ID : 7078642
گزارش/

سایه سنگین افزایش قیمت لبنیات روی سر اشکذری ها/ لبنیات از سبد غذایی مردم حذف می شود؟!


افزایش 15 درصدی قیمت شیر و به طبع آن فراورده های لبنی که جزو اصلی سبد غذایی خانوار را تشکیل می دهد، موجب بروز برخی نارضایتی ها از سوی مردم شهرستان اشکذر شده است.

به گزارش یزد رسا، افزایش 15 درصدی قیمت شیر و به طبع آن فراورده های لبنی که جزو اصلی سبد غذایی خانوار را تشکیل می دهد، موجب بروز برخی نارضایتی ها از سوی مردم شهرستان اشکذر شده است.

خبرنگار نسیم صادق طی انجام گزارش میدانی و مصاحبه با چند تن از خریداران حاضر در فروشگاه ها و مغازه های سطح شهرستان به بررسی ابعاد گرانی اخیر محصولات لبنی پرداخته است.

پس از اعلام افزایش قیمت شیرخام به کیلویی 1440 تومان، هفته گذشته کارخانه‌های لبنی قیمت شیر در بسته‌بندی‌های مختلف را افزایش دادند و این هفته با شیب ملایم‌تر به سراغ افزایش قیمت ماست رفتند.‌

برخی شهروندان اشکذری با اشاره به این که از محصولات لبنی به عنوان ماده غذایی اصلی در سبد غذایی خود به خصوص در ماه رمضان استفاده می کنند، افزایش قیمت این محصولات را موجب ناتوانی در قدرت خرید این محصولات عنوان کردند.

در شرایط فعلی و با افزایش قیمت محصولات لبنی ممکن است خانواده اقدام به حذف این مواد مهم از سبد خانوار کنند و در مقابل دامداران نیز در صورت استمرار روند فعلی و ضررهای ناشی از آن ممکن است میزان تولید خود را کاهش دهند.

البته افزایش قیمت محصولات لبنی در ازای خرید شیر خام با قیمت جدید 1440 تومان منطقی به نظر می رسد، اما گویا این بار کارخانه ها پیش از خرید شیر با این قیمت اقدام به افزایش قیمت محصولات کرده اند.

افزایش قیمت لبنیات پس از اعلام انجمن صنفی صنایع لبنی، مبنی بر اجازه کارخانه‌ها برای بالا بردن قیمت محصولات تا ۱۵ درصد اتفاق افتاد و قیمت شیر کم چرب و پر چرب نایلونی از ۱۲۵۰ به ۱۵۰۰ تومان، شیر کم چرب بطری از ۱۶۰۰ به ۲۰۰۰ تومان و شیر پرچرب بطری از ۲۱۰۰ به ۲۵۰۰ تومان رسید. همچنین قیمت شیر کاکائو ۲۵۰ سی سی نیز از هزار تومان به ۱۲۰۰ تومان و قیمت خامه ۱۰۰ گرمی از ۱۱۰۰ تومان به ۱۲۰۰ تومان افزایش یافت.


گویا این هفته نوبت افزایش قیمت ماست است به طوری که ماست ۱.۵ کیلویی یکی از برندها از ۴۵۰۰ تومان به ۵۲۰۰ تومان و ماست نیم کیلویی یک برند دیگر از ۱۳۵۰ تومان به ۱۷۰۰ تومان رسیده است. 

گفتنی است در قانون پیش بینی شده که دولت از دامداران حمایت کند و بر اساس ماده 4 قانون هدفمندی دولت باید ظرف مدت 5 سال قیمت شیر را آزاد کند و همچنین از محل ماده 8 این قانون نیز به تولید کننده ها کمک کند، این قوانین در ذات خوب هستند اما در عمل به نفع تولید کننده اجرا نمی شوند.

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.