جایگاه کنونی کشور در حوزه فناوری اطلاعات با سند چشم انداز فاصله معناداری دارد/ بی مهری به فعالین حوزه IT در یزد
حمیدرضا کریم نژاد عضو هیئت مدیره خانه صنعت معدن و تجارت و فعال حوزه آی تی در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا؛ گفت: فناوری اطلاعات در همه شئونات زندگی انسان نقش دارد به گونهای که همه انسانها در شرایط زندگی عادی به نحوی با فناوری اطلاعات سروکار دارند و درگیر هستند.
وی افزود: سرعت رشد تکنولوژی در حوزه فناوری اطلاعات به قدری زیاد است که اگر لحظه ای غافل شویم شاید سالیان سال عقب بیافتیم و فاصله زیاد شود و نتوانیم به جایگاهی که در شأن کشور است دست یابیم.
این فعال حوزه آی تی گفت: همانطور که میدانید سند چشم انداز ۲۰ ساله جمهوری اسلامی ایران تکلیف میکند که در منطقه جایگاه اول را در فناوری اطلاعات داشته باشیم ولی متاسفانه اکنون ایران این جایگاه را ندارد و باید در این راستا فرهنگ و نیز نقش دولتمردان در این عرصه بررسی شود.
کریم نژاد گفت: فناوری اطلاعات میتواند شفاف سازی را به دنبال داشته باشد به همین دلیل هم برخی اجازه نمیدهند فناوری اطلاعات رشد کند و به جایگاه خودش برسد.
وی تاکید کرد: مردم یزد از دیرباز به دنبال تکنولوژی بودند به طوری که از زمان های قدیم آب را از دل زمین بیرون میکشیدند و طولانی ترین قنات ها را حفر می کردند. امروز نیز به لحاظ ضریب نفوذ آی تی در استان یزد نسبت به جمعیت تقریباً در مقام اول یا دوم کشوری هستیم. یعنی مردم یزد به استفاده از تکنولوژی اهمیت می دهند. همچنین در حوزه زیرساخت های ارتباطی و مهارت استفاده از تکنولوژی استان یزد جایگاه دوم را بعد از تهران دارد. اما متاسفانه استان یزد در زمینه استفاده از این جایگاه و استفاده از امکانات رتبه ششم را دارد.
عضو هیئت مدیره خانه صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: اگر فناوری اطلاعات را به عنوان یک صنعت در نظر بگیریم فناوری اطلاعات در واقع اساس توسعه کشور است. لذا علاوه بر اینکه باید نگاهی به صنایع بالادستی داشته باشیم لازم است یک نگاه عملیاتی به پتانسیل و وضعیت خودمان در استان یزد نیز داشته باشیم.
وی ادامه داد: استان به لحاظ کارگری مهاجر پذیر است یعنی ۳۵ درصد شاغلین در صنایع از خارج از استان می آیند و مشغول به کار هستند. اما آی تی یک صنعت انسان محور است یعنی هر چه در این حوزه فعال تر باشید نیاز به منابع انسانی متخصص بیشتر میشود. باید به این نکته نیز توجه داشت که چالش بیکاری امروز استان بیشتر در حوزه فارغ التحصیلان دانشگاهی است.
وی با اشاره به موانع کار شرکت های حوزه فناوری اطلاعات تاکید کرد: هنگامی که یک شرکت خصوصی در این حوزه تاسیس شده، کار میکند و قدرتمند می شود عده ای منافع خود را در خطر میبینند لذا یک شرکت خصولتی تاسیس میکنند و رقیب شرکت خصوصی میشوند. متاسفانه در این فضا شرکت خصوصی نمی تواند رشد کند، در واقع نمیگذارند پیشرفت کند و بزرگ شود. بالاخره در یک جایی ادامه حرکت این شرکت را قطع میکنند و از دور خارج می شود.
کریم نژاد اظهار داشت: امیدوارم مسئولین به این حوزه یک نگاه ویژه داشته باشند. به خصوص برای کارآفرینان و کسانی که تازه وارد این حوزه می شوند تسهیلات ویژه ای داشته باشند و اجازه دهند که به آن ها تکیه کنند و راه را برایشان هموار سازند تا بتوانند در این مسیر گام بردارند و برای استان و کشور مفید باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- فیلم/ اجرای برنامه کوچه های زهرائی در میبد
- احتمال واردات واکسن «فایزر» کم است
- توازن استراتژیک پس از شهید سلیمانی
- رزمندگان بدون مرز استکبار را به پایان نزدیک میکند
- وقتی ترامپ غافلگیر می شود!
- کدام وزارتخانه کمترین تخلف مالی را دارد؟
- حماسه سلیمانی؛ محاسبات و فرامحاسبه
- گناه «مصباح» بودن!
- واکسن کرونا برای ایران چند دلار تمام میشود؟
- اجرای طرح "سکوی پهلوانی " به نام شهدا در استان یزد
- مدیران یزدی برای حمایت از شرکت های فناوری اطلاعات وارد میدان شوند
- فعالیت 124 استارتاپ در استان یزد/ استارتاپها از معافیت مالیات و بیمه برخوردار میشوند
- عدم استفاده کامل از ظرفیت یزد در حوزه فناوری اطلاعات
- ظرفیت مغفول فناوری اطلاعات/ صنعتی پربازده که نیازمند تسهیلات و توجه مسئولین است