یزدیها سالانه 80 میلیارد تومان را دود میکنند
به گزارش یزدرسا، وحید جعفری در نشست خبری با اصحاب رسانه استان با اشاره به هفته ملی بدون دخانیات که از 25 تا 31 خردادماه است، گفت: مصرف دخانیات دومین عامل خطر در بیماریهای غیرواگیر پس از فشار خون است که در کشور ما سیگار عامل مرگ سالانه 60 هزار نفر است.
وی افزود: براساس آمار سال 2016 در دنیا 7.1 میلیون مرگ به دیلی مصرف مواد دخانی است که 500 هزا رنفر آنها شامل کسانی است که در معرض دود مواد دخانی هستند که از این تعداد هم 150 هزار نفر کودکان و نوجوانان هستند، همچنین طبق گزارش معاون شرکت دخانیات سالانه حدود 65 میلیارد نخ سیگار در کشور ما مصرف میشود.
مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان یزد عنوان کرد: تقریبا 14 درصد جمعیت بالای 18 سال استان یزد یعنی تقریبا 120 هزار نفر مواد دخانی مصرف میکنند که مردان یزدی در مصرف مواد دخانی رتبه دوازدهم و بانوان یزدی رتبه هشتم را در کشور دارند و 30 درصد جمعیت بالای 30 سال استان نیزدر معرض دود مواد دخانی قرار دارند.
جعفری افزود: با توجه به میزان مصرف سالانه 65 میلیارد نخ سیگار در کشور، سالانه 10 هزار میلیارد تومان صرف خرید سیگار میشود که با توجه به آمار ارائه شده توسط وزارت بهداشت دو تا سه برابر این میزان باید برای درمان بیماریهای ناشی از مواد دخانی باید هزینه کند و در مجموع هزینه مواد دخانی برای کشور به گفته معاون بهداشتی وزارت بهداشت، سالانه 100 هزارمیلیارد تومان است که علاوه بر تهدید سلامت، تبعات اجتماعی نیز به دنبال دارند.
وی با بیان اینکه هیچ عضوی از بدن از مصرف مواد دخانی در امان نیست، ادامه داد: بانوان، سالمندان و کودکان از گروههایی هستند که تاثیرپذیر و آسیب پذیری بیشتری از مواد دخانی نسبت به دیگر گروهها دارند.
جعفری عنوان کرد: در سال گذشته 183 مورد اخطار به واحدهای صنفی در خصوص مصرف و عرضه دخانیات و قلیان داده شده است که منجر به تعطیلی 21 واحد کافی شاپ، رستوران و ... شده است اما حجم کار بسیاربالاست و جرایم نیز بازدارندگی لازم را ندارد.
وی تصریح کرد: با توجه به تعداد مصرف کنندگان دخانیات در استان، مطالعات نشان میدهد یزدی ها روزانه تقریبا یک میلیون و 400 هزار نخ سیگار مصرف میکنند که هزینه سالانه برای این میزان مصرف برای یزدیها 75 تا 80 میلیارد تومان است.
مدیر گروه سلامت و محیط کار مرکز بهداشت استان یزد گفت: مبارزه با مصرف دخانیات و عرضه آن تنها با اقدام یک دتسگاه و مجموعه امکان پذیر نیست و همه دستگاهها از جمله اصناف، دتشگاه قضایی، نیروی انتظامی و ... نیز باید در این زمینه مشارکت و همراهی لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- شعبه برندهای سیگار حتی جلوی وزارت بهداشت!/چانه زنی برای ارز دولتی دارو، تبانی برای ارز دولتی دخانیات
- وجود قفسههای تبلیغاتی سیگار در مغازهها ممنوع است/ جریمه 21 میلیونی در انتظار تبلیغ کنندگان مواد دخانی
- درآمد روزانه سه میلیون تومانی کافیشاپهای یزد با عرضه قلیان
- یزد در شیوع فشار خون هم از سایر استان ها جلو زد!/سواد نامطلوب یزدی ها در حوزه سلامت
- 360 هزار نفر در استان یزد تحت پوشش طرح پزشک خانواده هستند