واکسن کرونا برای ایران چند دلار تمام میشود؟
به گزارش یزدرسا؛ علیرضا رئیسی، روز یکشنبه در نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، در واکنش به برخی ادعاها مبنی بر اینکه گفته میشود در تست واکسن ایرانی از آب مقطر استفاده شده است، گفت: باید دید این حرفها را چه کسانی مطرح میکنند. زیرا، ایران سابقه صد ساله در واکسن سازی دارد.
وی با اشاره به کشورهایی که ساخت واکسن کرونا را دنبال میکنند، افزود: جالب است که چرا از آنها اسمی برده نمیشود.
رئیسی در خصوص زمان دسترسی به واکسن ایرانی، گفت: این واکسن هم مثل سایر جاهای دیگر باید فازهای بالینی را پشت سر بگذارد و به نظر میرسد در بهار ۱۴۰۰ بتوان واکسن را تولید کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، در ارتباط با عوارض آلودگی هوا در روزهای کرونایی، گفت: آلودگی هوا در انتشار ویروس تاثیر ندارد، اما میتواند وضعیت بهبودی افراد مبتلا به کرونا را به تاخیر بیاندازد و حال بیماران را بدتر کند.
رئیسی تاکید کرد: میزان کشندگی کرونا در هوای آلوده حدود ۸ تا ۹ درصد بیشتر میشود.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب کرونا در کشور، گفت: متاسفانه وقتی شرایط عادی می شود، نگرانی های ما بیشتر می شود.
رئیسی افزود: با توجه به فصل سرما و بسته ماندن در و پنجره ها و نبود تهویه مناسب، از مردم درخواست می کنیم از دورهمی ها خودداری کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نگرانی های ما، آغاز سفرها در وضعیت عادی انگاری شرایط کرونایی است که می تواند دوباره منجر به تشدید بیماری شود. لذا، از هموطنان درخواست می کنیم که فعلا از رفتن به سفر خودداری کنند.
به گفته رئیسی، در حال حاضر حدود ۴۰۰ شهر در وضعیت زرد و ۴۳ شهر در وضعیت نارنجی قرار دارند.
رئیسی در خصوص زمان دسترسی به واکسن خارجی، افزود: بر اساس صندوق کواکس، کشورها برای دسترسی به واکسن طبقه بندی می شوند. آنچه مسلم است، امیدواریم تا قبل از پایان سال جاری، بتوانیم تعدادی واکسن برای استفاده گروه های در اولویت، دریافت کنیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در ارتباط با قیمت واکسن خارجی، گفت: قیمت واکسن های خارجی بین ۲.۱۹ تا ۴۴ دلار متغیر خواهد بود و این بسته به نوع کشور، فرق می کند.
وی ادامه داد: واکسن خارجی برای ما کمتر از ۱۰ دلار خواهد بود.
رئیسی با اشاره به درخواست ۱۵.۸ میلیون دوز واکسن از سوی ایران، گفت: کارهای انتقال ۵۲ میلیون دلار پول خرید واکسن در حال نهایی شدن است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در پاسخ به این سئوال که چه مقدار واکسن با کدام اولویت ها نیاز داریم، افزود: اولویت ها و نیازهای اولیه به واکسن در قالب یک نرم افزار آماده شده و مشخص گردیده هر شهر کشور چند دوز واکسن باید دریافت کند.
وی با اشاره به اولین گروه اولویت های دریافت واکسن، گفت: اگر افراد سالمند را بالای ۶۰ سال محاسبه کنیم، ۸ میلیون نفر سالمند خواهیم داشت. بقیه گروه های در اولویت به ترتیب شامل کادر بهداشت و درمان، بیماران سرطانی، جانبازان با درصد بالا، افرادی که کارهای پرریسک دارند و مشاغلی مثل معلمان، نیروهای انتظامی و...، در مجموع حداقل ۲۱ میلیون نفر باید واکسن را دریافت کنند.
رئیسی تاکید کرد: با توجه به اینکه تزریق واکسن برای هر نفر دو دوز خواهد بود، بنابراین به ۴۲ میلیون دوز واکسن نیاز داریم.
وی در ارتباط با زمان لغو محدودیت های تردد، گفت: محدودیت ها تا زمانی ادامه دارد که موثر باشد. فصل زمستان ویژگی های خاصی دارد و با توجه به سرد بودن هوا در و پنجره بسته است، تهویه مناسب وجود ندارد و اگر دورهمی اتفاق بیفتد، میزان انتشار بیماری بالا می رود. حال این محدودیت در این شرایط می تواند در کاهش دورهمی های خانوادگی موثر باشد و ادامه خواهد داشت. قبلا در شهرهای قرمز این محدودیت وجود داشت و پیشنهاد دادیم در شهرهای زرد هم انجام شود و به عبارتی در کل کشور محدودیت تردد شبانه از ساعت ۹ شب به بعد انجام می شود. بنابراین فکر می کنم محدودیت های تردد شبانه تا پایان امسال ادامه یابد.
Related Assets:
- تعارض منافع و معمای اقتصاد ایران
- ملت ایران، آزمایشگاه انسانی برای واکسن های خارجی آلوده نمی شود
- خطر استفاده از میکرو تراشه ها در واکسن های آمریکایی و انگلیسی/ تولید واکسن ایرانی دستاورد بزرگی است
- پلمب بانک ملت مهریز به دلیل عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی
- انهدام چندین باند اخلال در نظام ارزی کشور
- جایگاه کنونی کشور در حوزه فناوری اطلاعات با سند چشم انداز فاصله معناداری دارد/ بی مهری به فعالین حوزه IT در یزد
- فیلم/ اجرای برنامه کوچه های زهرائی در میبد
- اجرای طرح "سکوی پهلوانی " به نام شهدا در استان یزد