ID : 11221100
معاون وزیر جهاد کشاورزی در یزد:

قلیایی شدن آب ها فاجعه ای دركشور/یک محافظ برای۳۰۰ هزار هکتار بیابان!


رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در نشست مشترک استانداران مناطق رویشی ایران در یزد با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی در همه عرصه ها به ازای هر هزار هکتار یک محافظ وجود دارد،گفت: وضعیت حفاظت در بیابانهای ایران به شدت نیازمند ساماندهی است.

به گزارش یزد رسا، خدا کرم جلالی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست مشترک استانداران مناطق رویشی ایران، تورانی، خلیج فارس و عمانی که میزبانی استانداری یزد در هتل صفائیه برگزار شد، اظهار داشت: در کشور ما در عرصه های مختلف جنگلی، مرتعی و بیابانی به طور میانگین برای هر ۶۵ هزار هکتار یک محافظ وجود دارد که این رقم برای عرصه های جنگلی به ازای هر ۱۳ هزار هکتار یک محافظ است.

 

وی افزود: در بیابانها نیز به ازای هر ۳۰۰ هزار هکتار یک محافظ داریم که در این صورت حتی محافظ با چرخ بال نیز نمی تواند به این مراتع رسیدگی و سرکشی کند.

 

جلالی عنوان کرد: ارتقا تجهیزات و نیروهای مورد نیاز برای محافظت از عرصه های طبیعی مختلف باید مدنظر استانداران قرار گیرد و در این زمینه در استانهای خود تدابیری اتخاذ کنند و به کمک سازمان جنگلها بیایند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان چالشهای منابع طبیعی پرداخت و با بیان اینکه کمبود منابع آبی از مهمترین چالشهای این عرصه است، افزود: در حال حاضر عمق چاه ها افزایش یافته و بحث خشکیدگی و شور و قلیایی شدن آبهای زیر زمینی یک فاجعه برای کشور است.

 

جلالی در بخش دیگری از سخنان خود آبخیزداری را یکی از مهمترین اقدامات در زمینه مقابله با جنگل زدایی دانست و اظهار داشت: خوشبختانه اعتبارات آبخیزداری برای سال آینده دو برابر شده و در استانها نیز به هر میزان که استانداران اعتبار برای جنگل زایی در نظر گرفتند، ما نیز به همان میزان اعتبار خواهیم گذاشت.

 

رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه های راهبردی برنامه ششم توسعه در حوزه منابع طبیعی اظهار داشت: ارتقا فرهنگ منابع طبیعی در میان مردم به میزان ۳۰ درصد جمعیت در حالی که اکنون ۱۵ درصد مردم با الفبای منابع طبیعی آشنا هستند، از اصلی‌ترین برنامه‌ ها است.

 

وی همچنین افزایش ضریب حفاظت به ۷۰ درصد در حالی که اکنون این میزان ۴۰ درصد است، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری به میزان ۱۴ میلیون هکتار، اجرای طرح جنگل کاری اقتصادی، احیای جنگلهای زاگر در سطح ۱.۴ میلیون هکتار، اجرای طرح های مقابله با بیان شدن به میزان سه میلیون هکتار و ... را نیز از مهمترین برنامه های راهبردی برنامه ششم توسعه در حوزه منابع طبیعی برشمرد.

 

جلالی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه جنگل‌ های دنیا، هشت میلیارد هکتار بوده‌ اند به نحوی که یک دوم سطح خشکی ‌های زمین جنگل بود، عنوان کرد: اکنون این میزان به چهار میلیارد هکتار رسیده و یک میلیارد هکتار آن در قرن بیستم تخریب شده است.

 

وی ادامه داد: از سوی دیگر تولید گازهای گلخانه‌ ای نیز به شدت افزایش یافته و تولید گاز کربنیک نیز ۱۷ برابر شده و تنها راهی که برای ایجاد تعادل در اکوسیستم وجود دارد این است که بشر به توجه به طبیعت بازگردد.

 

جلالی تصریح کرد: در چنین شرایطی، حفاظت از منابع طبیعی باید از مشارکت مردم بهره‌ مند شود و این از موضوعات مهم و اساسی است و ما در این مسیر مردم را وارد عمل کرده‌ ایم به نحوی که جنگلکاری اکنون در برخی نقاط به مردم واگذار شده و در مناطقی بادام تلخ کشت شده و محصول و درآمد آن نیز متعلق به خود مردم است و تاکنون از این طریق ۴۰ هزار هکتار جنگل را با مشارکت مردم ایجاد یا احیا کردیم و معتقدیم با گره خوردن منابع طبیعی به معیشت مردم، مشارکت مردم در این حوزه جدی‌ تر خواهد شد.

 

گفتنی است؛ در این نشست که با حضور استانداران استان‏‏های البرز، تهران، بوشهر، خراسان رضوی، خراسان شمالي، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، قم، قزوین، کرمان، هرمزگان و یزد و مدیران ستادی سازمان و مدیران کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‎‎های مذکور برگزار شد، پس از بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع جلسه، تفاهم نامه همکاری مشترک استانداران با سازمان منابع طبیعی به امضاء رسید.

منابع: مهر و تسنیم و ایسنا

انتهای پیام/ع




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.