نمايندگان به اظهارات رييس جمهور واکنش شدید نشان دادند/درخواست جلسه غيرعلني با روحاني
به گزارش یزدرسا،"به جهنم که از مذاکره ميترسيد"اين جمله اي بود که روز گذشته رييس جمهور در همايش روساي نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور مطرح کرد.اما انتقاد تند دکتر حسن روحاني از منتقدان مذاکرات هسته اي امروز با واکنش نمايندگان مواجه شد.
به گزارش آريا، محمد حسن ابوترابي فرد ، نايب رئيس اول مجلس شوراي اسلامي امروز در حالي که در غياب علي لاريجاني رياست جلسه علني مجلس را برعهده داشت در سخناني به اظهارات رييس جمهور واکنش نشان داد و گفت:مسئولان ارشد نظام بدانند اگر اين دغدغه ها نبود قطعاً شما از آرامش برخوردار نبوديد، با ادبياتي که شايسته مسئولان نظام نيست و واژه هاي تکفير که انتظار نميرود در ادبيات سياسي يک نظام اسلامي و دولت اخلاق مشاهده شود منتقدان را از سخن باز نداريم.
وي با اشاره به اين که بايد توجه داشت در حالي غرب و قدرت هاي به اصطلاح بزرگ با مديريت آمريکا تصميم به ارجاع پرونده جمهوري اسلامي ايران در موضوع هسته اي به شوراي امنيت گرفتند که در ايران 194 سانتريفيوژ نسل اول فعال شده بود، گفت: آنها با اراده جدي بر توقف فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران اين اقدام را اجرايي کرد و سپس با تشديد تحريم ها به منظور فلج نمودن اقتصاد ملي از تمام ظرفيت خود بهره گرفت.
وي افزود: براي نخستين بار بانک مرکزي يک کشور تحريم شد، چالش هاي جدي فراروي فروش نفت و فرآورده هاي نفت و گاز جمهوري اسلامي ايران خلق کردند اما اراده ملت ايران مديريت قاطع و هوشمند سکاندار واحد نظام يعني رهبر معظم انقلاب راه را براي حرکت همراه با اقتدار ملت ايران و برون رفت از تنگناها و چالش هاي خلق شده هموار کرد.
ابوترابي فرد ادامه داد: تحريم و تهديد نه تنها به عنوان مانع فراروي حرکت انقلاب ايفاي نقش نکرد بلکه موضوع هسته اي را به مساله جدي ملي تبديل و ريل حرکت اقتصاد را به سمت برون رفت از وابستگي هاي حاصل از نفت و روي آوردن به توليد کالا و خدمات دانش بنيان هدايت کرد.
نماينده مردم تهران گفت: سايت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران با تکيه بر ظرفيت هاي علمي کشور به موفقيت هاي جدي دست يافتند، 194 سانتريفيوژ به 19 هزار سانتريفيوژ فعال تبديل شد، با اراده غرب به عدم دسترسي ايران به اورانيوم غني شده 20 درصد، جوانان هوشمند ايراني توانستند نياز جمهوري اسلامي ايران را به اورانيوم با غناي 20 درصد تامين کنند.
وي با بيان اين که با حرکت پرشتاب علمي، سياسي و همبستگي ملي نگاه غرب از تهديد و تحريم به سمت مذاکره تغيير جهت و ريل داد، افزود: درخواست هاي مکرر از سوي سران به اصطلاح قدرت هاي بزرگ و 1+5 نهايتاً به مواضع روشن رهبر انقلاب در فروردين سال 1392 انجاميد.
نايب رئيس مجلس ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با تبيين خطوط قرمز اجازه مذاکره در موضوع هسته اي با توجه به قرار گرفتن ايران در موضع اقتدار براي دفاع از منافع ملي را داده و تاکيد نمدند که آمريکا و غرب سر سازش با اراده ملت هاي مسلمان ندارد و من هم به اين مذاکره خوش بين نيستم، اگر در مساله هسته يا در برابر اراده ملت شکست سختي را بپذيرند در مسايل خنده دار ديگري همچون حقوق بشر هم به چالش جمهوري اسلامي ايران ادامه خواهند داد.
وي گفت: در اين راستا با تبيين راهبرد نظام جمهوري اسلامي ايران و اقتدار برآمده از حماسه خرداد 92 تيم مذاکره کننده با حمايت مجلس و ملت عزيز در چارچوب تعيين شده براي پاسداري از منافع ملي وارد گفتگو شد، اميدواريم مذاکرات با تامين منافع ملي و تکيه بر اقتدار ملت و حمايت مجلس ظرفيت جديدي براي ملت خلق و در اين عرصه نيز مانند عرصه هاي رويارويي جمهوري اسلامي ايران در سه دهه گذشته با استکبار به پيروزي عزت بخش دست يابيم.
نماينده مردم تهران گفت: با توجه به تجارب گذشته دولتمردان کشورمان در طول تاريخ سياسي ايران و زياده خواهي آمريکا جمعي از دانشگاهيان و چهره هاي سياسي در نشست هاي مختلف نگراني و دغدغه هاي خود را بيان ميکنند.
وي ادامه داد: طرح اين ديدگاه ها در راستاي حراست از منافع ملي و به دليل اين نگراني است که مبادا در عرصه مذاکرات کمترين زوايه اي با اصول نظام ايجاد شود، بايد به اين نگاه منتقدانه از موضع مدير و مسئول به عنوان يک سرمايه نگاه کرد و براي دستيابي به برد بالاتر از آن استفاده نمود.
