ID : 9623605
گفتگوی تفصیلی/ توصیه یک روانشناس به جوانان؛

راهکارهای عملی پیشگیری از استرس در جلسه «خواستگاری»


عجله در گرفتن جواب مثبت از خانواده دختر برای پسران ، بسیاری از خانواده ها را در مسیر انتخاب صحیح دچار مشکل کرده است که طاهره حصیب روانشناس و مشاور خانواده توصیه های جالبی برای حل این مشکل دختران و پسران دم بخت دارد.

به گزارش یزد رسا، یک مشاور و روانشناس خانواده در گفتگو با خبرنگار یزدبانو در پاسخ به این سؤال که چه راهکارهای عملی را پیشنهاد می کنید تا استرس خواستگاری کاهش یابد و افراد بهترین انتخاب را داشته باشند اظهار داشت : خانواده دختران با هر تماس تلفنی و درخواست خواستگاری، دعوت افراد را قبول نکنند و حداقل ملاک هایی را که یک دختر برای همسر آینده خود در نظر دارد از جمله میزان تحصیلات و یا شغل پرسیده شود و سپس با فاصله زمانی حداقل سه روز پس از درخواست برای اولین جلسه خواستگاری تعیین شود.

 

لشکرکشی ممنوع!
طاهره حصیب افزود: در جلسه اول خواستگاری که دو خانواده قرار است به هم معرفی شوند از تعداد افراد کمتری از خانواده طرفین برای حضور در خانواده دختر دعوت شود و خانواده پسر نیز سعی کند به همراه داماد آینده در منزل دختر حضور یابد تا از استرس احتمالی دختر برای دخالت دیگر اعضای خانواده از جمله خواهر و مادر داماد کاهش یابد.


وی تصریح کرد: برخی عادت دارند در جلسه اول بزرگترها از جمله مادربزرگ ها و ... را با خود ببرند که این کار علاوه بر شلوغی جلسه اول امکان منتفی شدن جلسات بعدی بدون دلیل منطقی را در پی خواهد داشت.


وی این جلسه اول را مهم خواند و تأکید کرد: در جلسه اول نباید تمام اطلاعات دختر در اختیار خانواده پسر قرار گیرد و دختر در این فاصله زمانی سه روز برای اولین جلسه با 50 درصد ملاک های خود در مورد همسر آینده آشنا باشد و سؤالات احتمالی را که امکان دارد از سوی خانواده پسر پرسیده شود در ذهن خود مرور کند و حتی تمرین کند که بی گدار به آب نزند و بعدا موجب پشیمانی او نشود.


این روانشناس خانواده در مورد اینکه آیا پسر و دختر می توانند در جلسه اول خواستگاری صحبت رودررو داشته باشند گفت: در صورتی که هنوز پسر و دختر و خانواده ها هیچ شناختی نسبت به یکدیگر ندارند سعی شود در جلسه اول این صبحت انجام نشود و تنها دو خانواده با فرهنگ ، آداب و رسوم و تیپ یکدیگر آشنا شوند.


حصیب در پاسخ به این سؤال که اگر خانواده دختر و پسر فامیل هستند و از قبل رفت و آمد داشته اند و همدیگر را می شناسند آیا می توانند دختر و پسر گفتگوی رو دررو داشته باشند؟ پاسخ داد: در این صورت دختر و پسر می توانند یک گفتگوی اولیه در حد یک ساعت و نیم داشته باشند و مابقی سؤالات خود را به جلسات بعدی موکول کنند.

 

پرهیز از گفتگوی دختر و پسر در جلسه اول خواستگاری
وی با طرح این سؤال که اگر پسر یا دختر از قبل علاقه شدید نسبت به طرف مقابل پیدا کرده باشد چه باید کرد؟ اظهار داشت : چون قرار است که نظر خانواده ها هم اعمال شود هنوز زود است تا پسر و دختر با هم رودررو صحبت کنند چون امکان دارد پسر و دختر احساسی تصمیم بگیرند و بعدا پشیمان شوند.


وی تصریح کرد: اگر دختران در سنین پایین باشند و بدون شناخت کافی حرف های پسر را مبنی بر اظهار علاقه  تنها از روی احساس باور کنند ممکن است نتوانند انتخابی عاقلانه داشته باشند پس می بایست صحبت رودررو در جلسات بعدی و پس از تحقیق و تفحص و تصمیم برای ادامه خواستگاری انجام شود.


