ID : 9269231
رییس دانشگاه یزد خبر داد

راه اندازی رشته زبان فرانسوی در دانشگاه یزد


رییس دانشگاه یزد از راه اندازی رشته زبان فرانسوی در مقطع کارشناسی در این دانشگاه از سال تحصیلی آینده خبر داد.

به گزارش یزد رسا، رییس دانشگاه یزد از راه اندازی رشته زبان فرانسوی در مقطع کارشناسی در این دانشگاه از سال تحصیلی آینده خبر داد.

 دکتر محمد صالح اولیاء افزود: در حال رایزنی هستیم تا در صورت فراهم بودن شرایط، این رشته از سال 94 در دانشگاه دایر شود. به گفته وی قرار است تفاهم نامه ای با دانشگاه استراسبورگ فرانسه به امضا برسد که تاسیس زبان فرانسوی یکی از مفاد آن خواهد بود.

رییس دانشگاه یزد اظهار داشت: در صورت به نتیجه رسیدن بررسیها و ایجاد این رشته در دانشگاه یزد، استاد بومی فرانسوی برای آموزش دانشجویان در دوره کارشناسی به یزد اعزام خواهد شد.
به گفته وی همچنین مدرسان زبان فارسی از این دانشگاه به دانشگاه استراسبورگ فرانسه اعزام خواهند شد.

وی همکاری دانشگاه یاد شده با دانشکده معماری دانشگاه یزد برای در اختیار قرار دادن توانمندیهای این بخش به طرف فرانسوی را از دیگر مفاد این تفاهم نامه اعلام کرد. 
روابط عمومی دانشگاه یزد نیز اعلام کرد: راه اندازی رشته زبان فرانسوی در این دانشگاه در دیدار رییس دانشگاه یزد با هیاتی از دانشگاه استراسبورگ فرانسه مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار در خصوص بررسی راه های همکاری بین المللی و همچنین مفاد پیشنهادی تفاهم نامه مورد اشاره بین این دو دانشگاه بحث و تبادل نظر شد. 

در دیدار یاد شده بر اولویت قرارگرفتن برنامه های کاری از جمله تاسیس دوره زبان فرانسوی در دانشگاه یزد تاکید شد ضمن آنکه مدال یادبود دانشگاه استراسبورگ به ریس دانشگاه یزد تقدیم شد 
همچنین هیات فرانسوی با معاون پژوهشی، روسای دانشکده ها و پژوهشکده ها و رئیس مرکز آموزش های آزاد و مجازی دانشگاه یزد دیدار کرد .
دکتر فرهاد نژادکورکی رئیس گروه همکاری های علمی و بین المللی دانشگاه یزد در این نشست هدف از آن را آشنایی تخصصی مسئولان و مدیران آموزشی و پژوهشی دانشگاه یزد با ساختار دانشگاه استراسبورگ برای همکاری های بهتر در آینده اعلام کرد. 

پروفسور 'کریستین مایر' استاد دانشگاه استراسبورگ و رییس خانه دانشگاهی علوم انسانی آلزاس فرانسه نیز در این نشست با اشاره به تاریخچه دانشگاه استراسبورگ فرانسه گفت: این دانشگاه در قرن 16 تاسیس شد.
به گفته وی در سال 1971 سه دانشگاه در زمینه علوم، علوم انسانی و آموزش تشکیل و در سال 2009 این سه دانشگاه باهم تلفیق و دانشگاه استراسبورگ فعلی تشکیل شد.

وی اضافه کرد: در حال حاضر این دانشگاه بیش از 43 هزار دانشجو ،دو هزارو 800 عضو هیات علمی و 37 واحد پژوهشی دارد.
وی در زمینه حوزه های دانشگاهی این دانشگاه گفت: یکی از این حوزه ها زبان است که 27 زبان دنیا اعم از اروپایی و شرقی در آن تدریس می شود .

مایر افزود: این دانشگاه علاوه بر این در زمینه های موسیقی،هنر،علوم اجتماعی،علوم اقتصادی،مدیریت و حقوق فعالیت دارد.
وی گفت: حقوق فرانسه و ایران بسیار به هم نزدیک است و این می تواند زمینه ساز همکاری میان دو دانشگاه باشد.
پروفسور مایر اظهار داشت: دانشگاه استراسبورگ اولین دانشگاه فرانسه است که در زمینه الهیات فعالیت دارد و در چند سال اخیر رشته اسلام شناسی نیز در آن تدریس می شود.

وی گفت: 79 مرکز تحقیقاتی در این دانشگاه است که 10 مورد آنها در سطح دکتری دانشجو می پذیرد، همچنین 9 هزار دانشجوی خارجی در این دانشگاه تحصیل می کنند که این تعداد 20 درصد کل دانشجویان را تشکیل می دهند که از 150 کشور مختلف به فرانسه آمده اند.
وی گفت: این دانشگاه همکاری های بین المللی وسیعی با دانشگاه های سراسر دنیا شامل 175 مرکز علمی دنیا دارد، زبان اصلی دانشگاه استراسبورگ عمدتا فرانسه است و اخیرا رشته های زیست شناسی، علوم سیاسی، اخلاق زیستی و حقوق بشر به زبان انگلیسی تدریس می شوند.
پروفسور 'بیک باغبان' رییس سابق گروه خاورشناسی دانشگاه استراسبورگ که تلاش های زیادی در زمینه زبان فارسی در این دانشگاه و کشور فرانسه انجام داده در این نشست با اشاره به تاریخچه زبان فارسی در فرانسه و بخصوص شهر استراسبورگ گفت: آموزش زبان فارسی در فرانسه در قرن 16 در زمان سلطنت لویی 14 افتتاح شد.
وی گفت: در سال 1971 کرسی زبان فارسی جزو گروه خاور شناسی تشکیل شد.
وی که استاد ممتاز بازنشسته دانشگاه استراسبورگ است تاکید کرد: به منظور شناخت بیشتر موسسه زبان و ادب فارسی و اندیشه ایرانی، همایش های زیادی در فرانسه برپا شده است.
وی افزود: در سال 2004 دوره کارشناسی زبان فارسی در استراسبورگ تاسیس شد و این اولین دانشگاه در فرانسه است که زبان و ادبیات فارسی در آن تدریس شده است.
پروفسور باغبان با اشاره به اینکه هر دو سال یکبار وزارت علوم،تحقیقات و فناوری ایران یک نفر را بعنوان نماینده برای همکاری در رشته زبان فارسی به دانشگاه استراسبورگ اعزام می کند ادامه داد: با موافقت دولت فرانسه، این دوره دارای پست دانشیار رشته فارسی از کشور فرانسه و یک استاد از یکی از دانشگاه های ایران برای دوره دوساله است.
به گفته وی موسسه مطالعات پژوهش های ایرانی در آلزاس با هدف همکاری با موسسه زبان فارسی تاسیس شده و کلاس های رشته به صورت رایگان در آنجا تدریس می شود که افراد مختلف در همه رده سنی در آن آموزش می بینند.
در دانشگاه یزد 14 هزار دانشجو در 58 رشته کارشناسی، 68 رشته کارشناسی ارشد و 26 رشته دکترا تحصیل می کنند.

خبرنگار: الهام میرفخرائی

تصاویر: فاطمه تیو




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.