ID : 14175292
بررسی جایگاه مذاکره وصلح در تشیع:

راه تسلط کفار بر مؤمنان بسته می‌ماند؟/بازخوانی شاخصه‌های یک توافق بد


توافقی که به معنای از دست رفتن عزت و استقلال ملت ایران در مقابل باج خواهی و زورگیری طرف مقابل صورت گیرد که براین مبنا عدول از دیپلماسی انقلابی، عدول از حقوق هسته‌‌ای جمهوری اسلامی ایران، عدول از حق غنی‌سازی ایران و عدم توجه به ظرفیت داخلی و چشم دوختن به خارج از کشور از جمله آن‌ها می باشد.

به گزارش یزدرسا به نقل از راه دانا،‌ مذاکرات هسته ای بین ایران و 1+5 درحالی به مرحله نهایی خود نزدیک می شود که نوع و چگونگی توافق برای هر دوطرف بسیار مهم و کلیدی به نظر می‌رسد.


آن چه در این میان باید به آن توجه داشت حصول یک توافق خوب به معنای واقعی برای جمهوری اسلامی ایران است که در آن علاوه بر حفظ دستاوردهای هسته‌ای و انجام کلیه‌ی برنامه‌های مربوط به توسعه و تحقیقات در موضوعات مربوط به انرژی هسته‌ای تمامی تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران در سطوح مختلف برچیده شود و هم چنین بازرسی‌هایی که قرار است در هر قالبی انجام گیرد حریم امنیتی و نظامی کشور را مورد تجاوز قرار ندهد و نظام را با چالش‌های جدیدی که سرچشمه‌ی آن از بهانه تراشی‌های بدون دلیل و مدرک آژانس و کشورهای غربی و آمریکایی می‌باشد مواجه نسازد.


بر این اساس می توان شاخصه‌های یک توافق بد را این گونه دسته بندی کرد:


1-عبور از خطوط قرمز نظام
اگر در توافقی که صورت می گیرد به ارزش‌های جدی نظام توجهی نشده باشد، از اماکن نظامی ما بازرسی شود، ازتوسعه علمی و عملی این صنعت در بعد ملی و فرا ملی جلوگیری بعمل آید و در آن نسبت به هشدارهای رهبری توجه لازم صورت نگیرد یک توافق نامطلوب خواهد بود.


2-مرحله‌ای
توافق دو مرحله‌ای چنان چه به معنای این باشد که لغو تحریم‌ها در مراحل بعد مورد تصمیم‌گیری قرار گیرد یا بخشی از آن‌ها لغو و مابقی نگاه داشته شود و لغو تحریم‌ها به یک فرآیند جدید مرتبط شود و آن‌ها یکجا برداشته نشود.


3-سبب تحقیر ملت ایران
توافقی که به معنای از دست رفتن عزت و استقلال ملت ایران در مقابل باج خواهی و زورگیری طرف مقابل صورت گیرد که براین مبنا عدول از دیپلماسی انقلابی، عدول از حقوق هسته‌‌ای جمهوری اسلامی ایران، عدول از حق غنی‌سازی ایران و عدم توجه به ظرفیت داخلی و چشم دوختن به خارج از کشور از جمله آن‌ها می باشد.


هرچند که طی روزهای گذشته اظهارات مسئولین بلند پایه‌ی دولتی به خصوص شخص اول اجرایی کشور نگرانی‌هایی را در سطوح مختلف با تشابه‌سازی این توافق با صلح امام حسن (ع) ایجاد کرده است اما باید به این نکته توجه کرد که نظام جمهوری اسلامی ایران از یک پارچگی و انسجام ذاتی مبتنی بر محورهای اصیل خود برخوردار است.


امام علی علیه السلام در خصوص صلح با دشمن می‌فرماید: هرگز دعوت دشمن را به صلح در حالی که رضای خدا در آن است رد مکن، زیرا در هنگام صلح است که راحتی برای لشکریانت حاصل آید و از غصه و تشویش خاطر آسوده می‌شوی و امنیت برای جامعه توجه وجود می‌آید. با این حال از دشمن و حیله‌گری‌های او پس از صلح، شدیدا بر حذر باش، چه بسا دشمن خود را به انسان نزدیک می‌کند تا او را غافلگیر سازد؛ پس همواره بر حذر باش و خوش گمانی در این مورد را متهم بساز.


درست است که صلح و مذاکره با دشمن یکی از روش‌های اصولی مکتب شیعه بر اساس آموزه‌های ائمه اطهار علیهم السلام بوده اما این امر منوط است به رضایت خداوند متعال و رضایت خداوند متعال قطعا در توافقی که موجب تحقیر و تضعیف ملت مسلمان ایران شود نخواهد بود.


که این را خداوند در قرآن کریم می فرماید: "ولن یجعل الله للکافرین على المؤمنین سبیلا".
براساس شاخصه‌های اصلی یک توافق بد باید توجه داشت که هرچند دست تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان برای انجام یک توافق باز است اما هیچ گاه و تحت هیچ شرایطی حتی در سخت‌ترین لحظات مذاکرات که قطعا با تهدید طرف‌های مقابل همراه است نباید زیر بار چنین توافقی برود و اگر اصول حقه ملت ایران در مذاکرات در هر یک از مفاد توافق رعایت نشود قطعا این توافق ضمانت اجرایی نخواهد داشت و جمهوری اسلامی ایران برمبنای حفظ آرمان‌ها و دستاوردهای ملت خود رفتار خواهد کرد و این توافق بد است که هیچ گاه اجرایی نخواهد شد.

 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.