کاهش قیمت نفت اقدامی سیاسی است و باید با حرکتی سیاسی با آن برخورد شود
به گزارش یزدرسا ،مسعود میرکاظمی عضو کمیسیون انرژی مجلس در مصاحبه بانسیم ، با اشاره به کاهش قیمت جهانی نفت اظهار داشت: عوامل اقتصادی از عوامل مهم کاهش قیمت نفت می است اما عوامل اقتصادی نمی تواند به اندازه ای تأثیر گذار باشد که قمیت نفت به سرعت از 115 دلار به 83 دلار کاهش یابد و مشخص است که اقدام، یک اقدام مدیریتی و سیاسی است که بیشتر از عوامل اقتصادی توانسته بر کاهش قیمت تأثیر بگذارد.
وی در ادامه با بیان اینکه عرضه مازاد بر تقاضای بازار یکی از عوامل اقتصادی است که همه کشورها بر آن اذعان دارند، افزود: عرضه مازاد بر تقاضای نفت از سوی کشورهایی که علیه ما در جهان فعالیت می کند همچون عربستان و آمریکا صورت می گیرد و با عرضه نفت مازاد بر نیاز بازار باعث کاهش قیمت نفت شده اند.
عضو کمیسیون انرژی به تفسیر برخی از کشورها در خصوص مدیریت عربستان بر اشل قیمت نفت در جهان اشاره کرد و گفت: اگر عربستان می خواهد اشل و قیمت گذاری نفت را در اختیار بگیرد چرا آمریکا نیز دست به اقدام مشابه زده است بگونه ای که اکنون آمریکا از سال 1986 به این سمت بیشترین عرضه را در حال حاضر داشته است و ذخائر نفت خود را نیز از 120 روز به 90 روز رسانده و همه این اقدامات نشان دهنده کار سیاسی آمریکا و عربستان علیه ایران و روسیه است.
میرکاظمی در ادامه تصریح کرد: عربستان در بحرین و لبنان و غزه و عراق زخمی شده است و بخصوص در داعش چراکه داعش را سازمان دهی کردند تا این گروهک تروریستی در مقابل شیعیان قرار گیرد اما شاهد هستیم این گروهک تروریستی در مقابل اهل تسنن و کردها قرار گرفته است و عربستان از این زخمی شدن ها در مناطق مختلف بسیار عصبانی است و با مازاد نفت تولید بر بازار می خواهد زخم هایش را بهبود بخشد.
وزیر سابق نفت در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل جلسات اوپک اشاره کرد و بیان داشت: سازمان اوپک تشکیل شده تا از منافع کشورهای عضو حمایت کند و باید جلسات اوپک در زمینه کاهش قیمت نفت تشکیل می شد، اما متاسفانه به دلایل غیر قابل قبولی جلسات تا کنون تشکیل نشده است و در این جا ایران است که ضرر می کند.
وی در ادامه با اشاره به سابقه اوپک در درخواست نشست جلسات از سوی کشورهای عضو، گفت: در سابق اگر کشورهای عضو اوپک همچون ایران و برخی از کشورهای عضو اوپک تشکیل نشست اضطراری برای تعیین تکلیف بر عرضه مازاد بر بازار درخواست می کردند، بلافاصله بر قیمت جهانی تأثیر می گذاشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با تأکید مجدد بر این که در کاهش قیمت نفت کار سیاسی شده و لازم است که با اقدامات سیاسی نیز با آن برخورد و پاسخ داده شود، اظهار داشت: تشکیل نشست اضطراری اوپک یک مسأله روانی و سیاسی در سطح بین الملل است که می تواند کمکی باشد تا ایران بیش از این متحمل ضرر نشود.
میرکاظمی به سهمیه بندی تولید نفت در جهان از سوی کشورهای تولید کننده اشاره کرد و افزود: در بررسی عوامل اقتصادی زمانی که تعدادی از عوامل را مطرح می کنند اصلی ترین عامل را کشورهای و اقتصاد دانان عرضه بیش از مازاد بر بازار می دانند، لذا باید این امر با تشکیل نشست اعضای اوپک و سهمیه بندی تولید نفت توسط اعضا مدیریت شود.
وزیر سابق نفت با تأکید بر اینکه در قانون برنامه آمده است که باید وابستگی بودجه ای کشورمان به نفت کاهش یابد، تصریح کرد: با توجه به اینکه در سیاست های ابلاغیه مقام معظم رهبری تأکید شده است که حتی بودجه های عمرانی ما نیز نباید وابسته به نفت باشد اما هموراه از سوی دولت ها شاهد هستیم که لایجه بودجه نسبت به دوره های قبل بیشتر به نفت وابستگی دارد و حتی در دولت کنونی نیز این وابستگی بودجه به نفت را شاهد هستیم.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- کاهش قیمت جهانی نفت با اجرای توافق ژنو
- یکمیلیارد دلار خسارت در سال توسط تبانی کنندگان با زنجانی
- تغییرات کمیسیون های مجلس مشخص شد!
- لابی وزارت نفت برای برکناری میرکاظمی از ریاست کمیسیون انرژی نقض اصل تفکیک قواست
- قیمت نفت و خصومت های اقتصادی عربستان/ مسئولان هوشیارتر باشند
- دولت، عدم وابستگی اقتصاد به نفت را جدی بگیرد
- قوه قضائیه برخورد نکند مجلس دست به کار می شود