ID : 7361367
گزارش/

منطقه شکار ممنوع بافق به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت +تصاویر زیبا از طبیعت بافق


منطقه شکار ممنوع آریز بافق یکی از بهترین و مناسب‌ترین زیستگاه‌های حیوانات و جانوران در معرض خطر است و از سوی محیط زیست بافق هماهنگی‌های لازم برای تبدیل این منطقه به پناهگاه حیات وحش در حال انجام است.

به گزارش یزد رسا، شهرستان بافق دارای 2 منطقه تحت مدیریت سازمان محیط زیست بنام‌های "منطقه شکار ممنوع آریز" و "حفاظت شده کوه بافق" است.

 

 

منطقه شکارممنوع آریز بافق با وسعت 131 هزار و 330 هکتار در فاصله 15 کیلومتری شمال غربی شهر بافق واقع و از اول اردیبهشت 78 به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده است.

 

 

سیدجلال موسوی ترک آبادی در گفت‌و‌گو با تسنیم در بافق، اظهار کرد: منطقه شکار ممنوع آریز بافق با وسعت 131 هزار و 330 هکتار در شهرستان بافق و در فاصله 15 کیلومتری شمال غربی شهر بافق واقع و از اول اردیبهشت 78 به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده است.

 

 

تلاش برای ارتقای شکار ممنوع آریز بافق به پناهگاه حیات وحش

رئیس محیط زیست بافق با اشاره به تلاش‌های این سازمان برای ارتقای این منطقه به پناهگاه حیات وحش، افزود: بخش عمده این منطقه را دشت و تپه ماهور و بقیه را ارتفاعات تشکیل داده که کوه‌های آریز، چادرنقون، زریگان، حسن بیگی، و مولیدون از این ارتفاعات است.

وی افزود: دامنه ارتفاع منطقه آریز از 950 متر در حوالی گزشیرین نزدیک چاه آدور و کربناب تا 2 هزار و 220 متر در قله کوه آریز متغیر است.

 

بهره‌مندی از چشمه‌ها و منابع آبی طبیعی

 

موسوی گفت: چشمه‌های آریزیا همان آب ریز، سنجتو، ریزآب توت، کلوچ و ماری، کلوچ نی‌زار، چاه‌گوسفند، درب‌زه، حسن بیگی از مهمترین منابع آب طبیعی در این منطقه است که بطور عمده دائمی و دارای آبی شیرین بوده و حیوانات و حیات وحش از آنها استفاده می‌کنند.

 

گونه‌های متنوع گیاهی و حیوانی منطقه آریز

 

 

وی افزود: گیاهانی مانند درمنه، اشنان، شور، پرند رمس، قیچ، چوبک، افرا، جارو، چرخک، شب بوی بیابانی، آویشن شیرازی، کلا میرحسن، گون، فرفیون و جفنه از گیاهان بوته‌ای و نیز گیاهان داروئی زیره سیاه، تودرو، کاکوتی، استاخدوس، اسپرده و انغوزه نیز از جمله پوشش گیاهی این منطقه است.

رئیس محیط زیست بافق عنوان کرد: بادام کوهی، انجیرکوهی، پسته وحشی، گز، و تاغ  برخی از گونه‌های درخت و درختچه‌ای منطقه آریز بافق است.

 

 

وی افزود: قوچ و میش، کل و بز، جبیر، یوزپلنگ، شاه روباه، کفتار، تشی یا همان سیخور، روباه شنی، گربه وحشی، کارکال، شغال از جمله پستانداران این منطقه هستند.

 

 

این مسئول بیان کرد: خرگوش و انواع جوندگان از جمله دوپای کوچک و بزرگ، جرد ایرانی و جردلیبی هم در این منطقه وجود دارد.

 

 

وی افزود: جمعیت کل و بز، و قوچ و میش منطقه آریز با توجه به مطلوب بودن این منطقه نسبت به دیگر مناطق شکار ممنوع استان بیشتر است.

 

 

موسوی عنوان کرد: لاک پشت مهمیزدار، بزمجه بیابانی، مارجعفری، افعی شاخدار، مارقیطانی، و سوسمارخاردم از خزنده‌های این منطقه است.

 

 

رئیس محیط زیست بافق افزود: پرندگانی مانند کبک و تیهو، باقرقره گندمی، کوکو، باقرقره شکم سیاه، هوبره، زاغ بور، سنگ چشمه یا قصاب طبیعت، دلیج، عقاب طلایی، سارگپه پابلند در این منطقه زندگی می‌کنند.

 

 

وی با اشاره به همکاری متقابل و خوب دامداران محلی و بومی، خاطرنشان کرد: در این منطقه روستای دارای سکنه ثابت وجود ندارد و روستای آریز از مهمترین روستاهای این منطقه است.

موسوی در ارتباط با تعارضاتی که در این منطقه وجود دارد، افزود: تعارضات این منطقه چرای دام بویژه شتر و فعالیت‌های معدنی است.

 

 

وی گفت: این منطقه دارای آثار تاریخی مانند برج  بانوی آریز  و قلعه زریگان است.

 

منطقه شکارممنوع آریز بافق زیستگاه مطلوب برای یوزآسیایی

 

 

رئیس محیط زیست بافق با اشاره به مشارکت و تعامل خوب مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی ایران در برنامه‌های حفاظتی در این منطقه، عنوان کرد: این منطقه بطورکلی با توجه به وضعیت توپوگرافی و شکل ظاهری زمین و نیز جمعیت مناسب قوچ و میش زیستگاه مطلوب ومناسبی برای یوزآسیایی در کشور بوده است.

وی تصریح کرد: در سال‌های اخیر با نصب دوربین‌های تله‌ای شاهد ثبت تصاویر و فیلم‌های زیبای بسیاری از این حیوان نادر و کمیاب بودیم.

 

منبع: تسنیم




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.