طریقه پخت «شولی»؛ معروفترین آش یزدیها
به گزارش یزدرسا؛ آش شولی یکی از آشهای یزدی است که در حین سادگی، بسیار خوشمزه هست. در اصل چاشنی این آش، سرکه است ولی میتوانید آن را با رب انار هم میل کنید.
مواد لازم برای پخت این آش؛
سبزی؛ «نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله» یک و نیم کیلو
چغند؛ دو عدد بزرگ
پیاز؛ سه عدد
نعنا؛ خشک دو قاشق غذا خوری
آرد؛یک و نیم لیوان
عدس؛ یک لیوان
روغن؛ به میزان لازم برای پیاز و نعناع داغ
نمک؛ به میزان لازم
زردچوبه ؛ دو قاشق مرباخوری
سرکه ؛ به میزان دلخواه
طرز تهیه؛
ابتدا چغندر را پوست کنده، سپس آن را به صورت خلالی برش داده و با مقداری آب میگذاریم روی شعله تا نیمپز شود. بعد از نیم پز شدن چغندر، عدس و سبزی خرده شده را به آن اضافه میکنیم و صبرمیکنیم تا کاملا بپزد. در این فاصله نعنا و پیاز داغ را درست کرده و به آن زردچوبه را اضافه میکنیم. به آرد حدود 4 تا 5 لیوان آب اضافه کرده و سپس با دست، کاملا آنها را با هم مخلوط میکنیم. وقتی سبزی و عدس پخته شد نصف پیاز داغ را به قابلمه اضافه کرده و میگذاریم چند غل بخورد. بعد از آن، ابتدا حدود 4 لیوان آب جوش به آش اضافه میکنیم و سپس آرد آب گرفته را به آرامی به آش اضافه میکنیم و همزمان هم، خوب به هم میزنیم تا آرد گلوله نشود.
نکته؛
اگر آش خیلی غلیظ شد باز هم آب به آن اضافه میکنیم و سپس آن را خوب به هم میزنیم تا غلظت آن چیزی شبیه سوپ شود.بعد از این که نمک و فلفل آش را اندازه کردیم، به آن نعنا داغ و بقیهی پیاز داغ و سرکه را اضافه میکنیم «البته کمی از آن را برای تزئین نگه میداریم» و میگذاریم تا چند غل بزند تا بوی تند سرکه کم شود.
اگر سرکه دوست نداشتید میتوانید آش را با رب انار میل نمایید.
انتهای پیام /ا.م
Related Assets:
- غذاهای محلی یزد، از جزغاله تا شولی شلغم
- چرا به حسین فیض لقب کمیته امداد سیار داده بودند؟
- ساخت مخزن ذخیره آب بتنی به ظرفیت 10 هزار متر مکعب در میبد
- نشست سالیانه فعالین فرهنگی و اجتماعی شهرستان میبد
- عکس/ تبلیغ«علاوه تر» مغازه دار یزدی!
- خوردن فستفود و پرخوری عادات مرگآور یزدیها/بیشتر یزدیها 20 سالگی پیر میشوند!
- صلاح جام جهانی را از دست داد
- شهید صدوقی برای مطرح کردن اسلام ترس و واهمه از کسی نداشت
- بدهکار بزرگ بانکی از کشور گریخت!