ID : 16805714
گزارش/

کشف بیش از 98 تن مواد خانمانسوز در 7 ماه/سیستان و بلوچستان رکوردار کشف مواد مخدر در کشور


از مواد مخدر به عنوان چهارمین بحران در جهان پس از فقر، رشد جمعیت، نابودی محیط زیست و بحران های هسته ای نام برده می شود که برای مبارزه با آن آموزش و آشنایی با مضرات آن مهمترین سلاح به شمار می رود که در این راستا مدارس و دانشگاهها می توانند نقش عمده ای ایفا کنند.

به گزارش یزدرسا  به نقل از عصر هامون، سیستان و بلوچستان یکی از عمده مناطقی است که به دلیل مجاورت با کشور افغانستان در آن اعتیاد بیداد می کند و متاسفانه افراد به دلیل عدم تامین مالی برای تامین مواد مصرفی به کارهایی از جمله سرقت روی آورده که گاهی به قیمت جان آن ها تمام می شود.

همه ساله هزینه های مالی و جانی بسیاری برای ریشه کنی اعتیاد در کشور انجام می شود اما به دلیل عدم آگاهی مناسب افراد و عدم استفاده بهینه از اوقات فراغت شاهد افزایش اعتیاد در بین جوانان و نوجوانان هستیم.
به عقیده کارشناسان، 55 درصد طلاق ها، 30 درصد کودک آزاری ها، 65 درصد درگیری های خانوادگی و 30 درصد قتل های صورت گرفته از اعتیاد و مواد مخدر در کشور نشات گرفته است.

بدون مشارکت مردم مبارزه با اعتیاد امکان پذیر نیست


استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بدون مشارکت و همکاری مردم رفع اعتیاد و مبارزه با آن امکان پذیر نیست.


علی اوسط هاشمی با بیان آمارها نشان از کاهش سن اعتیاد در جامعه دارد اظهار داشت: ستاد مبارزه با مواد مخدر در قالب طرح مشخص و اساسی وارد این عرصه شده و دستگاه های مختلف نیز یاریگر آن باشند.


وی اظهار داشت: باید از ظرفیت های دینی، فرهنگی و اجتماعی نظیر علما، روحانیون، معتمدان و بزرگان طوایف و آموزش و پرورش در زمینه جلوگیری از گسترش مواد مخدر بهره گرفت.


وی ادامه داد: از ظرفیت های فرهنگی از قبیل آموزش و پرورش نیز باید بهره برد چرا که در هیچ بخشی مانند این نهاد پراکندگی و نفوذ در لایه های مختلف اجتماعی امکان پذیر نیست که در این راستا آموزش و پرورش با ارائه طرح در این خصوص وارد عمل شود.


وی تصریح کرد: به منظور مبارزه با مواد مخدر باید از ظرفیت هنرمندان و ورزشکاران استفاده کرد چرا که آنان با ایجاد فرهنگ نقش به سزایی می توانند ایفا کنند.
وی با بیان اینکه هرگرم مواد کشف شده جان انسانی را نجات می دهد افزود: مبارزه با مواد مخدر از اهمیت بالایی برخوردار است بنابراین نگاه به بخش مبارزه با مواد مخدر باید از طریق فرهنگ سازی وسیع شود.

کشفیات مواد مخدر، 68 درصد رشد داشته است


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان گفت: کشفیات مواد مخدر در طی هفت ماهه سال جاری در سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که حدود 51 تن بوده، 68 درصد افزایش داشته است.


محمد هادی مرعشی افزود: در طی هفت ماهه ابتدایی سال جاری 98 تن و 300 گرم انواع مواد مخدر در هفت ماه امسال در استان کشف شد که بیشترین کشفیات مواد مخدر، با 80 تن به تریاک اختصاص دارد.


وی عنوان کرد: در طی سال جاری، در استان بیش از 900 میلیون ریال تسهیلات برای طرح های پژوهشی جذب شده است.


وی تصریح کرد: کشفیات مواد مخدر به ترتیب با 52 تن توسط نیروی انتظامی، 34 تن مرزبانی، 9 تن و 300 کیلوگرم اطلاعات و سه تن توسط سپاه پاسداران بوده است.


مرعشی ادامه داد: تعداد 92 مرکز خصوصی، 12 قمر، 10 مرکز دولتی، 28 مرکز اقامتی، هفت کلینیک مثلثی زندان، 13 مرکز کاهش آسیب، چهار سرپناه شبانه و دو مرکز کودکان جهت درمان و نگهداری معتادان در سیستان و بلوچستان فعال است.

سیستان و بلوچستان رتبه آخر درمان اعتیاد در کشور


وی گفت: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان در امر مبارزه با موادمخدر در کشور مقام نخست را دارد اما در زمینه درمان عقب است، باید بیش از گذشته به بخش درمان توجه شود.
مرعشی اظهار داشت: با توجه به پایین بودن سن اعتیاد در استان براین اساس سعی شده مراکز ترک اعتیاد برای بانوان و کودکان در استان فعال شوند.
وی با اشاره به مواد مخدر ستیز دائمی و بلند مدتی است که تا زمانی که بشر وجود دارد تهدید کننده است، افزود: با توجه به افزایش مواد صنعتی و ناآگاهی والدین از آن متاسفانه در بعضی از مواقع مشاهده شده که والدین تا چندین سال از اعتیاد فرزندان خویش نا آگاه بوده اند.


وی ادامه داد: اعتیاد یک خطر برای خانواده ها به شمار می رود که در صورت عدم آگاهی مناسب و کم بودن اطلاعات آنان را درگیر خواهد نمود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود بیش از دو هزار نوع ماده مخدر در جهان افزود: امکان بهبودی مواد مخدر سنتی بسیار بیشتر از مواد مخدر صنعتی است که در این راستا آگاهی مردم باید افزایش یابد.

 

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.