ID : 9503463
همکاری دانشگاه یزد در اجرای طرح ملی استفاده از آب‏‏ های شور؛

جهان با کم ‏‏آبی مواجه مي‌شود/ دانش بومی یزدی ها راهگشا


ریيس پژوهشكده مناطق خشك و بياباني دانشگاه يزد از همکاری این دانشگاه در اجرای طرح کلان ملی "دانش و فناوری استفاده از آب دریا و شور در کشاورزی، شرب و صنعت" خبر داد.

به گزارش یزد رسا، "حميدرضا عظيم‌زاده" در گفت‏‏گو با خبرنگار ايسنا، در این باره اهمیت اجرای این طرح، گفت:با توجه به معضل کمبود آب به عنوان یکی از اصلی‏‏ترین مشکلات کشور، بررسی ظرفیت‏‏های موجود و تبدیل چالش آب‎‎های شور به فرصت با استفاده بهینه از آن سبب شد تا این طرح به عنوان یکی از طرح‌های کلان ملی مصوب شود.

وی افزود: این طرح در دو بخش دانش و فناوری تعریف شده است، به عبارتی در آن به مجموعه اطلاعات و دانش موجود در زمینه کاربرد آب‌های شور و آب دریا و همچنین تکنیک‎‎های فنی استفاده از آن در جهان و ایران پرداخته می‏‏شود.

عظيم‌زاده در رابطه با بازه زمانی اجرای این طرح، تصریح کرد: این طرح کلان ملی در سه فاز و در بازه زمانی پنج ساله اجرا می‏‏شود که هم اینک فاز صفر طرح، نهایی شده و اولویت‏‏بندی‏‏های اجرای فاز یک نیز انجام شده است.

وي از موضوعات مهم در اجرای این طرح را تهیه و تدوین منابع بانک اطلاعات منابع آب شور در فلات مرکزی کشور، امکان بهره‏‏برداری از آب شور در برخی صنایع نظیر معادن و جایگزینی آن با آب شیرین، استفاده از فناوری‏‏های جدید دنیا در شیرین‏‏سازی آب و ارزیابی اثرات زیست محیطی شیرین‎‎سازی منابع آب ذکر کرد.

وی همچنین با اشاره به سهم زیاد مصرف آب در بخش کشاوری، توجه به امکانات استفاده از منابع آب شور در کشاورزی با انتخاب گونه‏‏های متحمل به شوری و شیوه‏‏های آبیاری را نیز از دیگر موضوعات مهم محورهای این طرح برشمرد.

ریيس پژوهشكده مناطق خشك و بياباني دانشگاه يزد تاکید کرد: در هر یک از محورهای 9گانه این طرح، طرح‏‏های پژوهشی و کاربردی هدف‏‏داری تعریف شده است که نتیجه هر کدام پاسخ به نیازهای فنی یا افزایش و ارتقای دانش بهره‏‏برداری از منابع آب دریا و شور خواهد بود.

وي در پاسخ به اين سؤال كه اين طرح تا چه حد مي‌تواند مشكل كم‌آبي استان را مرتفع كند، گفت: آنچه که در دهه‏‏های آینده کشورهای مختلف جهان با آن روبرو هستند، کم‏‏آبی به مفهوم واقعی کلمه است و این موضوع در کشور ما به ویژه در بخش‎‎های مرکزی و استان یزد نیز وجود دارد و لذا باید برای چنین شرایطی آماده باشیم.

وی افزود: البته با وضعیت موجود آنچه در وهله اول راهگشا است، استفاده از دانش بومی مردمان یزد که در استحصال و استفاده از منبع با ارزش آب در شرایط سخت بیابانی و کویری شهره بوده‏‏اند، است.

به گفته عظیم‎‎زاده، توسعه فرهنگ استفاده از آب مطابق آنچه نیاکان ما از آن بهره برده‏‏اند، بسیار مهم است که در محور تدوین برنامه‎‎های آموزشی و فرهنگی به آن توجه شده است.

وی یادآور شد: بخش اجرایی طرح برعهده دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است و دانشگاه یزد نیز همکار محوری در کنار دانشگاه صنعتی بابل دارد.

عظيم‌زاده در پایان نیز ابراز امیدواری کرد؛ با توجه به اهمیت موضوع منابع آب در کشور و به ویژه در فلات مرکزی، نتایج طرح در بخش‎‎های مختلف کشاورزی، شرب و صنعت راهگشا باشد.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.