نیم درصد زنان باردار کشور مبتلا به اعتیاد هستند
به گزارش یزدرسا؛ احمد حاجبی در حاشیه کنگره بینالمللی اعتیاد و رفتارهای پرخطر در یزد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در کشور ما سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار زن باردار می شوند که متاسفانه نیم درصد از این جمعیت معادل ۷ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به اعتیاد هستند.
وی با اشاره به شناسایی بخشی از این زنان بیان کرد: سال گذشته از مجموع یک میلیون و ۵۰۰ هزار زن باردار در کشور ۹۰۰ هزار نفر غربالگری شدند که از این تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ نفر معتاد بودند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در مورد مرگهایی که بر اثر مصرف موادمخدر در کشور رخ می دهد نیز بیان کرد: سالانه بیش از ۳ هزار مرگ به دلیل سوء مصرف موادمخدر در کشور اتفاق می افتد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیماریهایی روانی به ویژه افسردگی نیز اظهار داشت: افسردگی در جهان روند افزایشی پیدا کرده و زنگ خطر آن در کشور ما نیز به صدا درآمده است.
حاجبی تاکید کرد: اگر برای افسردگی، درمان و پیشگیری آن فکر اساسی نشود، هر روز بر آمار مبتلایان به این بیماری افزوده میشود.
وی تأکید کرد: سلامت روان و بیماریهای این حوزه سالها مورد بیتوجهی قرار گرفته به نحوی که اکنون این موضوع به یک دغدغه جهانی تبدیل شده زیرا همگان آثار سوء بیتوجهی به سلامت روان جامعه را درک کردهاند.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به بودجههایی که در کشور ما به بحث سلامت روان اختصاص مییابد، افزود: سهم بودجههایی که برای سلامت روان در نظر گرفته میشود بسیار ناچیز است در حالی که میتوان هزینه در این حوزه را به نوعی سرمایهگذاری دانست زیرا تهدید سلامت روان میتوان تهدید سلامت جسم افراد را نیز به دنبال داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در کشور ما به طور میانگین از هر ۱۰ نفر یک نفر به یکی از اختلالات روانی دچار است در حالی که شاید تنها ۳.۵ نفر از آنها تحت معالجه و استفاده از خدمات درمانی قرار گیرند و این امر به طور قطع آثار نامطلوبی در جامعه به دنبال خواهد داشت.
حاجبی تصریح کرد: متأسفانه نگاه افراد نیز به بیماریهای روانی به ویژه افسردگی صحیح نیست و باورهای غلطی در این زمینه وجود دارد و همین امر سبب شده درمان این بیماری با کندی انجام شود.
انتهای پیام/
مهر