جهان با کم آبی مواجه ميشود/ دانش بومی یزدی ها راهگشا
به گزارش یزد رسا، "حميدرضا عظيمزاده" در گفتگو با خبرنگار ايسنا، در این باره اهمیت اجرای این طرح، گفت:با توجه به معضل کمبود آب به عنوان یکی از اصلیترین مشکلات کشور، بررسی ظرفیتهای موجود و تبدیل چالش آبهای شور به فرصت با استفاده بهینه از آن سبب شد تا این طرح به عنوان یکی از طرحهای کلان ملی مصوب شود.
وی افزود: این طرح در دو بخش دانش و فناوری تعریف شده است، به عبارتی در آن به مجموعه اطلاعات و دانش موجود در زمینه کاربرد آبهای شور و آب دریا و همچنین تکنیکهای فنی استفاده از آن در جهان و ایران پرداخته میشود.
عظيمزاده در رابطه با بازه زمانی اجرای این طرح، تصریح کرد: این طرح کلان ملی در سه فاز و در بازه زمانی پنج ساله اجرا میشود که هم اینک فاز صفر طرح، نهایی شده و اولویتبندیهای اجرای فاز یک نیز انجام شده است.
وي از موضوعات مهم در اجرای این طرح را تهیه و تدوین منابع بانک اطلاعات منابع آب شور در فلات مرکزی کشور، امکان بهرهبرداری از آب شور در برخی صنایع نظیر معادن و جایگزینی آن با آب شیرین، استفاده از فناوریهای جدید دنیا در شیرینسازی آب و ارزیابی اثرات زیست محیطی شیرینسازی منابع آب ذکر کرد.
وی همچنین با اشاره به سهم زیاد مصرف آب در بخش کشاوری، توجه به امکانات استفاده از منابع آب شور در کشاورزی با انتخاب گونههای متحمل به شوری و شیوههای آبیاری را نیز از دیگر موضوعات مهم محورهای این طرح برشمرد.
ریيس پژوهشكده مناطق خشك و بياباني دانشگاه يزد تاکید کرد: در هر یک از محورهای 9گانه این طرح، طرحهای پژوهشی و کاربردی هدفداری تعریف شده است که نتیجه هر کدام پاسخ به نیازهای فنی یا افزایش و ارتقای دانش بهرهبرداری از منابع آب دریا و شور خواهد بود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه اين طرح تا چه حد ميتواند مشكل كمآبي استان را مرتفع كند، گفت: آنچه که در دهههای آینده کشورهای مختلف جهان با آن روبرو هستند، کمآبی به مفهوم واقعی کلمه است و این موضوع در کشور ما به ویژه در بخشهای مرکزی و استان یزد نیز وجود دارد و لذا باید برای چنین شرایطی آماده باشیم.
وی افزود: البته با وضعیت موجود آنچه در وهله اول راهگشا است، استفاده از دانش بومی مردمان یزد که در استحصال و استفاده از منبع با ارزش آب در شرایط سخت بیابانی و کویری شهره بودهاند، است.
به گفته عظیمزاده، توسعه فرهنگ استفاده از آب مطابق آنچه نیاکان ما از آن بهره بردهاند، بسیار مهم است که در محور تدوین برنامههای آموزشی و فرهنگی به آن توجه شده است.
وی یادآور شد: بخش اجرایی طرح برعهده دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است و دانشگاه یزد نیز همکار محوری در کنار دانشگاه صنعتی بابل دارد.
عظيمزاده در پایان نیز ابراز امیدواری کرد؛ با توجه به اهمیت موضوع منابع آب در کشور و به ویژه در فلات مرکزی، نتایج طرح در بخشهای مختلف کشاورزی، شرب و صنعت راهگشا باشد.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- قنات های یزد قربانی زیادهخواهی تمدن
- مطالبات امام خامنهای پس 7سال سفر به یزد در خصوص آب هنوز روی زمین/ شرایط بحرانی دشت های یزد
- کاهش دو سوم تولید علوفه یزد بر اثر خشکسالی
- اولین بارش پاییزی در یزد به کویر تشنه جانی دوباره داد/داغ عطش همچنان بر پیشانی یزد
- خشکسالی، دامداری ندوشن را در ورطه نابودی کشانده است
- ستاد صیانت از «حقوق شهروندی» در دانشگاه یزد تشکیل شد
- 300میلیون مترمکعب بیلان منفی آب استان یزد/ نیاز روستاهای بخش مرکزی به ایستگاه آتش نشانی
- اقدام داوطلبانه و قابل تقدیر کشاورزان مروست؛ موتور پمپ چاه هاي آب را خاموش کنید
- کمآبی، سختکوشی یزدیها و تحسین رهبری