موزه وزیری یزد در گمنامی به سر میبرد / وجود 3 کتابخانه آستان قدس رضوی در یزد
به گزارش یزدرسا؛ پیش از ظهر روز گذشته، مراسم امضای تفاهمنامه همکاری علمی فرهنگی بین سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و سازمان بسیج اساتید دانشگاهها و مراکز آموزش عالی استان یزد، در کتابخانه وزیری یزد برگزار شد.
در همین خصوص، مجتبی بذرافشان مقدم در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا گفت: امضای این تفاهمنامهها برای بهرهگیری از ظرفیت علمی اساتید متعهد دانشگاههای کل کشور و پتانسیل دانشجویان تحصیلات تکمیلی که تحت نظر اساتید کارهای علمی را دنبال میکنند در جهت توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و بهطور مشخص در حوزه کتابخانه و مرکز اسناد و اهدای وقف است.
وی در خصوص جزئیات کاملتری از فعالیتهای آستان قدس رضوی بیان داشت: 100 هزار مترمربع وسعت فضایی است که در کل کشور در اختیار سازمان قرارگرفته که بخش اعظمی از آن در مشهد و مابقی در سایر شهرستانها واقعشده است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی ادامه داد: این سازمان دارای یک کتابخانه مرکزی است که مرکز عمدهای برای پژوهشگران، محققین و تالار بزرگی برای محققان با امکانات ویژه که در مقایسه با بسیاری از کشورها بینظیر است همچنین کتابخانهای بهصورت شبانهروزی در مسجد گوهرشاد جهت علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی برپا است.
وی اذعان کرد: آستان قدس رضوی با توجه به اهمیت موضوع آموزش و پیشرفت علمی کودکان، نوجوانان و جوانان، کتابخانهای را بهصورت اختصاصی برای این ردههای سنی به تفکیک پسران و دختران، در شهر مشهد بنانهاده است. از دیگر خدمات این مرکز، ارائه کتاب توسط کتابخانههای سیار به جانبازان، معلولین و نابینایان علاقهمند که توان مراجعه به کتابخانهها را ندارند، است.
آستان قدس رضوی دارای 3 کتابخانه در یزد است
بذرافشان مقدم افزود: متأسفانه آستان قدس رضوی در همه استانها دارای کتابخانه نیست اما خبر خوب برای یزدیها اینکه این مرکز در شهر یزد علاوه بر کتابخانه وزیری دارای دو کتابخانه دیگر است. کتابخانه مروج و مرتضوی دو کتابخانه دیگر آستان قدس رضوی در یزد هستند. علاوه بر شهر مشهد که دارای 20 کتابخانه مربوط به این مرکز است در شهرهای دیگر کشور 22 کتابخانه فعال داریم. گفتنی است آستان قدس رضوی در کشور هندوستان نیز دارای یک کتابخانه است.
رئیس سازمان کتابخانههای آستان قدس در خصوص اشاعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه عنوان کرد: آستان قدس رضوی، فضایی را برای کتابخوانی زائرین حرم ثامنالحجج(ع) فراهم آورده است و همانگونه در صحبتهای قبل ذکر شد، ایجاد کتابخانه برای قشر کودک، نوجوان و جوان جامعه، کمک شایانی به افزایش سطح مطالعاتی کشور خواهد کرد. از برنامههای دیگر میتوان به زنگ کتاب اشاره کرد که کارشناسان مربوطه به مدارس، مراکز بازپروری، امور خیریه و مراکزی که تجمع نیروی انسانی در آن وجود دارد، مراجعه کرده و فعالیتهای مختلفی را برای ترویج فرهنگ کتابخوانی انجام میدهند. امیدواریم همه کتابخانههای آستان قدس رضوی در همه شهرهای کشور، از این ظرفیتها بهرهمند شوند.
وی گفت: از ویژگیهایی که کتابخانه آستان قدس رضوی دارد و در جهان اسلام و تشیع بینظیر است، کتابخانهای با قرآنهای بسیار نفیس که منصوب به ائمه معصوم (ع) است و نسخ خطی که دارای 110 هزار نسخه خطی نفیس هست، که برخی از این نسخ به قرن اول هجری بازمیگردد.
بذرافشانمقدم اضافه کرد: استان یزد با صبغه مذهبی، دارالعباده و دارالمؤمنین بودن و ارادت خاص به ائمه اطهار (ع) و علاقه بسیار به کتابخوانی، خود را متمایز کردند به همین منظور با همیاری همکاران و مسئولین درصدد افزایش بار فرهنگی و محتوایی موزه وزیری یزد هستیم چراکه این موزه هنوز بهطور کامل رضایتبخش نیست و باید کامل شود.
موزه کتابخانه وزیری یزد در گمنامی به سر میبرد
وی اظهار داشت: موقعیت مکانی خوب کتابخانه وزیری در کنار مسجد جامع کبیر یزد که از آثار تاریخی و گردشگری است، میتواند موجب معرفی بهتر این مجموعه و شناخت فرهنگ اسلامی برای توریستها شود اما متأسفانه اقدامات قابل قبولی تا الآن برای تحقق این امر انجام نشده است اما خبر خوب اینکه برنامههایی برای معرفی این موزه به مردم در متن تفاهمنامه آمده است و در دستور کار قرارگرفته که امیدواریم مردم ایران و گردشگران خارجی از این مجموعه شناخت کامل پیدا کنند.
انتهای پیام /