ID : 10544133
آشپزی سنتی/

روش پخت میرزا قاسمی کبابی یک غذای سالم +خواص بادمجان


خوراک میرزا قاسمی یکی از غذاهای مشهور ایرانی به شمار می رود که بعضی افراد با وجود انکه بارها نام ان را شنیده اند ولی از روش پخت آسان و کم خرج آن بی اطلاعند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزدبانو، سرآشپز سایت این بار میرزا قاسمی را پیشنهاد می دهد و با توجه به وفور بادمجان در این فصل به بانوان توصیه می کند از یک روش غیر سرخ کردنی برای پخت میرزاقاسمی استفاده کنند.


*مواد لازم :
بادمجان : چهار عدد
گوجه : چهار عدد
پیاز متوسط : یک عدد
تخم مرغ : دو عدد
سیر:  دو حبه
نمک و ادویه : به میزان لازم


*روش پخت :
1- بادمجان را با کارد چند شکاف عمودی می دهیم و روش اتش کباب می کنیم و سپس پوست می کنیم.
2- گوجه ها را رنده می کنیم.
3- بادمجان ها را له می کنیم و با گوجه مخلوط می کنیم و به مدت نیم ساعت می پزیم.
4- پیازداغ و سیرداغ فراوان درست می کنیم و به مواد پخته شده اضافه می کنیم تا غذا پس از کمی پخت طعم دار شود.
5- سپس تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه هم می زنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و تا پخت نهایی با قاشق هم می زنیم تا به خورد مواد برود و غذا شکل یکرنگ به خود بگیرد.
6- سپس غذا را در ظرف می کشیم.
نوش جان.

 

