حکایت تکراری بی تدبیری در کاشت محصولات کشاورزی!
یزد رسا؛ در روزهای اخیر شاهد انتشار اخبار و گزارش هایی درباره دفن یک هزار و 700 تن سیب زمینی در رسانه ها هستیم خبری که مثل بمب در رسانهها صدا کرد و نمایندگان مجلس جزو نخستین کسانی بودند که به این خبر در مجلس اعتراض شدید کردند.
این اتفاق علاوه بر حاشیه دار بودن آن، 620 میلیون تومان از پول بیت المال را به زیر خاک برد؛ تعجب نمایندگان و مردم از این جهت بود که برای تولید این میزان محصول آب، مایع ارزشمندی که امروزه از آن به عنون در گرانبها یاد میشود، استفاد شده است، دولت برای بخش کشاورزی یارانه میدهد که حق همه مردم است، از سویی مگر تولید غذای کشور آنقدر اضافه شده است که مسئولان آنرا زیر خاک دفن کنند!
از طرف دیگر نوسان قیمت محصولات کشاورزی از جمله گوجه فرنگی سریال پایان نیافتنی است که هر سال تکرار میشود، این بار هم در حالی شاهد افزایش یکباره قیمت هستیم که هنوز ماجرای گوجه فرنگی 100 تومانی اسفند پارسال و فروردین امسال از یادمان نرفته است.
اواخر سال گذشته و اوایل امسال آنقدر گوجه فرنگی روی دست کشاورزان ماند و خریداری نداشت که دولت برای جبران ضرر و زیان کشاورزان، اقدام به خرید تضمینی این محصول کرد و حتی کشاورزان بخش قلعه قاضی از توابع شهرستان بندرعباس در پی افت شدید قیمت گوجه فرنگی در استان هرمزگان در حرکتی معترضانه محصول گوجه فرنگی خود را در خیابان رها کردند.
به هرحال پروسه تکراری ارزان و گران شدن محصولات کشاورزی ظاهرا گریبان گوجه فرنگی را رها نمیکند به طوری که قیمت این محصول در بازار نسبت به هفته قبل 100 درصد افزایش قیمت داشته است.
این نابسامانیها و بینظمیها در بازار محصولات کشاورزی آن هم درست چند روز بعد از امحای 1700 تن سیب زمینیِ خرید تضمینی شده نشان دهنده چیزی جز عدم نیاز سنجی و زمان سنجی مسئولان بخش کشاورزی و دولتمردان در کشور نیست.
واقعا جای تأسف دارد که مسئولان و دولتمردان بدون توجه به ضرر و زیانی که متوجه کشاورزان، مردم و کشور است از اندیشیدن تدبیری برای جلوگیری از این وقایع عاجزند از یک طرف سیب زمینی آنقدر کشت شده است که بازاری برای فروش آن وجود ندارد و مسئولان برای تنظیم بازار! آن را به صورت تنی دفن می کنند و از طرفی دیگر به دلیل کمبود گوجه فرنگی در بازار مردم باید با قیمتی دو برابر آن را خریداری کنند.
حال که مسئولان آنقدر درک ندارند که از وقوع چنین اتفاقاتی جلوگیری کنند حداقل این حکایت هر سالهی ارزان و گران شدن محصولات کشاورزان و امحا و نابود کردن کردن آن را مدنظر قرار دهند واز آن تجربه کسب کنند و با نیاز سنجی و زمان سنجی بازار فروش قبل از کشت محصولات، این اتفاقات تأسف بار را رقم نزنند.
منبع: یزد آوا
انتهای پیام/
Related Assets:
- صرف 3570000 لیتر آب برای تولید 1700تن سیبزمینی مدفون/فرمان دفن سیبزمینیها را چه کسی صادر کرد؟
- گویا برخی به «امحا» علاقهمندند، چه سانتتریفیوز باشد چه سیبزمینی!
- دسترنج گوجه کاران هرمزگان زیر چرخ خودروها له می شود
- دانشجو سیب زمینی نیست!
- نامه نمایندگان مجلس به نوبخت برای چاره اندیشی درباره سیب زمینی+ سند و متن نامه
- حجم واقعی سیبزمینی های امحاشده افشا شد
- خرید و ذخیرهسازی میوه برای شب عید آغاز شده است/وعده وزارت کشاورزی برای عدم تکرار موضوع سیبزمینیها
- استراتژی چال کردن از سیبزمینی به خرما رسید!