Skip to Content

در گفتگو با متخصص طب ایرانی مطرح شد

خواص خوردنی های سفره هفت سین از منظر طب ایرانی


متخصص طب ایرانی گفت: سیب، سنجد، سبزه، سماق، سیر و سرکه از سین های خوراکی سفره عید ایرانیان هستند که هر کدام نماد خاص بوده و دارای خواص فراوان هستند و به همین دلیل در سفره هفت سین جای دارند.

به گزارش یزد بانو؛ دکتر «سبد کاظم کاظمینی» متخصص طب ایرانی در گفتگو با خبرنگار ما در خصوص خواص هفت سین ایرانی در نوروز و آغاز سال جدید شمسی گفت: سیب، سنجد، سبزه، سماق، سیر و سرکه از سین های خوراکی سفره عید ایرانیان هستند که هر کدام نماد خاص بوده و دارای خواص فراوان هستند و به همین دلیل در سفره هفت سین جای دارند.

وی با بیان اینکه سیب نماد زیبائی و تندرستی و برخی نماد باروری و زایش گفته اند اظهار کرد: از سیب به عنوان غذای الهه ها یاد شده و همچنین در پاداش کار نیک نیز سیب هدیه داده می‌شده، سیب در واقع یک تریاق یا پادزهر است و می‌تواند سموم را از بدن دفع کند.

دکتر کاظمینی با تاکید بر اینکه سعی کنید روزی یک سیب میل کنید افزود: سیب مفرح و مقوی قلب و دور کننده افسردگی، تنطیم کننده فعالیت گوارش است، گاز زدن آن باعث تقویت دندان و لثه شده و به بهداشت دهان کمک می‌کند، توصیه می‌شود از سیب رسیده شیرین استفاده شود، اگر معده ضعیفی دارید ان را رنده نموده و میل کنید و یا با کمی گلاب و عسل و زعفران مخلوط و میل کنید که بسیار مقوی و مفرح خواهد شد.

وی ادامه داد: سیر دیگر نماد سفره هفت سین است که نماد مناعت طبع و قناعت نیز رعایت حد و مرز است، سیر باد شکن و ضدعفونی کننده است، باعث کاهش چربی خون و  همچنین رقت خون می‌شود، سیر به هضم غذاهای سنگین کمک می‌کند.

متخصص طب ایرانی گفت: مصرف سیر تازه بهتر از خشک آن است، مصرف سیر با سرکه مضرات آن را کاهش می‌دهد، از نظر طب ایرانی، درجه گرمی و خشکی سیر بالا است و شدت گرمی و خشکی سیر خام با پختن کم می شود؛ البته کسانی که با خوردن سیر خام دچار تپش قلب می شوند باید در مصرف سیر پخته هم احتیاط کنند.

دکتر کاظمینی با بیان اینکه سمنونماد خیر و برکت است و برخی نماد زایش و باروری گفته اند عنوان کرد: از جمله خواص سمنو می‌توان به دارا بودن مقدار زیادی کلسیم و پتاسیم و مقداری فسفر که از عناصر ضروری برای بدن هستند اشاره کرد .

وی ادامه داد: کلسیم آن باعث تقویت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان می‌شود و همانطور که می‌دانید فسفر هم برای فعالیت و کارکرد مغز بسیار مفید می‌باشد؛ همچنین آهن، اسید فولیک و ویتامین های موجود در سمنو برای خون سازی، تنظیم هورمون ها و آرامش اعصاب و رفع خستگی مفید می‌باشد.

متخصص طب ایرانی افزود: سمنو حاوی درصد قابل توجهی پروتئین است اما همانطور که از طعم آن مشخص است میزان قند در آن کمی زیاد است اما قند موجود در آن اگر به میزان زیاد وارد بدن شود باعث بروز چربی و چاق شدن و بالا بردن قند خون می‌شود بنابراین مصرف زیاد از حد آن برای افراد مبتلا به چاقی و دیابت و چربی خون بالا ممنوع است.

دکتر کاظمینی گفت: سرکه نماد پذیرش ناملایمات و سختی های روزگار است که گاهی گریزی از آنها نیست.

وی در تشریح خواص سرکه اذعان کرد: بهترین سرکه،  سرکه انگور خانگی است، سرکه انگوری  سرد و خشک است؛ اگر مواد غذایی غلیظ مانند گوشت گاو یا کله پاچه را با آن بپزند یا همراه آن مصرف کنند موجب هضم بهتر آن می‌شود، سرکه برای افراد کم‌خون مفید نیست، سرکه بدن را لاغر می‌کند و مصرف بیش از حد آن نیروی جنسی را ضعیف می‌کند.

متخصص طب ایرانی ادامه داد: در ترکیب نوشیدنی مفید و گوارا یعنی سکنجبین کاربرد دارد و مفید برای کبد خواهد بود و در افرادی که افسردگی یا بیماری‌های اعصاب دارند مصرف نشود.

وی عنوان کرد: سماق نماد صبر و بردباری است و برخی آن را مظهر طلوع گفته اند، سماق مزاج سرد و خشک است از نظر طب سنتی مقوی و دباغی کننده معده است و به نوعی معده را پاکسازی می‌کند، در کاهش قند خون موثر و مخلوط ساییده آن با سرکه در رفع خارش و اسهال موثر است .

دکتر کاظمینی گفت: مصرف سماق به همراه کباب و گوشت باعث هضم بهتر آن می‌شود و غرغره دم کرده آن برای رفع التهاب گلو مفید است؛ باعث تقویت لثه می‌شود و در درمان نقرس کاربرد دارد.

وی عنوان کرد: سنجد نماد فرزانگی و زایش و همچنین سنجیده عمل کردن است،  میوه‌ای است که وقتی بارور می‌شود و بویش در فضا پراکنده می‌شود. پرورش دهنده قوای احساسی آدمی نیز هست، مزاج آن سرد و خشک است، قابض و ضد اسهال و در بیماران دارای پوکی استخوان مفید، در کمک به درمان تکرر ادرار موثر، دارای فیبر بالا، مقوی مغز و معده و گل آن محرک قوای جنسی خانم‌ها و کاهنده قوای جنسی آقایان است.

دکتر کاظمینی اظهار کرد: دیگر سین، هفت سین سفره نوروزایرانیان سبزه است، نماد آرامش و خرمی وحیات دوباره، از دانه حبوبات و غلات برای ایجاد سبزه استفاده می‌کنند، جوانه این حبوبات و غلات بسیار مفید است.

وی ادامه داد: جوانه‌های حبوبات سرشار از آنزیم‌ها، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند و قرن‌هاست که به دلیل فواید غذایی و خواص دارویی، مورد استفاده قرارمی‌گیرند.

دکتر کاظمینی افزود: امروزه نیز مصرف جوانه‌های حبوبات رایج شده و خواص فراوان آنها مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/
 




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری