مقاومت یزد در جنب کوهستان پارک از جمله پروژه های مهمی است مرحله اولیه آن در ساله های اخیر آغاز شده و تاکنون پیشرفت خوبی داشته است که یک مجموعه کامل ورزشی، فرهنگی و تفریحی است.
افتتاح بیش از 100 سالن ورزشی با امکانات رفاهی در استان یزد از اقدامات عمرانی بی نظیر بسیج بود.
بسیج، سلامت و درمان
از مباحث مهمی که بسیج در آن ورود پیدا کرده است و در استان یزد توانسته به توفیقات قابل توجهی دست یابد حوزه سلامت و درمان است.
همین بس که در عرصه بهداشتی و درمانی از توان بسیج جامعه پزشکی استفاده شده و در سال های اخیر 300 تیم به مناطق محروم استان اعزام شدند که خوشبختانه بالغ بر 50 هزار نفر از خدمات این قشر استفاده کردند.
برپایی دو بیمارستان صحرایی در روستاهای فهرج و حسن آباد توانست بسیج جامعه پزشکی استان یزد را در زمره برترین های کشور قرار دهد.
آغاز طرح حمایت از زوج های نابارور با همکاری بسیج جامعه پزشکی و پزشکان متخصص استان چون دکتر افلاطونیان رئیس پژوهشکده علوم تولید مثل استان یزد و دکتر خلیلی رئیس انجمن باروری و ناباروری در محل مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد از جمله اقدامات بی بدیلی است که مردم یزد می توانند از آن بهره مند شوند.
خدمات بسیج جامعه پزشکی تنها منحصر به استان یزد نیست و بسیج با اعزام تیم های پزشکی به خارج استان و حتی خارج از کشور یاری رسانی مردم نیازمند و محروم کشور بوده است.
شمار فعالیت ها و اقدامات بسیج در استان یزد در بخش های مختلف از حوصله این نوشتار خارج است و به راستی می توان به تعداد فرد فرد مردمان این دیار از خدمات و تلاش های آن یاد کرد از حوزه های آموزش، فرهنگ، هنر، ورزش ورسانه گرفته تا دانشگاه، خانواده و کشاورزی که برای معرفی اقدامات هر کدام، دفتری می خواهد با هزار ویک مثنوی....
Related Assets:
- جلسه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد با نخبگان بسیجی
- استان یزد نیازمند تغییر نوع نگاه به صنایع است/طرح های جدید بسیج برای آب استان یزد
- بسیج انقلاب اسلامی
- تلالوء بسیج در عرصه های سازندگی و تولید+فیلم
- اشتغالزایی برای 2 هزار و 400 نفر با اجرای طرحهای بسیج سازندگی استان/ صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان مورد توجه قرار میگیرد
- مشکلات برخی مناطق محروم فرهنگی است نه اقتصادی
- تفکر بسیج زمینهساز شکست دشمنان است
- نمایشگاه دستاوردهای اقتصاد مقاومتی در اردکان افتتاح شد +تصاویر
- وابستگی بقای انقلاب اسلامی به بسیج /صدور انقلاب اسلامی به منطقه و جهان، نتیجه دفاع مقدس بود
- صدها هزار جوان ایرانی آماده حضور در جبهه مقاومت هستند
- استکبارستیزی؛ مهمترین رسالت جنبش های دانشجویی/فضای بسیج دانشجویی فضای روشنگری و گفتمان انقلاب اسلامی فارغ از نگاه های سیاسی است
- قطب بندی شهرستان های یزد بر اساس ظرفیت های اقتصادی/ حمایت از تولید مربای زعفران
- راهاندازی قطب تولید پسته در خاتم اولویت اصلی بسیج سازندگی
- ویزیت رایگان 19 هزار نفر از مردم مناطق محروم /مرمت 170 واحد آموزشی/اعطای افزون بر 77 میلیارد ریال تسهیلات کارآفرینی
- اولویت اصلی صنعتگران همان سیاست های اقتصاد مقاومتی است