ID : 19223319
تناقض وعده اشتغال در ایران با واردات سرسام آورکالای اروپا

سیاست درهای باز در عرصه تجارت خارجی چه بلایی سر اقتصاد داخلی خواهد آورد؟


طی یازده ماه نخست سال جاری آنچه بیش از همه در عرصه تجارت خارجی قابل توجه است کاهش بیش از 16 درصدی صادرات غیر نفتی است

به گزارش یزدرسا  به نقل از عصرهامون: رشد سرسام آور واردات خارجی در 10 ماه گذشته و به طور کلی طی دو سال سپری شده از  نیمه  1392 تا 1394 نگرانی بسیاری از ناظران اقتصادی را برانگیخته است، این نگرانی در حالی است که تجربه سیاست درهای باز در کشورهای مختلف دنیا تجربه ای تلخ برای ملت های آنها به دنبال داشته است.


طی یازده ماه نخست سال جاری آنچه بیش از همه در عرصه تجارت خارجی قابل توجه است کاهش بیش از 16 درصدی صادرات غیر نفتی است. حجم صادرات غیر نفتی کشورمان طی این یازده ماه به گزارش گمرک به 38 میلیارد و 758میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 16.69 درصد کاهش داشت. کاهش حجم صادرات غیر نفتی در حالی به وقوع پیوسته است که بخش مهمی از سیاست های اقتصاد مقاومتی منوط به افزایش صادرات غیر نفتی می باشد و اینکه کشور از بند وابستگی اقتصاد به نفت رها شود و حال آنکه بهترین راه برای عبور از اقتصاد نفتی در گام اول بها دادن به صادرات غیر نفتی است. با رشد صادرات غیر نفتی در گام اول تولید داخلی به رونق می آید و اشتغال به طبع آن وارد عرصه اقتصاد می شود و در نهایت به پویایی اقتصاد ختم خواهد شد. اما در نقطه مقابل  آنچه در حال رخ دادن است به روال زیر است:


در مدت مشابه حجم واردات از چین و اروپا و آمریکا به شدت افزایش یافته است. بررسی آماری واردات در دی ماه سال جاری از رشد 8 برابری میزان واردات از آمریکا نسبت به آذرماه حکایت دارد و این مهم در حالی است که به طور کلی طی 10 ماه نخست سال 1394حجم واردات از آمریکا به 78 هزار تن به ارزش 107 میلیون دلار رسیده است. زنگ خطر این سیل کالاهای خارجی وقتی به صدا در می آید که از ابتدای سال تا انتهای آذرماه 34 هزارتن واردات از آمریکا داشته ایم و 44 هزارتن فقط در دی ماه وارد کشور شده است. این حجم بالا از واردات کالاهای عمدتا مصرفی از آمریکا در حالی به وقوع پیوسته است که محمدباقر نوبخت اینگونه اظهار داشه است: " برای واردات از آمریکا نحدودیت قانونی وجود ندارد اما تذکر مقام معظم رهبری در این مورد را اجرا می کنیم، ایشان تصریح کرده اند که کالاهای مصرفی از آمریکا وارد نشود، اما واردات تکنولوژی مانعی ندارد"  واردات تکنولوژی از آمریکا در صورتی در سخنان آقای نوبخت جا گرفته است که اقلام وارداتی از این کشور به طور عمده ای شامل کالاهای مصرفی میشود، کالاهایی نظیر: مکمل غذایی، چوب اره، مسواک، لوازم آرایشی، گریس، قایق جت اسکی و... از این دسته اند.

اما در این مجال باید متذکر شد در همین رابطه یکی از توصیه های مهم و اصلی رهبر معظم انقلاب اسلامی، جلوگیری از واردات کالاهای مصرفی از آمریکا در فضای پس از برجام بوده و برای اجرای همین نکته، وزارت صنعت، معدن و تجارت از ایام میانی پاییز امسال، ثبت سفارش کالاهای مصرفی آمریکایی را ممنوع کرد. بنابراین توقعی که پیش می آید این است که به تدریج از اکنون و طی ماه‌های آتی باید شاهد اثرات ممنوعیت ثبت سفارش کالاهای مصرفی آمریکایی باشیم به طوری که این روند در انتهای خود به صفر ختم شود.


دکتر روحانی خود در ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری سال 1392 اینگونه درباب واردات به مردم ایران اسلامی وعده داده اند: " روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم."
حالا اما تا تحقق این وعده رئیس دولت یازدهم گام ها فاصله است که باید دید در این 400 روز باقی مانده از عمر دولت یازدهم چه اتفاقی در این عرصه خطیر به وقوع خواهد پیوست.


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.