ولخرجی عجولانه دولت برای هیچ!/دولت برای حیف و میل پنجاه میلیارد دلار تنها چهار روز تدبیر کرد
یزد رسا؛ روحانی البته ابتدا وعده می داد مشکلات کشور را 100 روزه حل کند ولی زمانی که به ریاست جمهوری رسید ترجیح داد در صد روزه اول تنها مشکلات را بررسی کند و رفع و رجوع آن ها را به بعد از برداشته شدن تحریم ها موکول کند. روحانی و وزرای مسن وی همیشه برای فرار از بار مسئولیت بهانه ای داشته اند. دولت تدبیر همه مشکلات را به گردن دولت قبل می انداخت و بهبود شرایط را منوط به توافق ایران و غرب می دانست.
اما گویا اکنون و با به فرجام رسیدن برجام باز هم دولتی ها تمایلی به حل مشکلات ندارند و همان ها که آلودگی هوا و کمبود آب را به خاطر تحریم می دانستند اکنون ادعا می کنند که رفع تحریم سال ها بعد و احتمالاً بعد از انتخابات 96 اثر خود را نشان می دهند!
روحانی بعد از رفع تحریم ها ذوق زده و با همراهی وزرای کابینه سفر اروپائی خود را آغاز کرد تا پول هایی که قول پرداختش را گرفته خرج کند. (فراموش نکرده ایم که در توافق ژنو نیز آمریکائی ها قول پرداخت بخشی از دارائی های بلوکه شده ایران را داده بودند اما در عمل با تصویب قوانین جدید و ترفندهای مکارانه خود از وفای به عهد طفره رفته بودند) وی و مشاورینش آنقدر برای هزینه کرد این پول ها عجله داشتند که فراموش کردند از مردم یا حداقل نخبگان جامعه مشورت بخواهند. اگر روحانی در جمع اساتید دانشگاه ها از آن ها می خواست در دفاع از توافق ژنو به میدان بیایند و یا به صورت صوری جمعی از منتقدین و موافقین توافق ژنو را جمع می کرد تا نواقص این توافق را مرتفع کنند اکنون و بدون هیچ مشورتی تمام عوایدی که ادعا می شود از برجام حاصل خواهد شد بدون فوت وقت و البته کوچیکترین مشورتی هزینه کرد.
دولتی ها انقدر برای خرج پول ها عجله داشتند که برایشان فرقی نداشت این قرار داد را به جای کاخ پلازوچیگی رم در یک موزه و زیر سم اسب فاتح ایران امضا کنند. آن ها در کمتر از چهار روز سفر به ایتالیا و فرانسه قراردادهایی به ارزش حداقل چهل تا پنجاه میلیارد دلار به امضا رساندهاند. به عبارت دیگر دولت تدبیر در کمتر از چهار روز در مورد رقمی حدود دو میلیون تومان به ازای هر ایرانی تصمیم گرفتهاند.
مردم عادی زمانی که می خواهند یک اتومبیل تهیه کنند با افراد مختلف مشورت می کنند. ساعت ها از وقت و زمان خود را صرف تحقیق در مورد اتومبیل مذکور می کنند. حال آیا تحقیقی در مورد خرید 118 فروند ایرباس انجام شده است؟ چه کسی، با چه سرعتی و با چه دلایلی خرید این هواپیماها را تائید کرده است؟ پاسخ به این سوالات هم بماند برای زمانی که مفاد واقعی توافق های دولت تدبیر و غرب مشخص شود.
خوبی چنین تحرکاتی این است که مردم به خوبی معنی تدبیر مد نظر دولت را می فهمند. مردم با گوشت و خون خود گرانی، بیکاری، تورم و بی برنامگی ها را درک می کنند. می دانند اعتماد تمام و کمال به غرب به جای اتکا به داخل دردی را دوا نخواهد کرد. مردم هنوز تجربه قرار داد با پژو را فراموش نکرده اند ولی دولتی ها بی توجه به عهد شکنی طرف فرانسوی بار دیگر به آنها اعتماد کردند تا آنجا که طبق ادعای بی بی سی در قراردادهای شرکتهای فرانسوی با ایران، «بندی» گنجانده شده که براساس آن اگر تحریمها بازگردد و آنها مجبور به خروج از بازار ایران شوند، هیچگونه غرامتی را نخواهند پرداخت!
همچنین رئیس سابق کمیسیون سرمایه گذاری اتاق ایران – ایتالیا معتقد است: با قراردادهایی که در ایتالیا و فرانسه بسته شد، باید به فکر بازپرداخت آن باشیم. با این قراردادها، کشور را بدهکار خارجیها کردیم.
دولتی ها که تا پیش از این برجام را برگ برنده خود در انتخابات می دانستند اکنون باید به این مطالبه مهم مردم درخصوص دستاوردهای دو سال گره زدن روح و ذهن مردم با مذاکره پاسخگو باشند. شاید دولت ژنرال ها هرکسی را که علیه توافق سخن بگوید بیسواد بنامد، شاید منتقدان کرسنت دادگاهی شوند، شاید دانشجویان معترض به قراردادهای جدید نفتی بیژن زنگنه راهی اوین شوند اما «نمی توان با زور و شلاق» جلوی آگاهی مردم را گرفت!
رسول محتشم