خطر انقراض درکمین 12گونه جانوری نادر یزد/ 6 هزار درخواست مجوز معدن در استان/عرب ها درکمین هوبرها
به گزارش یزد رسا، سید حسین سادات موسوی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد اظهار داشت:: یک وفاقی برای حل و فصل مشکلاتی که در زمینه محیط زیست هست باید به وجود آید تا در پیشگیری و رفع مشکلات موفق باشیم.
موسوی گفت: 8.5 درصد از اراضی استان یعنی معادل 800 هزار هکتار آن تحت پوشش اداره کل حفاظت از محیط زیست است که با وجود قریب 50 محیطبان استان سرانه فعالیت هر کدام بیش از 30 هکتار خواهد بود که رقمی بسیار زیاد است.
مدیرکل محیط زیست استان یزد افزود: استان یزد در حال حاضر دارای یک اثر ملی، یک پارک ملی، دو پناهگاه حیاط وحش، چهار منطقه حفاظت شده و هفت منطقه شکار ممنوع است.
سادات موسوی خاطرنشان کرد: تاکنون 875 گونه گیاهی، 160 گونه پرنده، بیش از 60 گونه پستاندار و 42 گونه خزنده در استان یزد شناسایی شده است و ارزش زیست محیطی استان به لحاظ برخی گونههای خاص است به نحوی که از هشت گربهسان موجود در کشورمان به جز سیاهگوش مابقی در استان یزد زیست دارند.
وی یاداور شد: در حال حاضر 12 گونه جانوری استان شامل یوزپلنگ، هوبره، کاراکال، شاه روباه، روباه شنی، گربه شنی، گربه پالاس، بالابان، آهو، جبیر، گورخر ایرانی و زاغ بور در معرض تهدید هستند.
وی در مورد این که چرا هوبره به عنوان نماد محیط زیست یزد در مقایسه با یوز آسیایی کمتر مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: وضعیت یوز آسیایی نسبت به هوبره وخیمتر است و از طرفی استان یزد به دلیل زیستگاههای زیاد یوز یکی از نقاط امید برای نجات این گونه است ولی با این حال برنامههایی نیز برای اطلاعرسانی بیشتر در مورد گونه هوبره مد نظر داریم.
مدیرکل محیط زیست استان یزد در مورد هوبره نیز بیان کرد: هوبره از پرندگان مورد علاقه شیخنشینهای حاشیه خلیج فارس است به همین دلیل افراد سودجو به شکار بیرویه این گونه میپردازند اما برنامههایی برای حفاظت از این گونه پیشبینی و اجرا شده است.
این مسئول با اشاره به وجود یک هزار و 500 شکارچی مجاز و تعداد بیشتری شکارچی غیرمجاز در استان، خاطرنشان کرد: مهمترین گلایه ما صدور بیش از حد مجوز اسلحه شکاری است به نحوی در چند سال اخیر شاهد افزایش آن هستیم و متاسفانه علی رغم بیشترین مکاتبات محیط زیست در این باره، این اداره کل هیچ نقشی در صدور مجوز اسلحه شکار مجاز ندارد.
وی با اشاره به حریق چند ماه پیش در منطقه شیرکوه گفت: این منطقه علی رغم این که 80 درصد از گونههای گیاهی استان را در خود جای داده است، تحت پوشش اداره کل محیط زیست استان نیست و محیط زیست نیز دارای تشکیلات وسیعی برای برخی اقدامات اجرایی نیست و غالباً با مشارکتهای مردمی در چنین حوادثی اقدامات لازم صورت میگیرد.
سادات موسوی خاطرنشان کرد: اکوسیستم شیرکوه همچنین دارای 100 گونه گیاهی دارای ارزش زیست محیطی و 50 گونه خاص این منطقه است که توجه ویژهتری را میطلبد.
وی در ادامه با اشاره به این که با توجه به خشکسالیهای اخیر موضوع حریق مبتلا به تمام نقاط کشور است، در مورد اقدامات صورت گرفته برای مهار حریق در مناطق تحت امر محیط زیست استان، گفت: بیشترین توجه ما به مسئله پیشگیری از وقوع حریق در اراضی زیست محیطی است ولی در رابطه با اطفای حریق نیز با اعتبار معادل 70 میلیون تومان پایگاه مستقر در جنگلهای شادی استان را تجهیز کردهایم.
وی در این خصوص خواستار مشارکت دستگاههای ذیربط و حمایت بیشتر ستاد بحران استان در این رابطه شد.
وی با اذعان به این که در سال جاری تلفات گونههای جانوری استان به دلیل خشکسالی گزارش نشده است، از احیای 100 آب انبار مناطق زیست محیطی استان برای تامین آب و همچنین توزیع علوفه در مناطق دارای کمبود برای تعلیف حیات وحش استان خبر داد.
مدیر کل محیط زیست استان یکی از عوامل مخرب محیط زیست استان را وجود معادن خواند و گفت: متاسفانه حذف الزام استعلام معادن از محیط زیست در دولت قبل باعث شده است که در حال حاضر شاهد تعداد شش هزار درخواست معدنی در استان باشیم که اگر این مجوزها صادر شود باید فاتحه حیات وحش استان را خواند.
وی یکی از مشکلات این بخش را درامدزا نبودن محیط زیست عنوان کرد و گفت: در حالی که بسیاری از کشورها در این زمینه بسیار جلو افتادهاند، ما در رابطه با گردشگری اکوتوریسم همچنان عقب هستیم و زمانی میتوانیم جلوی رشد معادن را بگیریم که محیط زیست نیز برای مردم اشتغال و درامدزایی داشته باشند که این امر با ورود بخش خصوصی و توسعه اکوتوریسم ممکن خواهد بود.
سادات موسوی در مورد صنایع نیز گفت: آلودگی امروز یزد حاصل بیتوجهیهای صورت گرفته در طول 20 ساله گذشته است به نحوی که در حال حاضر محور مهریز – عقدا به مرکز آلودگیهای زیست محیطی استان تبدیل شده است و خوشبختانه در دولت جدید توجه بیشتری به این که توسعه صنعت باید در کنار حفاظت از محیط زیست صورت بگیرد، شده است.
گفتنی است؛ در این نشست "حسن اکبری" معاون محیط زیست استان نیز به سئوالات خبرنگاران پاسخ گفت.
منابع: ایسنا و فارس و تسنیم
انتهای پیام/ع
هوبر
Related Assets:
- منطقه شکار ممنوع بافق به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت +تصاویر زیبا از طبیعت بافق
- تکذیب شایعه رها شدن پلنگ و یوزپلنگ در تفت
- مرگ مشکوک پلنگ در روستای قطرم بافق و ربوده شدن لاشه! +تصاویر
- قطار فاجعه کشتار بی رحمانه پلنگ ایرانی بعد از بافق به ایستگاه تایباد رسید +تصاویر
- لاشه پلنگ ناپدید شده در قطرم بافق پس از 4 روز پیدا شد +تصاویر
- پیرترین پلنگ ایران در کوه های بافق