توصیههای طب سنتی به مبتلایان کرونا
دکتر مجید امتیازی متخصص طب سنتی ایرانی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در توصیه به بیماران مبتلا به کرونا گفت: کرونا یک بیماری ویروسی است که بنا به هر دلیلی شیوع پیدا کرده است و باید اصول اولیه از جمله رعایت فاصله گذاری اجتماعی، شستن دستها، زدن ماسک، پرهیز از حضور در تجمعات و ... را برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: افراد در صورت ابتلا به بیماری کرونا چنانچه نیاز به درمانهای رایج داشته باشند باید این درمانها را زیر نظر پزشک متخصص انجام دهند و طب سنتی ایرانی هیچ منعی در رابطه با مصرف داروهای تجویز شده در این زمینه ندارد البته باید توجه داشت که تاکنون هیچ درمان قطعی هم تا هم اکنون برای این بیماری به تایید نرسیده است.
دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: از دیدگاه طب ایرانی اولین کاری که برای فرد مبتلا به کرونا انجام میشود این است که به اصول حفظ سلامتی بدن توجه شود و براساس آن شروع به اقدام میکنیم که اصلاح خوراک اولین مورد آن است و باید از مصرف هر نوع غذای تند و تیز، تحریک کننده، سرخ کردنی، غذاهایی با هضم سنگین از جمله ماکارونی و آش رشته و مصرف گوشت گاو و گوساله و حتی شتر و بوقلمون پرهیز کرد.
امتیازی گفت: در مصرف میوه جات نیز باید از میوههای فصل استفاده کرد که بهترین توصیهای که در این زمینه داریم مصرف سیب درختی به صورت کمپوت شده است که در خانه و بدون شیرینی و یا با حداقل شیرینی تهیه شود، همچنین مصرف آب سیب همراه با عسل نیز از توصیههای میوهای به دفعات در طول روز برای بیماران کرونایی است.
وی ادامه داد: برای وعدههای غذایی افراد مبتلا به کرونا، نیز حداقل به مدت 8 تا 10 روز اول باید صبحانه حریره بادام مصرف شود و مصرف فرنی و شیر برنج نیز جز توصیههای بعدی برای وعده صبحانه است اما حداقل برای روزهای ابتدایی باید از حریره بادام استفاده کرد که به عنوان میان وعده و همچنین وعده شام نیز میتوان مصرف کرد.
این متخصص طب سنتی ایرانی گفت: در روزهای ابتدایی ابتلا به کرونا، استفاده از سوپ برنج بدون حبوبات و شامل سبزیجاتی از جمله تره، جعفری، گشنیز، شنبلیله، به همراه زردچوبه، پیاز، کمی نمک، رب انار و مقدار کمی از سینه مرغ در وعده غذایی ناهار مصرف شود، همچنین سوپ بلغور گندم شامل بلغور گندم، شوید، جعفری، هویج، کمی روغن ترجیحا روغن کنجد تازه یا زیتون یا ۲۵ گرم کره میتوان در وعده ناهار مورد استفاده قرار داد.
امتیازی اضافه کرد: برای کنترل تب فرد مبتلا به کرونا نیز در کنار درمانهای طب رایج، از پاشویه و مایعات متناسب با بدن، آب میوهها از جمله آب سیب و دم کردنیها مانند دم کرده آویشن به میزان کم یک تا دو بار در طول روز میتوان استفاده کرد. آب سیب و عسل و همچنین عصاره گوشت با حجم بسیار کم به دست آمده از پخت گوشت داخل شیشه برای بهبود ضعف بدن میتوان مصرف کرد.
وی ادامه داد: برای بهبود تنگی نفس و سرفه افراد مبتلا به کرونا نیز بخور بابونه، آویشن، مرزنجوش، گل پونه چندین بار در طول روز توصیه میشود که بسیار کمک کننده است همچنین برای بهبود سرفه میتوان از مالیدن روغن بابونه و بنفشه به قفسه سینه و استفاده از ترکیبات زوفا از جمله دم کرده گل زوفا و یا شربت زوفا استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی ایرانی با بیان اینکه مصرف حلوا ارده و ارده شیر و ... برای مبتلایان به کرونا در ابتدا منع شده است، عنوان کرد: برخی مبتلایان به کرونا دچار مشکلات گوارشی میشوند که چنانچه اسهال و مشکلات گوارشی در چند روز ابتدایی، خود به خود بهبود پیدا نکرد حتما نیاز به بررسی است. بیماران دچار علائم گوارشی در کنار درمانهای رایج، میتوانند از دم کرده پونه برای بهبود وضعیت خود استفاده کنند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- نظر طب سنتی در مور واکسیناسیون چیست؟
- فعالیت روزانه کلینیک طب سنتی مرکز دیابت یزد/ اثرات مثبت طب سنتی در درمان دیابت
- عوارض مصرف بیش از اندازه قارچ
- توزیع تستهای سریع کرونا در کشور
- فیلم/ خدمت رسانی به بیماران کرونایی
- توزیع 10 هزار بسته داروی گیاهی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن در یزد
- توصیههای طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به کرونا