ID : 9908109
کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد:

داروهاي هورموني در جوانان عوارض قلبی، عروقی، عقيمي و... به همراه دارد


کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد با اشاره به اینکه مصرف انواع داروهاي هورموني با هدف بدنسازي در جوانان مي تواند سبب بروز عوارض وخيمي مانند عقيمي، نارسايي قلبي و كبدي، كوتاهي قد و بزرگ شدن سينه در مردان و پرمويي و خشونت صدا در خانم ها می شود هشدارداد: مصرف نابجاي استروييدهاي آنابوليك در جوانان، جهت بدنسازي و رقابت هاي ورزشي با خطر بروز عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشار خون و نارسايي قلبي همراه است.

به گزارش یزد رسا، کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد هشدارداد: مصرف نابجاي استروييدهاي آنابوليك در جوانان، جهت بدنسازي و رقابت هاي ورزشي با خطر بروز عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشار خون و نارسايي قلبي همراه است.

دکتر بهاره قدیریان کارشناس دارویی مرکز اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مسمومیت و عوارض ناشی از سوء مصرف مواد (مواد مخدر و محرک) اظهارداشت: مسموميت با مواد مخدر يكي از مرگبارترين انواع مسموميت ها محسوب می شود.

وی با بیان این که امتحان كردن مصرف مواد در جمع دوستان و از روي كنجكاوي،و استعمال سيگار آغاز  حركت در مسير بي بازگشت اعتياد است، ادامه داد: مصرف انواع داروهاي هورموني با هدف بدنسازي در جوانان مي تواند سبب بروز عوارض وخيمي مانند عقيمي، نارسايي قلبي و كبدي، كوتاهي قد و بزرگ شدن سينه در مردان و پرمويي و خشونت صدا در خانم ها شود.

این کارشناس یادآورشد: مصرف نابجاي استروييدهاي آنابوليك در جوانان جهت بدنسازي و رقابت هاي ورزشي با خطر بروز عوارض قلبي و عروقي مانند ازدياد فشار خون و نارسايي قلبي همراه است.

وی خاطرنشان کرد: استعمال سيگار سبب بروز انواع سرطان مانند سرطان مري، ريه، مثانه مي شود.

قدیریان عنوان کرد: استفاده خودسرانه از فرآورده هاي قاچاق و بدون مجوز جهت بدنسازي و پرورش اندام در جوانان، خطرابتلا به انواع اختلالات جسمي و رواني را براي مصرف كننده در بردارد.

وی ادامه داد: مصرف همزمان مواد مخدر با برخي از داروهاي خواب آور و آرام بخش مي تواند سبب بروز مسموميت هاي شديد و حتي مرگ در فرد مصرف كننده شود.

این کارشناس دارویی افزود: تزريق مواد مخدر از طريق سرنگ هاي آلوده، غير استريل و مشترك با خطر بروز انواع بيماري هاي عفوني خطرناك مانند ايدز و هپاتيت همراه است.

وی متذکرشد: فراورده هاي مخدر و اعتيادزاي "پان پراگ" برخلاف ادعاي مطرح شده مبني بر خوشبو كنندگي دهان و يا ترك سيگار، سبب بروز اعتياد مي شوند.

دکتر قدیریان هشدارداد: هر گونه تغييرات رفتاري غير عادي و ناگهاني مانند گوشه گيري، بي خوابي، بي حوصلگي، پرخاشگري، غيبت از محل كار و تحصيل، بي نظمي و نااميدي در فرزندان خود را جدي گرفته و در پي بررسي علت آن باشيد.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.