*خواص بادمجان :
بادمجان از دسته سبزیجات گرم و خشک است که برای بیمارانی که قند دارند بسیار مفید است. درمان نقرس یکی دیگر از خواص این میوه میباشد. علاوه بر این کسانی که از یبوست رنج میبرند میتوانند از بادمجان در وعده های غذایی خود استفاده کنند. درمان فشار خون بالا نیز با خوردن این میوه امکان پذیر است. دلایل مفید بودن بادمجان بسیار زیاد است. که در این پست به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم.
1.         كساني كه ناراحتي‎هاي كبدي دارند و يا يرقان دارند از خوردن بادنجان خودداري كنند.
2.         كساني كه مي‎خواهند لاغر شوند بادنجان آب‎پز با گوجه‎فرنگي و ادويه ميل كنند.
3.         بادنجان ادرار آور است.
4.         بادنجان بازكننده‎ي عروق است در نتيجه رنگ رخسار را باز مي‎كند.
5.         كساني كه سوداوي مزاج هستند بادنجان كمتر مصرف كنند.
6.         ترشي بادنجان بوي بد عرق بدن را از بين مي‎برد.
7.          براي درمان بواسير كلاهك و دم بادنجان را در سايه خشك كنيد. سپس پورد كرده بعد از شستشوي بواسير با بتادين پودر بادنجان را بپاشيد.
8.      سعي كنيد بادنجان كاملاً رسيده بخوريد.
9.      سعي كنيد از بادنجان‎هاي كم تخم استفاده كنيد كه پوست آن‎ها كبود و براق باشد چون نوع آن‎ها مرغوب‎تر است.
10.      كساني كه گرم مزاج هستند كمتر بادنجان بخورند.
11.      كساني كه تنگي نفس دارند از خوراك بادنجان استفاده كنند.
12.      كساني كه بيماري‎هاي پوستي دارند كمتر بادنجان بخورند.
13.      براي بواسير از برگ‎هاي بادنجان هم مي‎شود استفاده كرد به‎صورت ضماد بگذاريد.
14.      بادنجان داراي حالت قليايي مي‎باشد بخاطر همين گوشت را همراه بادنجان بخوريد تا در بدن تعادل برقرار سازد.
15.    براي درمان پيسي بادنجان را با آب بپزيد سپس كوبيده، صاف كنيد محلول صاف شده را با روغن زيتون مخلوط نموده بگذاريد بجوشد تا آب بادنجان بخار شود، آن‎گاه هر روز صبح و شب يك مرتبه به محل تغيير رنگ بماليد تا رنگ طبيعي پوست برگردد.
16.      سعي كنيد هنگام طبخ بادنجان كمي سركه سيب در آن بريزيد.
17.      به‎طور كلي خوردن بادنجان عرق بدن را خوشبو مي‎كند.
18.      بخار بادنجان براي تقويت چشم مناسب مي‎باشد در نتيجه هنگامي كه بادنجان مي‎پزيم خوب است بخار آن را استشمام كنيم.
19.    يك نسخه براي تسكين اعصاب: تخم بادنجان + تخم گشنيز + تخم ريحان + تخم تره + تخم ترخون + تخم جعفري از هر كدام 5 گرم + پونه يا نعناع 20 گرم، همه را كوبيده همراه 200 گرم عسل مخلوط نموده روزي 2 قاشق صبح وشب ميل كنيد.
20.    يك غذاي خوب براي كساني كه دچار بيماري زكام شده‎اند: پياز 2 يا 3 عدد حلقه حلقه برش زده در آب مي‎پزيم سپس بادنجان را به‎صورت ورقه ريخته و گوجه‎فرنگي و كمي قارچ و نمك و سبزي كه بيشتر جعفري باشد را اضافه نموده تا پخته شوند و به‎عنوان غذا براي كساني كه زكام دارند مناسب مي‎باشد.
21.      بادنجان در عين حالي كه بازكننده معده مي‎باشد گاهي اوقات باعث گرفتگي كبد و طحال مي‎شود.
22.      كساني كه دست‎هايشان عرق مي‎كند پوست سياه بادنجان را جوشانده سپس دستها را براي مدتي در آن جوشانده بگذارند.
23.      براي بازشدن دمل برگ بادنجان را بكوبيد روي دمل بگذاريد.
24.      كساني كه زخم معده دارند از بادنجان آب‎پز استفاده كنند.
25.      براي ترك‎خوردگي و زبري پوست آب بادمجان را در روغن تخم كتان بجوشانيد تا آب بخار شود و روغن بماند سپس به پوست بماليد.
26.    براي درمان زگيل بادنجان را بسوزانيد و خاكستر آن را با سركه خمير كرده روي زگيل بگذاريد. يا اينكه بادنجان را با كمي آب و نمك بپزيد سپس آب آن را بگيريد و آن محلول را در روغن كنجد با حرارت ملايم بجوشانيد تا آب بخار شود سپس روغن را روي زگيل بماليد.
27.      براي اگزما از روغن بادنجان استفاده كنيد.
28.      كساني كه مبتلا به سودا و ورم كليه يا درد مفاصل و قلنج هستند نبايد بادنجان بخورند.
29.      براي از بين بردن عرق كف دست و پا بادنجان را به ورق‎هاي نازك برش داده سپس نمك بپاشيد آب سياه و زردي از آن خارج مي‎شود اين آب را به دستها بماليد.
30.    براي تسكين درد استخوان شكسته و ضرب خورده بادنجان را در فر يا زير آتش نيم پخته كرده سپس آب آن را بگيريد و 50 درصد شكر اضافه كنيد حدود 40 گرم ميل كنيد درد را تسكين مي‎دهد.
31.      براي درمان احتلام (انزال در خواب را گويند) در شب مي‎توانيد خوراك بادنجان را در برنامه روزانه خود قرار دهيد.
32.      به‎خاطر وجود آهن در بادنجان براي كساني كه كم خون هستند مفيداست.
33.      بادنجان مسكن سردردهاي شديد است.
34.      بادنجان براي بيماري استسقاء مفيد مي‎باشد.
استسقاء: بيماري است كه مايعات در شكم جمع مي‎شود و بيمار بسيار آب مي‎خورد. تمام بدن متورم و سست است. غذا درست هضم نمي‎شود و ادرار به رنگ سفيد درمي‎آيد و اين بيماري بيشتر توأم با بيماري قلب و جگر مي‎باشد. شكم متورم و بزرگ است.
1.      اگر بادنجان آب‎پز با بخار پخته شود هضم آن آسان‎تر است.
2.      كساني كه سنگ كليه يا صفرا دارند از خوردن بادنجان خودداري كنند.
   يك غذاي خوشمزه با بادنجان براي كساني كه مي‎خواهند لاغر شوند: بادنجان 2 عدد + كدو سبز 2 عدد + گوجه‎فرنگي 3 عدد + پياز متوسط 2 عدد + زنجبيل تازه يك تكه + هويج 2 عدد + دارچين، نمك، فلفل سياه كمي + فلفل دلمه 1 عدد + آب يك استكان. ابتدا پياز را در روغن مايع سرخ كرده سپس بادنجان و كدو و گوجه‎فرنگي را به‎صورت حلقه برش زده و مي‎گذاريد با حرارت ملايم پخته شود زمان پخت كم باشد نگذاريد تبخير شود. زمان پخت 30 الي 45 دقيقه است.

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.