تکذیب شایعه سمی بودن خیارهای گلخانه ایی یزد/صادرات خیار گلخانه ایی یزد به اروپا
به گزارش یزد رسا، یزد که از فقیرترین استانها به لحاظ بهره مندی از منابع آبی در حوزه کشاورزی به شمار میرود، طی یک دهه اخیر به سمت تغییر روشهای کشت روی آورده که کشت گلخانه ای از جمله آنهاست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، استان یزد تا حدی در زمینه توسعه کشت گلخانهای پیشرفت کرده که محصولات گلخانهای این استان رتبه دوم در کشور را به خود اختصاص داده است و در این میان خیار بیشترین محصول گلخانه ای این استان را شامل می شود.
طی چند ماه اخیر صادرات خیار از یزد به روسیه تقریبا متوقف شد که عده ای علت این توقف را سمی بودن خیارهای گلخانه ای اعلام کرده اند و هر روز نیز بر وسعت این شایعات دامن زده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با ارائه توضیحاتی در این زمینه این شایعه را به کلی تکذیب کرد و گفت: علت کاهش صادرات خیار سبز گلخانه ای به روسیه هیج ارتباطی با سلامت این محصول نداشته است.
سید جمال سجادی پور اظهار داشت: مسائل به وجود آمده بین اوکراین و روسیه سبب کاهش ارزش پول روسیه شد و این امر تبعات بسیاری در حوزه واردات این کشور داشت و صادرکنندگان ما نیز برای بازگشت پول محصول خود در مقطعی دچار مشکل شدند.
وی عنوان کرد: این امر سبب شد تا در مقطعی نه چندان طولانی، صادرات خیار از یزد به کشور روسیه متوقف شود اما این روند هر روز در حال بهبود پیدا کردن است.
سجادی پور با اشاره به شایعاتی که در مورد سمی بودن محصولات گلخانه ای مطرح شده و این علت را عامل توقف صادرات دانسته اند، بیان کرد: این موضوع را به طور کامل رد می کنم زیرا روسیه از لحاظ آزمایش محصولات وارداتی خود بسیار سختگیرانه عمل می کند و مقررات سختی در این زمینه دارد و بارها پیاز را به خاطر میزان ازتی که در آن باقی مانده، برگشت داده است.
وی عنوان کرد: این در حالی است که سالانه ۲۰۰ هزار تن خیار به این کشور صادر می شود و اگر خیار مشکل داشت، این کشور هرگز مبادرت به واردات این همه خیار نمی کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در رد سمی بودن محصول خیار سبز گلخانه ای یزد نیز با بیان علل علمی و تشریح آن اظهار داشت: خیار یک روز در میان برداشت میشود و فاصله گل دهی تا برداشت آن حداکثر ۷۲ ساعت است و عملا خیاری نیست که مدام بخواهد سمپاشی شود.
سجادی پور ادامه داد: اینکه مطرح می شود محصول خیار گلخانه ای چهار تا پنج بار سمپاشی می شود، کاملا تکذیب می شود زیرا اصلا زمان برای این کار وجود ندارد.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه اگر محصول گلخانه ای زیاد سمپاشی شود، نیاز به کود بیشتری دارد و این میزان سمپاشی و کوددهی اصلا برای گلخانه دار مقرون به صرفه نیست.
سجادی پور در مجموع شایعه توقف صادرات خیار به روسیه به دلیل سمی بودن آن را به طور کل رد کرد و افزود: این موضوع هیچ پایه و اساس علمی ندارد و توقف صادرات به دلیل بحران های روسیه و کاهش ارزش پول و مشکلات واردکنندگان برای بازگشت پول محصول بوده که این مشکلات نیز تا حد زیادی برطرف شده و از مدتی دیگر، حجم صادرات خیار از یزد به روسیه مانند قبل خواهد شد.
گرچه این توقف نگرانی هایی برای گلخانه داران به دنبال داشت اما مرغوبیت محصول گلخانه ها سبب شده روسیه هرگز این بازار را از دست ندهد.
Related Assets:
- سرپرست مدیریت ارزیابی عملکرد و پاسخ گویی به شکایات جهاد کشاورزی استان یزد منصوب شد
- اختصاص بیش از 18 میلیارد تومان اعتبار به بخش مکانیزاسیون کشاورزی استان یزد
- 350هزار تن محصولات گلخانهای از يزدصادرشد/صادرات 60 درصدخيار يزد به روسيه
- تلاش محققان یزدی برای پیوند خیار گلخانهای بر پایه کدو
- استمرار خشکسالی مهمترین چالش کشاورزی استان یزد/ توسعه کشتهای کمآبخواه در سال جدید