ابوترابي فرد گفت: مسئولان ارشد نظام بدانند اگر اين دغدغه ها نبود قطعاً شما از آرامش برخوردار نبوديد، با ادبياتي که شايسته مسئولان نظام نيست و واژه هاي تکفير که انتظار نميرود در ادبيات سياسي يک نظام اسلامي و دولت اخلاق مشاهده شود منتقدان را از سخن باز نداريم.
اين نماينده مجلس در پايان خاطرنشان کرد :اميدواريم مسئولان و آحاد ملت با نقد همراه با بصيرت و پذيرش نقدها راه را براي برون رفت از تنگناها هموار بنمايند.
گلايه نمايندگان از اظهارات ئيس جمهور
اما در پي تذکر نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي در نطق آغازين جلسه علني امروز (سهشنبه) جمعي از نمايندگان منتقد دولت در خلال رسيدگي مجلس به طرح امکان سنجي انتقال پايتخت سياسي و اداري کشور، اظهارات روز گذشته رئيس جمهور را توهين به مستقلان تلقي کردند.
محمدقسيم عثماني دراين رابطه گفت: ادبيات رئيس جمهور براي برخورد با منتقدان درست نبود البته در گذشته نيز چنين ادبياتي را از رئيس جمهور قبلي شاهد بوديم.
نماينده مردم بوکان افزود: اگر آن زمان که رئيس جمهور گفت "خس و خاشاک" با وي برخورد ميشد امروز با چنين ادبيات توهين آميزي روبرو نميشديم.
نادر قاضيپور خطاب به محمدحسن ابوترابي فرد (رئيس جلسه) گفت: از شما به دليل روشن کردن موضع مجلس در خصوص صحبتهاي رئيس جمهور متشکرم و درخواست کتبي دارم تا در جلسهاي غيرعلني در خصوص سخنان روز گذشته رئيس جمهور صحبت شود.
محمدرضا پورابراهيمي نيز گفت: اظهارات رئيس جمهور که در رسانهها منتشر شد زيبنده ايشان نبود.
نماينده مردم کرمان و راور تصريح کرد: اميدوارم در نظام جمهوري اسلامي ايران با سعه صدر با منتقدان که شايد با ادبيات تندي سخن بگويند، صحبت شود.
اما رئيسجمهور چه گفته بود؟
حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني در همايش رؤساي نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از کشور، با انتقاد شديد از ترويج ايرانهراسي، اسلامهراسي و شيعههراسي در دنيا، گفت: در داخل کشور نيز برخي به دنبال تعاملهراسي و مذاکرههراسي هستند و به محض اينکه صحبت از مذاکرات پيش ميآيد ميگويند ما هراس داريم؛ در حالي که بايد گفت که ما در استدلال قوي هستيم.
وي ادامه داد: کساني که امروز در رأس وزارت امور خارجه قرار دارند جزو برترين ديپلماتهاي جهاني هستند نه فقط در سطح منطقه. برويد صورت مذاکرات ساليان گذشته را بخوانيد. از بس ديدم برخي هراسان زندگي ميکنند و ديگران را نيز چنين ميبينند؛ همچنان که گفتهاند کافر همه را به کيش خود پندارد، ناچار شدم بخشهايي از صورت مذاکرات خود با مقامات خارجي را در کتابي چاپ کنم تا آن را ببينند.
رئيسجمهور با انتقاد شديد از کساني که به گفته وي «مذاکرههراسي» را رواج ميدهند، اظهار کرد: يک عده به ظاهر شعار ميدهند ولي بزدل سياسي هستند و تا حرف مذاکره پيش ميآيد ميگويند ما ميلرزيم. به جهنم؛ برويد يک جاي گرم براي خود پيدا کنيد. خداوند شما را ترسو و لرزان آفريده است.
وي در همين راستا تأکيد کرد: «تعاملهراسي»، «مذاکرههراسي» و «مفاهمههراسي» غلط است. مقام معظم رهبري از تعبير نرمش قهرمانانه استفاده کردهاند. «نرمش قهرمانانه هراسي» هم غلط است.
Related Assets:
- دولت، دولتِ بدهکار و بدحساب است/ مشکل اقتصادی ارث تحمیلی است
- از کجا به بعد نمیشود گفت به جهنم؟!
- فیلم/ روحانی: به جهنم! ترسوها بروند جایی که نلرزند
- عذاب زن بیحجاب، در برزخ و جهنم چگونه است؟
- به جهنم اعتقاد ندارم/ وقتش رسیده در دین تغییراتی ایجاد کنیم/ آدم و حوا یک اسطوره است
- اعتماد:سخنان دیروز نه انسانی بود نه دینی/ ابتکار: عذرخواهی کنید/ بازتاب جهانی ادبیات روحانی +تصاویر
- قسم شکست! با این ادبیات به بدتر از دوره قبل بازگشتیم
- علت«پرخاشگری» چیست؟ /وقتی «خشم» تبدیل به «پرخاش» میشود
- بیش از گذشته به خدا پناه ببرید و در گفتار و نوشتار خود دقت کنید/ کار بد از شما بدتر است
- رسیدگی به تخلفات اداری تا سطح وزرا به هیئت تخلفات اداری نهاد ریاست جمهوری محول شد
- عقبگرد اقتصادی به بهانه کنترل نمایندگان مجلس/منفعت ملیکردن بودجههای عمرانی برای دولت