وقتی برای «تولید ملی» تره هم خورد نمی شود!/ واردات بی رویه؛ شرکت «ماشین سازی کویر اشکذر» را به تعطیلی کشاند
به گزارش یزدرسا به نقل از نسیم صادق، چند سالی است اقتصاد مقاومتی به عنوان شاه کلید خروج از مشکلات اقتصادی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار دارد.
این واژه نخستین بار در دیدار کارآفرینان با رهبر معظم انقلاب در شهریورماه سال 1389 مطرح گردید.
در ارتباط با مفهوم اقتصاد مقاومتی تعاریف متفاوتی ارائه شده که هر کدام از جنبهای به این موضوع نگاهی دارند. اما در این میان، تعریف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتی را خود رهبر فرزانه انقلاب ارائه دادهاند. ایشان در دیدار با دانشجویان فرمودند: « اقتصاد مقاومتی یعنی آن اقتصادی که در شرایط فشار، در شرایط تحریم، در شرایط دشمنیها و خصومتهای شدید میتواند تعیین کننده رشد و شکوفایی کشور باشد.»
این نوع اقتصاد معمولا در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده قرار میگیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی نموده و سعی در تغییر ساختارهای اقتصادی موجود و بومیسازی آن بر اساس اهداف دارد.
از محورهای اساسی و مهم سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتوان به حمایت از تولید ملی و کارآفرینی، توجه به نخبگان و استفاده از فناوریهای نوین، محدودسازی اقتصاد دولتی، مردمی کردن اقتصاد، خلاصی از وابستگی به درآمدهای نفتی، مهار فساد و استقلال اقتصادی اشاره کرد.
در این میان با توجه به شرایط امروز کشور، نیاز صنعت گران و تولید کنندگان به حمایت در جهت رشد و بهبود مستمر کیفیت تولید داخلی و جایگزینی تولید داخلی به جای کلاهای وارداتی، در عمل شاهد رفتار عکسی از سوی دستگاه های حمایتی و نظارتی هستیم که تعطیلی واحدهای صنعتی و تولیدی یکی پس از دیگری به خوبی بیانگر این ماجرا است.
شرکت ماشین سازی کویر حافظ مستقر در شهرک صنعتی نیکو اشکذر از این قاعده مستثنی نبوده و در میان -شعارهای پر زرق و برق- حمایت از تولید و در حاشیه واردات کالاهای مشابه چینی، همچون سایر تولید کنندگان دیگر داخلی از دایره تولید خارج شده است.
"سید ولی موسوی" یکی از گردانندگان این واحد صنعتی در گفت وگو با خبرنگار نسیم صادق، ضمن گله منی از وضع موجود و تعطیلی واحد صنعتی مشغول به فعالیت اش اظهار داشت: اینجا برای تولید تره هم خورد نمی کنند و در عوض از ورود کالاهای چینی با آغوش باز نیز حمایت می کنند.
وی با اشاره به شروع به فعالیت این واحد تولیدی که به تولید کشنده های شاسی خودرو از سال 84 مشغول بوده است، افزود: در ابتدا بازار تولید خوبی داشتیم اما بعد از ورود کشنده های مشابه چینی که از قیمت کمتر و البته "کیفیت و طول عمر کمتری" نیز برخوردار اند، روز به روز بر مشکلات تولید ما افزوده شد تا جایی که کار تولید ما چندسالی است با مشکلات زیادی مواجه شده و اکنون نیز عملا تعطیل است.
موسوی در پایان با بیان اینکه کالاهای وارد شده چینی به دلیل قیمت تمام شده کم تر از متقاضیان بیشتری برخوردار است، گفت: متاسفانه وارد کنندگان و به تبع آن دستگاه های نظارتی به کیفیت کم و طول عمر پایین کالاهای چینی اهمیتی نمی دهند و از طرفی با واردات این کالاها ضربه سنگینی بر تولید کنندگانی چون ما می زنند که از هیچ نوع حمایتی برخوردار نیستند.
آنچه جای نگرانی است، تحریم خارجی نیست بلکه نگرانی در خصوص موانع تولید و تجارت در داخل کشور است که گاهی شدیدتر از تحریمها عمل میکند مانعی بر سر راه نخبگان و کارآفرینان است.
تأکید رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بر ضرورت تداوم تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، مبین وظایفی برای دولت، دستاندرکاران تولید و مردم میباشد، سه حلقهای که نحوه تعامل آنها در تحقق اهداف سیاستهای اقتصاد مقاومتی بسیار مؤثر است، به طور قطع اگر همدلی و همزبانی بین آحاد جامعه و مسئولان ایجاد شود بسیار زود شاهد تحقق کامل سیاستهای ابلاغی ولی امر مسلمین در مباحث اقتصادی خواهیم بود.
Related Assets:
- بانکی که برای حمایت از تولید استان یزد اعلام آمادگی کرد
- قدردانی مسئولین از زحمات کارگران بهترین هدیه به آنان است
- دیپلماسی در حمایت از هدفهای اقتصادی چه نقشی دارد؟/ تقویت تولید ملی در گرو افزایش ارتباطات تجاری
- خرید کالای خارجی؛ مرگ تولید و سرمایه داخلی+ تصاویر
- هر جوان ایرانی با تولید داخلی می تواند در رشته خود یک مرجع باشد/ تنها هدفم کمک به چرخه تولید کشور است
- ریل «هندی» جای ریل «ملی»/ خروج ۴۰۰میلیون دلار ارز تنها در یک پروژه