ID : 16922400
معاون بهزیستی شهرستان یزد مطرح کرد

وجود 40 هزار معتاد در یزد/ حضور اتباع بیگانه تهدیدی جدی برای استان


معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی یزد با بیان اینکه حدود 40 هزارنفر مصرف کننده مواد مخدر در استان یزد حضور دارند گفت: با توجه به آمار مراجعین مرکز درمان اعتیاد استان، 16 هزار نفر تشکیل پرونده دادند که اکثر آنها در مقطع سنی 20 تا 30 سال هستند.

به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، ناصر صباغ زادگان رئیس بهزیستی شهرستان یزد صبح امروز در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر به عنوان یک فرهنگ و کم هزینه تر و مثمرثمرترین راه است، گفت: حدود 200 میلیون نفر در جهان به مواد مخدر اعتیاد دارند که در ایران یک میلیون و 200 هزا رنفر مصرف کننده دائم و 800 هزا رنفر مصرف کننده تفننی مواد مخدر هستند که 2 در صد از جمعیت ایران را تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه حدود 40 هزارنفر مصرف کننده مواد مخدر در استان یزد حضور دارند گفت: با توجه به آمار مراجعین مرکز درمان اعتیاد استان، 16 هزار نفر تشکیل پرونده دادند که اکثر آنها در مقطع سنی 20 تا 30 سال هستند.

صباغ زادگان با اشاره به وضعیت پذیرش شدگان در مراکز اقامتی شهرستان یزد در سال 93 اعلام کرد: 213 زن و یکهزار و 948 معتاد در مراکز اقامتی شهر یزد پذیرش شدند که عمده انها سنین 20 تا 30 سال را تشکیل می دهند.

وی با ارائه نقش راه پیشگیری از اعتیاد در این نشست عوامل فردی، خانوادگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی ، فرهنگی و غیره در اعتیاد به مواد مخدر موثر دانست و افزود: بیش از 60 درصد از معتادین را افراد شاغل تشکیل می‌دهند که این نشان می دهد تنها یک فاکتور برای مثال بیکاری به عنوان عامل اقتصادی نمی تواند در اعتیاد موثر باشد.

رئیس بهزیستی شهرستان یزد آمار بالای دانشگاه در استان یزد، باورهای اعتقادی مردم، نگرش خانواده به مواد مخدر و غیره را از جمله نقاط قوت استان یزد در پیشگیری از اعتیاد نام برد.

صباغ زادگان کمبود اماکن تفریحی، نبود آمار دقیق از افراد تحت درمان و بهبود یافته،  نبود بانک اطلاعات جامع مصرف گنندگان مواد، ناهماهنگی سازمان های دولتی وغیر دولتی فعال در حوزه پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر را از جمله نقاط ضعف در پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر عنوان کرد.

وی مهاجر پذیر بودن استان و حضور اتباع بیگانه در یزد را از جمله تهدیدات در حوزه اعتیاد به مواد مخدر در استان دانست و  گفت: افاغنه و اتباع بیگانه در استان که معمولا غیرمجاز هستند در توزیع مواد مخدر ورود پیدا کردند که تهدید جدی برای استان یزد است.

صباغ زادگان با اشاره به راهکارهای عملیاتی در محورهای محیط‌های خانواده، آموزشی، شغلی و محلات برای پیشگیری از اعتیاد ادامه داد: آموزش به خانواده‌ها در زمینه فرزند پروری، ترویج پیام های پیشگیرانه در شبکه های اجتماعی، آموزش به مربیان مهد کودک ها، اجرای برنامه پیشگیری در مدارس، برگزاری کلاس های پیشگیری در محلات، نظارت بر پارک ها و اماکن عمومی و غیره را از جمله راهکارهای پیشگیری از اعتیاد عنوان کرد.

وی رصد وضعیت اعتیاد در شهرستان و استان، تربیت نیروهای متخصص پیشگیری از اعتیاد، بسترسازی و تشویق در راه اندازی فعالیت موسسات غیردولتی و مردم نهاد در زمینه پیشگیری، شناسایی خانواده ها و کودکان درمعرض خطر، توجه و بازنگری ویژه در برنامه‌های پادگان‌ها و محیط های نظامی و غنی سازی اوقات فراغت سربازان و غیره را از جمله  وظایف دستگاه‌های استان در امر پیشگیری از اعتیاد نام برد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.