ID : 15772754
مصباحی مقدم:

چشم دولت به دلارهای آزاد شده از مذاکرات دوخته شده است/دولت اراده ای برای تحقق اقتصاد مقاومتی ندارد


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بروکراسی اداری یکی از موانع افزایش تولید است و برای تحقق اقتصاد مقاومتی دولت باید کوچک تر شود.

به گزارش یزدرسا  به نقل از رهیاب نیوز، "اقتصاد مقاومتی" کلید واژه‌ای است که از سال 89 در ادبیات سیاسی - اقتصادی کشور پدیدار شد و رهبر معظم انقلاب زمستان 92 آن را در قالب برنامه به دولت یازدهم ابلاغ کرد.

 

آن روزها برخی از کارشناسان اقتصاد مقاومتی را هم راستا با اقتصاد ریاضتی می‌دانستند اما گذر زمان پرده از اشتباه آنان و ذکاوت امام خامنه‌ای برداشت. در واقع مقام معظم رهبری می‌خواستند با محقق کردن اقتصاد مقاومتی ظرفیت‌های  اقتصادی درون کشور را شکوفا کنند.



البته نمی‌توان از این مسئله چشم پوشی کرد که با روی کار آمدن دولت یازدهم در سال 92 نگاه مسئولان اجرایی معطوف به سیاست خارجه کشور شد و رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌خواستند با مطرح کردن اقتصاد مقاومت نگاهشان را به سمت و سوی ظرفیت‌های داخلی ببرد.



گرچه فرمایشات مقام معظم رهبری مورد استقبال دولت تدبیر و امید قرار گرفت اما عملاً نه تدبیری از سوی دولت در این باره مشاهده نشد و نه امیدی به محقق شدن آن وجود دارد.



حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم می‌گوید: اقتصاد مقاومتی برنامه‌ای برای زمان تحریم نیست بلکه می‌خواهد ایران اسلامی را به عنوان الگوی کامل برای کشورها معرفی کند.

وی می‌افزاید: ما ظرفیت‌های عظیم نفت و گاز داریم و با محقق شدن اقتصاد مقاومتی می‌بایستی خام فروشی را کنار بگذاریم و رو به سمت ذخیره سازی این ذخایر برویم.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عنوان می‌کند: 24 میلیون نفر امروز در بازار اشتغال کشور مشغول به کار هستند اما اگر بند نخست اقتصاد مقاومتی را محقق کنیم می‌توانیم این ظرفیت را گسترش دهیم.



وی بیان می‌کند: 70 درصد جوانان ما برای ادامه تحصیلات راهی دانشگاه‌ها می‌شوند و این آمار در اروپا 30 درصد است. البته ما باید سطح دانشگاه‌ها را بالا ببریم، فرهنگ اشتغال را اصلاح کنیم و با هدایت تحصیلی دانشجویان به شکل صحیح ظرفیت‌های مغفول بازار را شکوفا کنیم.



عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح می‌کند: نقدینگی امروز کشور 830 هزار میلیارد تومان است و 20 میلیارد تومان ارز در دست مردم است. اما دولت تدبیری برای مدیریت آنها نمی‌کند و فقط چشم به 700 میلیون دلار آزاد شده از مذاکرات دارد.



وی تاکید می‌کند: بروکراسی اداری کشور یکی از موانع در جهت کارآفرینی است و دولت باید در این باره بازنگری کند. بزرگی دولت و ساز و کار آن یکی از موانع رونق اقتصادی است و باید دولت کوچک‌تر شود.



نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اعتقاد به این موضوع که دولت هنوز مرحله نخست اقتصاد مقاومتی یعنی "گفتمان سازی" نشده می‌گوید: هر وقت ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت شکل گرفت، دولت برای تحقق آن گام برداشته است.



وی می‌افزاید: البته این موضوع هم مشروط به حضور رئیس جمهور در رأس ستاد است وگرنه اگر کارها را به معاون اولش واگذار کند نمی‌توان کاری  از پیش  نمی‌رود.



حجت الاسلام مصباحی مقدم تاکید می‌کند: دولت برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید تنگ نظری را کنار بگذارد و از ظرفیت صاحب نظران اصولگرا و ظرفیت کارشناسی‌شان بهره ببرد.

وی معتقد است: بسیج ظرفیت تمام نشدنی دارد و دولت باید از این ظرفیت برای تحقق اقتصاد مقاومتی بهره لازم را ببرد.



"آیا دولت اراده‌ای برای محقی کردن برنامه‌های اقتصاد مقاومتی دارد یا خیر"، پرسشی است که مصباحی مقدم در پاسخش می‌گوید: بنده اراده‌ای در دولت برای محقق کردن اقتصاد مقاومتی نمی‌بینم.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.