Navigation Navigation

محتوا محتوا


نکات کلیدي و مهم براي پیشگیري از حوادث ترافیکی


همه ساله میلیون ها نفر در جهان جان خود را به علت حوادث ترافیکی از دست می دهند و چند ده برابر این تعداد مجروح می شوند. اکثر موارد مرگ ناشی از حوادث ترافیکي مربوط به کشورهاي با درآمد کم یا متوسط است.

یزدامروز؛ همه ساله میلیون ها نفر در جهان جان خود را به علت حوادث ترافیکی از دست می دهند و چند ده برابر این تعداد مجروح می شوند. اکثر موارد مرگ ناشی از حوادث ترافیکي مربوط به کشورهاي با درآمد کم یا متوسط است.

آمارهاي ارائه شده در ایران نشان می دهد که پس از بیماري هاي قلبی عروقی، حوادث ترافیکی دومین علت مرگ و میر در همه گروه هاي سنی و اولین عامل مرگ در گروه سنی زیر 40 سال است.

عابران پیاده، دوچرخه سواران، موتورسواران در مقایسه با رانندگان و سرنشینان اتومبیل ها و وسایل نقلیه دیگر، بیشتر در معرض خطر هستند و از آنها به عنوان کاربران پرخطر راه ها یاد می شود.

رانندگان در این میان بیشترین نقش را در پیشگیري ازحوادث ترافیکی دارند؛ به طوري که یک راننده با رانندگی غیر ایمن نه تنها جان خود، بلکه جان دیگران را نیز را به خطر می اندازد.

اصلاح و اعمال قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی، ایجاد راه ایمن و ترویج فرهنگ ایمنی از جمله عوامل کاهش دهنده آمار سوانح و حوادث ترافیکی می باشد.

با توجه به اهمیت موضوع تصادفات رانندگی و عوارض مادي و غیر مادي ناشی از آن براي جامعه جهانی و به ویژه کشورهاي در حال توسعه انجام مداخلات اثر بخش، امري اساسی در برخورد با این معضل مهم سلامت است.

پس به جاست که براي اجتناب از خطر، حذف یا تقلیل خسارات ناشی از حوادث در صدد تدابیري باشیم که امنیت و آسایش افراد جامعه تامین شود، چراکه سوانح رانندگی و جاده اي قابل پیش بینی و پیشگیري هستند.

مهمترین عواملی که بر ایمنی سفر در جاده ها و کاهش آسیب ناشی از تصادفات مؤثرند عبارتند از:

1) کنترل سرعت

2) کنترل خستگی

3) استفاده از وسایل و تجهیزات ایمنی نظیر کمربند ایمنی ، صندلی ویژه کودك ،کلاه ایمنی

4) رانندگی صحیح و کنترل خودرو قبل از رانندگی

نکات کلیدي و مهم براي پیشگیري از حوادث ترافیکی

استفاده از وسایل محافظت کننده از جمله کمربند ایمنی، کلاه ایمنی و صندلی مخصوص در کودکان تلفات حوادث ترافیکی را به میزان قابل ملاحظه اي کاهش می دهد.

توصیه می شود حین رانندگی بویژه در مسیرهاي طولانی به محض احساس خستگی و خواب آلودگی در محل مناسبی توقف نموده و استراحت کنید.

در محل هاي پرجمعیت، مانند مراکز خرید، مدارس وکنار پارک ها ... به عابران پیاده توجه کنید.

به تابلوها و علایم رانندگی و ایمنی جاده توجه کنید.

استفاده از لباس هاي روشن و اطمینان از سالم بودن چراغ روشنایی جلو و عقب و چراغ ترمز خودروها و موتورسیکلت ها جهت افزایش احتمال دیدن و دیده شدن ضروري می باشد.

هرگز در حالی که عصبانی هستید، رانندگی نکنید.

هرگز در حال رانندگی با سرنشینان خودرو گفتگو نکنید. همچنین توجه داشته باشید که خوردن و آشامیدن و استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی عملی بسیار خطرناك است.

اگر به هر علت در جاده و به ویژه در بزرگراه ها ناچار به توقف شدید، با قراردادن علائم ایمنی مانند مثلث شبرنگ رانندگان دیگر را مطلع کن؛ در چنین شرایطی پس از پیاده شدن از خودرو به صورت ناگهانی وارد جاده نشوید.

آهسته و با احتیاط برانید تا سلامت به مقصد برسید.

اداره آموزش فرهنگ ترافیک پلیس راهور یزد






آخرین اخبار آخرین اخبار