این روانشناس خانواده با تأکید مجدد به جلسه اول خواستگاری هشدار داد: دو خانواده نباید در جلسه اول تمام اطلاعات خود را در اختیار طرف مقابل قرار دهد مگر اینکه سؤالی در مورد بیماری دختر یا پسر، مشکلات خانوادگی و یا اعتیاد پرسیده شود که باید دو طرف به آن پاسخ دهند.

 

صحبت رودرروی دختر و پسر در جلسه اول حداکثر 90 دقیقه

حصیب ورود به جلسه دوم خواستگاری را منوط به جواب مثبت دوطرف برای ادامه خواستگاری دانست و افزود : در جلسه دوم که خانواده ها یکدیگر را پسند کرده اند می توان سؤالات خصوصی از جمله در مورد دیگر اعضای خانواده طرفین با هدف شفاف سازی را مطرح کرد.

 

وی افزود : اگر قرار است در جلسه دوم دختر و پسر گفتگویی انجام دهند بهتر است در حد یک ساعت و نیم بیشتر طول نکشد و به یکدیگر اجازه دهند تا در مورد حرف های یکدیگر فکر کنند تا اگر سؤال احتمالی پیش آمد بتوانند در جلسه بعدی از یکدیگر بپرسند و تصمیم عاقلانه تری بگیرند.

 

این رواننشناس توصیه کرد : اگر دختر و پسر بیش از اندازه مثلا حدود سه تا چهار ساعت با هم صحیت کنند در این صورت خانواده ها منتظر جواب قطعی هستند و امکان دارد که دیگر اجازه جلسه دوم به آنها داده نشود و بسیاری از سؤلاتی که بعدا به ذهن دوطرف می رسد بی پاسخ بماند و باعث یک تصمیم عجولانه شود.


حصیب در پاسخ به این سؤال که آیا می توان جلسات دوم خواستگاری را بیرون از منزل ترتیب داد گفت : در صورت توافق دو طرف اشکالی ندارد و بهتر است اگر دو خانواده نسبت به یکدیگر شناخت کافی ندارند دفعه سوم خانواده دختر برای آشنایی بیشتر به منزل پسر بروند تا با دید بازتری در مورد انتخاب خود تصمیم بگیرند.

 

بازدید خانواده دختر از خانواده پسر در جلسات دوم و سوم خواستگاری
وی نتیجه این دید و بازدید دو طرف را مثبت پیشبینی کرد و افزود: همیشه رسم است که اول خانواده پسر به خانه دختر می رود و امکان دارد با سر و وضعی بروند که دختر خیال کند با یک خانواده ثروتمند وصلت می کند و بازدید خانواده دختر از خانواده پسر باعث می شود که با سر و وضع خانواده پسر بیشتر آشنا شوند که آیا از جمله خانواده هایی هستند که ثروت را خرج زندگی و ظاهر خود نمی کنند و اهمیتی به ظاهر زندگی نمی دهند و یا بلعکس به تمیزی و ظاهر خانه نیز اهمیت می دهند؟

 

مشاوره پیش از ازدواج قبل از تعیین مهریه

این مشاور خانواده در ادامه در پاسخ به این سؤال که مشورت با یک مشاور خانواده و یا رفتن دختر و پسر به یک مرکز مشاوره چه زمانی می تواند انجام شود؟ اظهار داشت : قبل از وعده و وعید تعیین مهریه، این مشاوره باید انجام شود تا در تصمیم نهایی تأثیر مثبت داشته باشد یعنی اگر قرار است تست روانشناسی انجام شود قبل از جلسه نهایی بله برون و ایجاددلبستگی طرفین به یکدیگر و تعیین مهریه صورت بگیرد.حصیب در پاسخ به این سؤال که جلسات خواستگاری تا چه زمانی می تواند ادامه یابد گفت : در صورت صبر و حوصله دوطرف تا جلسه سوم تا هفتم هم می تواند قبل از تعیین مهریه ادامه یابد.
انتهای پیام/ ع ب
 




summary-address :
Your Rating
Average (2 Votes)
The average rating is 4.5 stars out of 5.