حمایت 585 میلیارد دلاری از تولیدکنندگان کشاورزی
به گزارش یزد رسا؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی،دکتر سید حسن کاظمی رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی با اشاره به پایش شرایط و سیاست های حمایتی کشورهای عضو (OECD) و نه اقتصاد نوظهور از بخش کشاورزی تصریح کرد: با وجود شرایط مناسب اقلیم و آب و خاک در تولید مواد غذایی، رویکرد سیاستی در این گروه از کشورها بر حمایت از تولید کنندگان کشاورزی تاکید دارد.
کاظمی با بیان این که شماری از این گروه کشورها دارای اهداف صریح خودکفایی غذایی هستند،خاطرنشان کرد: کشور چین از خود کفایی 95 درصدی گندم و برنج حمایت می کند و همچنین کشور روسیه طرح خودکفایی غلات، شکر، روغن گیاهی، گوشت، شیر، پنیر و محصولات آبزی را در سطح 80 تا 95 درصد تعیین کرده است.
وی با اشاره به این که کشور سوییس نیز بدون قید و شرط اهداف خودکفایی غذا را پیگیری می کند، اضافه کرد: کشور اندونزی دستیابی به خودکفایی در تولید برنج، ذرت، سویا، شکر، گوشت گاو را هدف گذاری کرده است.
رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی اظهار داشت:علاوه بر این، کشورهای نروژ، سوییس، کره ، ایسلند و ژاپن همچنان به حمایت از کشاورزان در سطوحی نزدیک به 50 درصد دریافتی ناخالص کشاورزان ادامه می دهند.
کاظمی میزان حمایت کشور ترکیه از بخش کشاورزی را بالاتر از میانگین های حمایت کشورهای OECD عنوان کرد و افزود: کشور کره تقریبا سه برابر بیشتر از میانگین حمایت کشورهای OECD از تولید کنندگان بخش کشاورزی خود حمایت می کند.
وی با بیان این که براساس مطالعات صورت گرفته در اکثر کشورهای OECD حمایت از تولیدکننده غالب است،یادآور شد:در کشور آمریکا علاوه بر حمایت از تولیدکننده،حمایت از مصرف کنندگان مواد غذایی نیز از طریق برنامه کمک غذایی تکمیلی و سایر برنامه های کمک غذایی در دستور کار قرار دارد.
کاظمی با اشاره به این که در کشورهای OECD درصد حمایت تولیدکننده نسبت به ارزش تولید محصولات کشاورزی (PSE) در سال 2015، به بالاترین سطح سطح پس از سال 2006 میلادی رسیده است،گفت: این تغییر اخیر به طور عمده به دلیل تحولات بازار از جمله تحرکات در قیمت های جهانی محصولات کشاورزی و نرخ های ارز اتفاق افتاده است.
رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی اذعان داشت: سیاست های کشاورزی در این گروه از کشورها در اغلب موارد، موجب اعمال مالیات بر مصرف کنندگان مواد غذایی شده، هر چند که میزان آن در این کشورها بین یک تا 40 درصد متفاوت است.
وی افزود: سهم پرداخت ها به کشاورزان از ارزش تولید در گروه کشورهای عضو (OECD) بالغ بر 60 درصد برآورد شده است.
رئیس موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی تصریح کرد: کشورهای OECD در سال های 2015- 2013 میلادی سالانه به طور متوسط 585 میلیارد دلار از تولید کنندگان کشاورزی حمایت کرده اند و مبالغ بیشتری به میزان 87 میلیارد دلار نیز در زمینه حمایت از خدمات عمومی بخش کشاورزی هزینه کرده اند.
کاظمی با بیان این که مطالعه تجارب کشورهای پیشرو و صنعتی و به ویژه کشورهای دارای مزیت های طبیعی و نسبی در تولید محصولات کشاورزی بر ضرورت توجه ویژه به تولید و تولیدکنندگان مواد غذایی و بخش کشاورزی تاکید می کند،خاطرنشان کرد:حمایت کشورهای OECD از تولید کنندگان مواد غذایی و بخش کشاورزی نشان می دهد که به موازات پیشرفت های صنعتی و راهبری اقتصاد آزاد و عضویت در سازمان تجارت جهانی (WTO)،موضوع حمایت از بخش کشاورزی مغفول نمانده و با اتخاذ سیاست های هدفمند و اثر بخش، پایداری تولید و منابع پایه و ایجاد انگیزه مضاعف با جدیت در دستور کار دولت ها قرار دارد.
35 کشور شمال و جنوب آمریکا،حوزه آسیا پاسفیک و اقتصادهای نوظهور نظیر ترکیه،شیلی و مکزیک با هدف هم افزایی در توسعه اقتصادی و رفاه اجتماعی در قالب سازمان همکاری و توسعه اقتصادی OECD فعالیت می کنند.
انتهای پیام/د
Related Assets:
- کشاورزی و منابع طبیعی استان؛ قربانیان اصلی خشکسالی
- قیمت پسته مطابق با نرخ بازار جهانی تعیین می شود
- 8 هزار تن از محصولات پرآبخواه در حوزه کشاورزی یزد حذف میشود
- انقلابی بودن و انقلابی ماندن لازمه جامعه امروز است/ نوین سازی؛ حلقه گمشده کشاورزی استان
- کشاورز مرد عمل باشد؛ در زمان کم آبی هم موفق است/مسئولان استان همراه کشاورزان نیستند
- آغاز خاموشی های زمستانه چاه های کشاورزی بخش مرکزی خاتم
- اجرای کامل طرح «ترسیب کربن» در ابرکوه،حمایت مسئولین را می طلبد