محصولات کنجدی سوغات بینظیر و مغذی استان یزد
به گزارش یزدرسا، محصولات کنجدی مانند انواع روغن کنجد، انواع حلوا شکري، حلوا کشي و کرم ارده ها، شکلات هاي کنجدي و بيسکويت کنجدي یکی از بهترین سوغات دیار مردم کویری یزد است که به جرأت می توان گفت به لحاظ طعم و کیفیت، ارده و حلوا ارده تولیدی استان یزد در دنیا بی نظیر است.
خواص بیشمار کنجد
در مورد خواص تغذیهای دانه کنجد می توان گفت که این دانه روغنی حاوی مقادیر زیادی ویتامینهای گروه B شامل تیامین، فولیک اسید، ویتامینB1، ویتامین B6 و همچنین مقادیر قابل توجهی از مواد معدنی از جمله پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک و سدیم است که در میان آنها، پتاسیم بیشترین مقدار را دارد. اولئیک اسید حدود 50 درصد میزان اسیدهای چرب این دانه را تشکیل میدهدکه به کاهش LDL یا کلسترول بد و افزایش HGL یا کلسترول خوب کمک میکند.
دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می آید.
ارده، کنجد بوداده آسیاب شده ای است که از آن حلواارده درست می کنند, در حقیقت ارده خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی بویژه صبحانه است. ارده فاقد هر گونه افزودنی، اعم از شیمیایی و غیرشیمیایی است و به عبارتی صددرصد طبیعی است. ماده اصلی و تنها ماده تشکیل دهنده آن کنجد است.
خواص بی نظیر ارده کنجد برای کاهش وزن
طبیعت ارده گرم و تر است و برای سردمزاجان مفید است. خوردن ارده یا حلوای آن، گرفتگی ها (انسدادهای اعضای مختلف) را باز، اخلاط، دمل و جوش ها را در سردمزاج ها پخته و باز می کند لذا می تواند باعث بروز جوش های پوستی در سردمزاجان نیز شود. ارده نفاخ، افزایش دهنده نیروی جنسی است و خوص باورنکردنی در کاهش وزن دارد.
محصولات کنجدی از جمله ارده و حلوارده یک منبع آهن گیاهی است که برای رفع خستگی مفید است و برای درمان افرادی که مبتلا به کم خونی فقر آهن هستند می تواند بسیار موثر باشد.
همچنین از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می شود و برای درمان استخوان درد و درد مفاصل هم مفید است و به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلواارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آنها، باعث تقویت حافظه آنها هم می شود.
افرادی که شیر دوست ندارند و یا به هر دلیل مصرف شیر به مزاجشان سازگار نیست می توانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار می آید، استفاده کنند.
یزد قطب تولید محصولات کنجدی
حلوا اردهای که در استان یزد بویژه در شهر اردکان تولید میشود بدلیل اینکه فاقد هر گونه افزودنی شیمیایی است و هنوز به روش سنتی و تا حدودی دستی تولید میشود طعم و مزه آن طبیعی بوده و نسبت به حلوا اردهای که به روش صنعتی تولید میگردد از طرفداران بیشتری برخوردار است همچنین کنجد بکار رفته در تهیه ارده و حلواارده از ارزش غذایی فوق العاده بالایی برخوردار می باشد از اینرو خرید این سوغات بینظیر یزد به مسافران توصیه می شود.
در حال حاضر بیش از 265 واحد تولیدی در زمینه فرآوردههای کنجدی فعال هستند که از این تعداد 41 واحد صنعتی و مابقی به صورت صنفی، سنتی و یا در قالب مشاغل خانگی در حال فعالیت هستند و تقریباً 85 درصد این واحدها در شهرستان اردکان متمرکز هستند.
انتهای پیام/ق