ID : 26379807
کارشناس ابرکوهی کشاورزی :

اجرای کامل طرح «ترسیب کربن» در ابرکوه،حمایت مسئولین را می طلبد


کارشناس ابرکوهی کشاورزی گفت: اجرای طرح بین المللی «ترسیب کربن» در شهرستان ابرکوه نیاز به پیگیری مسئولین دارد.

یزد رسا ؛ جواد شمس کارشناس کشاورزی در خصوص اهمیت طرح «ترسیب کربن» در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه، اظهار کرد: پیشرفت در کشورهای در حال توسعه، دستیابی به توسعه پایدار، افزایش سطح رفاه و بهبود وضعیت زندگی مردم، به عنوان یکی از اصلی ترین چالش های پیش روی مسئولین است، هر چند روش دستیابی به این چالش جهانی با توجه به شرایط هر کشور و منطقه متفاوت است.

شمس افزود: به همین دلیل است که در حال حاضر زمامداری خوب به عنوان یک مقوله در بحث توسعه پایدار پذیرفته شده است و مستلزم همکاری دولت، بخش های خصوصی، نهادهای مدنی و مردمی در جهت توسعه هر منطقه است.

وی گفت: ابرکوه در حال حاضر با چالش هایی از جمله خشکسالی، محرومیت گسترده، بیکاری، بهره وری پایین محصولات کشاورزی، عدم توسعه صنایع پاک و... روبرو است و در مقیاس کوچکتر در سطح روستاها، نیز با مشکلاتی از قبیل توجه ناکافی به سرمایه های انسانی، عدم استفاده از توان جوامع محلی، غیرمشارکتی بودن فعالیت ها، نگاه نقطه ای به روستاها در قالب طرح هادی روستایی، عدم توانمندسازی زنان روستایی و... اشاره کرد.


طرح ترسیب کربن اولین بار در ابرکوه اجرا شد
این کارشناس خاطر نشان کرد: طرح ترسیب کربن با اهداف مختلفی از جمله بهبود شاخص های اجتماعی و اقتصادی، مدیریت بهینه منابع طبیعی و خدادادی و توانمندسازی زنان روستایی، از ابتدای سال 1392 در بخش بهمن ابرکوه، برای اولین بار در استان آغاز شد.

شمس تاکید کرد: این طرح با اتکاء به مشارکت مردم طی این چند سال که در بخش بهمن اجرایی شده است، دستاوردهای چشمگیری از جمله بسیج جوامع، توان افزایی زنان، افزایش بهره وری در بخش کشاورزی، تدوین برنامه های راهبری، تشکیل صندوق های روستایی، اجرای برنامه های معیشتی و... برای مردم روستاها در پی داشت.

وی عنوان کرد: طرح ترسیب کربن ابتدا در چهار روستای بخش بهمن و  پس از آن در کلیه روستاهای آن بخش به اجرا درآمد. در این میان نباید تلاش تیم ترسیب کربن و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان را با وجود محدودیت اعتباری و کمبود نیروی انسانی در اجرای مطلوب طرح نادیده گرفت.


در کل شهرستان می بایست اجرا شود
کارشناس کشاورزی تصریح کرد: با توجه به اقدامات مطلوب این طرح در بخش بهمن و اعتبارات مناسبی که در سال های ابتدایی اجرای آن توسط سازمان های ملی و بین المللی (UNDP) به آن اختصاص داده بودند، می بایست علاوه بر اجرای کامل آن در بخش بهمن، در کل شهرستان و در روستاهای بخش مرکزی نیز اجرا شود.

شمس اذعان کرد: متاسفانه این موضوع محقق نشد و در سال جاری خبرها حکایت از عدم تخصیص اعتبار کافی برای این طرح حتی در بخش بهمن و در نتیجه کاهش نیروهای آن دارد. این در حالی است که سایر شهرستان های استان همچون خاتم، اعتباری بیش از 5 برابر اعتبار ابرکوه جهت اجرای این طرح اختصاص دادند، که اجرای آن در شهرستان آغاز شده و جای امیدواری است که موجب کاهش محرومیت زدایی در آن منطقه شود.

وی با اشاره به اینکه اجرای هر طرحی و اخذ نتایج مطلوب از آن، مستلزم حمایت مسئولین است، گفت: به هر شکل امید می رود مسئولین شهرستان ضمن شناخت کافی طرح ترسیب کربن که می تواند گام های موثری در محرومیت زدایی داشته باشد، نسبت به پیگیری مجدانه اجرای این طرح در کل شهرستان و اختصاص منابع مناسب به آن، اقدام کنند.

انتهای پیام/ ف




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.