پرورش بیش از 100 نوع ماهی زینتی توسط جوان یزدی
یزد رسا؛ چندی است در سراسر کشور طرحهای مختلف اقتصاد مقاومتی در حوزههای گوناگونی چون تولیدات گیاهی، تولیدات دامی، صنایع تبدیلی ، پرورش آبزیان و.... اجرا شده و زمینه ایجاد اشتغال و تولید داخلی را هر چند در سطح کارگاهها و واحدهای کوچک و متوسط فراهم کرده است.
پرورش ماهیان زینتی نیز از جمله طرحهای اشتغالزای بسیار خوبی است که مورد اقبال و توجه بسیاری قرار گرفته است.
ماهیان زینتی به ماهیان زیبا و رنگارنگی گفته میشود که ارزش آنها به دلیل زیبایی اشکال و رنگهای خیرهکننده آنها است. این ماهیان اولین بار در سال 1340 وارد ایران شدند و بنا به دلایل مختلف به سرعت روند تکثیر و پرورش آنها گسترش یافت.
در پرورش ماهیان زینتی نسبت به سایر کارها به سرمایه اولیه کمتری نیاز است و از این رو مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گرفته است.
عقیل خوش خواهش جوان 24 ساله یزدی نیز از تلاشگران عرصه اقتصاد مقاومتی است که به پرورش ماهیان زینتی پرداخته است. وی با 13 سال سابقه در این کار به صورت حرفهای و صنعتی انواع مختلفی از ماهیان تزئینی را پرورش میدهد.
خوشخواهش در گفتگو با خبرنگار آوای اقتصاد در خصوص اهمیت پرورش ماهیان تزئینی گفت: تعداد زیادی از کشورها در امر صادرات و واردات این ماهیان فعالیت دارند و ارزش مبادلات جهانی آنها قابل توجه است. از این رو پرورش ماهیان تزئینی در مقیاسهای بزرگ در داخل کشور علاوه بر داشتن صرفه اقتصادی بازار فروش خوبی هم در داخل و هم در بازارهای صادراتی خواهد داشت.
وی در مورد میزان و تنوع ماهیان پرورشی خود اظهار داشت: بر اساس تجهیزات و امکانات در دسترس در دو سالن مجزا بیش از 100 نوع ماهی تزئینی پرورش داده میشود و این درحالی است که ماهیان تزئینی مدلها و رنگهای متفاوتی دارند. به طور کلی علاوه بر پخش تولیدات خود در سطح استان یزد بازار سایر استانهایی همچون استانهای البرز، کاشان، قم، شیراز و مرکزی نیز مقصد تولیدات ما خواهد بود.
خوشخواهش در خصوص میزان سرمایهگذاری مورد نیاز برای شروع کار اظهار داشت: در ابتدا با 44 میلیون تومان سرمایهگذاری اولیه کار را به صورت حرفهای و صنعتی آغاز کردم. و در طول زمان به طور کلی نزدیک به 80 میلیون تومان هزینه کردهام.
وی ادامه داد: پرورش ماهیان تزئینی را میتوان با 10 میلیون تومان نیز شروع کرد و درآمد خوبی کسب کرد. گفتنی است با توجه به وسایل و شرایط مورد نیاز به راحتی بانوان خانهدار میتوانند نوعهایی از ماهیان تزئینی را در منزل پرورش دهند.
خوش خواهش با اعلام رضایت از درآمد این شغل گفت: درآمد این شغل بسته به نوع و تنوع ماهیان پرورشی متفاوت است. زمانی درآمد این کار راضی کننده خواهد بود که فرد مهارت و اطلاعات لازم را داشته باشد. به عبارتی ابتدا باید اطلاعات و دانش خود را در خصوص پرورش ماهیان تزئینی کسب کرده و سپس این کار را شروع کنند.
این جوان کارآفرین علاوه بر پرورش ماهی به پرورش پرندگان تزئینی و گیاهان نیز مشغول است و انگیزه خود را علاقه و عشق به کارهای تولیدی میداند.
خوشخواهش حمایت دولت و بانکها را از کارهای تولیدی لازم دانست و افزود: علی رغم اهمیت و ضرورت حمایت از تولید داخل متاسفانه دولت از فعالیتهای تولیدی حمایت نمیکند و همین موضوع سبب دلسردی بسیاری از افراد برای شروع کارهای تولیدی میشود.