باید در توافق قید شود که ایران راه تحقیق و توسعه را ادامه میدهد
به گزارش یزدرسا ،جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درمصاحبه با نسیم، افزود: مدتی طولانی از مذاکرات گذشته و تاکنون هیچ دستاوردی از این مذاکرات نصیب ملت نشده است، آخرین اخبار به دست آمده این است که بر اساس سیاستهای اتخاذ شده دولت و نتیجه برد-برد، آمریکاییها احساس تنگی معیشت و سختی اقتصاد در درون جمهوری اسلامی کردهاند، بنابر اعلام رئیس جمهور و برخی مسئولان، آنها صراحتا میگویند ایران بر اساس فشار مجبور به مذاکره شده و آقای روحانی هم گفته است که علاجی جز پیروزی در مذاکرات نداریم و به طرف مقابل این کد را داده است که ما به مذاکرات احتیاج داریم و طرف مقایل زیادهخواهیهایی داشته و موضع سختی گرفته و دست به تحریم و تحقیر زیادی زده است.
وی ادامه داد: اوباما در آخرین اظهارات خود گفت طرحی به ایران دادهایم که ایرانیها باید آن را بپذیرند و ما توافق نمیکنیم مگر اینکه توافق خوب باشد؛ پس معنای موضع طرف آمریکایی این است که توافق خوب آن توافقی است که آنها آن را دیکته کرده باشند، در این طرح آمده که ایران نباید هیچگاه بیش از 130 کیلوگرم اورانیوم غنیشده داشته باشد و آن هشت تن اورانیوم غنیشدهای هم که داریم را باید به روسها بدهیم تا آن را تبدیل به میله سوخت کنند و این به معنای گرفتن استقلال کشور است .
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: آنها قبول نمیکنند در توافق جدید بنویسند ایران در هفت سال آینده به 192 هزار سو سانتریفیوژ نیاز دارد، آنها بر روی چهار تا شش هزار سانتریفیوژ یا همین تعداد موجود اصرار دارند که باید تا دو سال آینده نیز همین رقم ثابت بماند، این در حالی است که ما ماشینهای نسل هشت را ساختهایم و قرار است هفته آینده بازدیدی از آنها داشته باشیم.
توان هر یک از این ماشینها با 20 تا از سانتریفیوژ P1 برابر است که طی چند روز آینده از آنها و آب سنگین اراک بازدید میکنیم. این ماشین روشن است فقط گاز به آن تزریق نشده ولی به خاطر توافقنامه تولید و تکثیر آن متوقف شده است.
اگر قرار است توافقی صورت بگیرد باید در توافق قید شود که ایران راه تحقیق و توسعه را ادامه میدهد و سانتریفیوژهای نسل هشت میتواند به نسلهای بالاتر نیز ارتقاء یابند.
آمریکاییها ماشینهایی ساختهاند که هر یکبا یک آبشار که 164 سانتریفیوژی برابری میکند، ما نسل هشت سانتریفیوژها را ساختهایم و بومیسازی شده باور این موضوع هرچند حتی برای آزانس هم سخت بود اما آنها در نهایت آن را مورد تایید قرار دادند.
کریمیقدوسی افزود: منتظریم دولت اقدام به تکثیر این سانتریفیوژهاکند،اگر امروز شروع کنیم هشت سال آینده میتوانیم 190 هزار سو غنیسازی را افزایش دهیم و اگر قرار باشد دو سال منتظر بمانیم و بعد از دو سال تازه بخواهیم بر سر عملیاتی شدن آن بحث کنیم، این معنایی جز متوقف و عقب برگرداندن جمهوری اسلامی ندارد و این همان چیزی است که اوباما اسم آن را توافق خوب میگذارد.
مجلس در چهار بیانیه اخیز خود موضعی قاطع داشت و تبیین کرد که عبور از خطوط قرمز مورد تایید مجلس نیست و هر توافقی باید در مجلس بررسی و تصویب شود، طبیعی است که توافق بدون تایید مجلس قابل اجرا نیست و مجلس در این موضع خود کاملا قاطع است.
سوال ما از آقای ظریف که شامل هفت سوال با 100 امضاء است به طور مداوم به عقب افتاده، چند روز قبل از طرف آقای ظریف تماسی با بنده برقرار شد و قرار شد با سفر پیش رو این سوال به عقب بیفتد که بنده قبول کردم. هدف ما از طرح سوال تجزیه و تحلیل مذاکرات در یک سال گذشته است.
وی اظهار داشت: دشمنان باید باور کنند که نمیتوانند از خطوط قرمز ما عبور کنند. بخشی از خطوط قرمز فنی است و مهمتر از آن غیرت دینی، استقلال ملت ایران و تأثیر ایران در منطقه است.
آنها از نظر خودشان با یک توافق خوب به دنبال شکست انقلاب و کاستن از نفوذ ایران در منطقه هستند، آنها میخواهند به منطقه بگویند ایران با این سرسختی در مقابل آنها شکست خورده تا ملتهای مسلمان منطقه را دچار سرخوردگی کنند.
آنها میخواهند به مردم منطقه بفهمانند، همان طوری که ایران پس از این همه مقاومت توافق را پذیرفت، مردم در عراق، یمن و سوریه نیز مجبور به توافق با آنها هستند. آنها این خط را دنبال میکنند و اصلا بحث آنها بحث چندتا سانتریفیوژ نیست، مهم آن است که ماهیت و اصل انقلاب در این توافق نامه به حراج گذاشته نشود.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- جزئیات جدیدی از توافق در وین ۱۰ منتشر شد
- ادامه تعطیلی اقتصاد کشور با دل بستن به «سوم آذر» / پیام هیأت رئیسه مجلس برای ششمین وزیر پیشنهادی علوم چه بود؟
- 3 سناريوي مذاكرات تا 3 آذر
- تحریمهای شورای امنیت، قانونی است یا غیرقانونی؟
- روحانی در صدد عبور از خطوط قرمز مجلس است / وزیر پیشنهادی یکی از رهبران فتنه ۸۸ است
- مجلس به دنبال تصویب قانون عدم بکارگیری عناصر فتنه است
- مذاکرات هستهای به سمت توافق مبتنی بر تعلیق پیش میرود
- تجربه گذشته، چراغ راه آینده/ به وعده آمریکایی ها می توان اعتماد کرد؟
- گویا لبخندهای آمریکایی نقشه راه بعضی از دولتمردان است/دولت در پاسخ دادن به تهدیدات آمریکا بسیار کوتاهی کرده است
- وی مهره سوخته است/سابقه مرعشی روشن است