نبود مکان عرضه محصولات؛ مشکل اصلی کسبوکارهای خانگی/ رونق مشاغل خانگی چرخ اقتصاد را به حرکت درمیآورد
به گزارش یزدرسا به نقل از یزدندا؛ یکی از الزامات اقتصاد مقاومتی توانمند کردن آحاد مردم است تا زمینه برای حضور مؤثر همه افراد در فعالیتهای مولد اقتصاد فراهم شود؛ یعنی مردم در اقتصاد سرمایههایشان را به کار اندازند و تولید را رونق دهند. از مهمترین نقشهای مردم در اقتصاد میتوان به مدیریت مصرف- یعنی تعادل در مصرف و جلوگیری از اسراف و اشاره کرد. یک زن باید درک عمیقی از مشکلات و راهکارها داشته باشد و باید در رابطه با نحوه درست مصرف کردن توجیه شود و آموزش ببیند هراندازه دانش و آگاهی زنان بیشتر شود و درک اقتصادی بیشتری در این زمینه بیابند نسبت به طریقه مصرف حساستر میشوند که یکی از نتایج آن ترجیح کالاهای داخلی بر کالاهای خارجی است. از سوی دیگر بانوان نیز میتوانند نقش مهمی در مردمی کردن اقتصاد و رونقبخش صنایعدستی ایجاد کرده و موتور محرکه اقتصاد خانواده و کشور را به راهاندازند.
در همین راستا یکی از بانوانی که در چنین مسیری گام برداشته مرضیه خانی یکی از این بانوان یزدی است. بانوی جوان یزدی از سال 91 هنر سراجی دوزی را فراگرفته و تاکنون در نمایشگاههای بینالمللی و نمایشگاههای مختلف استانی شرکت کرده است.
وی در گفتگو با خبرنگار یزد ندا در خصوص حرفه خود گفت: اکنون بیشتر در حوزه چرمدوزی و دوخت انواع کیف و منسوجات چرم فعالیت میکنم اما به دلیل اشباع شدن کار و کم شدن قدرت خرید مردم بازار فروش محصولات تولیدشده مساعد نیست. مواد اولیه گران شده و با این وضعیت نمیتوان مواد اولیه را به قیمت عمده خرید برای همین صرفه چندانی در کار نیست.
این فعال در عرصه اقتصاد مقاومتی افزود: مسئولین زیاد به مشاغل خانگی اهمیت نمیدهند شاید اگر از خانههای قدیمی استفاده میکردند برای ایجاد نمایشگاههای دائمی بازار هنرهای دستی رونق خوبی میگرفت چون گردشگران تمایل زیادی به خرید چنین محصولاتی دارند.
وی گفت: بسیاری از خانمها را به سبب حضور در نمایشگاهها میشناسم که با هنرمندی تمامکارهای زیبایی تولید میکنند اما این کارها فروش خوبی ندارد یا بهتر بگویم جایی برای عرضه و نمایش محصولات خود ندارند و نمیتوانند محصولات خود را به جامعه معرفی کنند. وقتی زنی کار تولیدی در منزل مانند چرمدوزی انجام میدهد مسلماً به رونق کسبوکار عده زیادی بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم کمک کرده است پس کمک به بانوان که دارای مشاغل خانگی هستند یعنی کمک به چرخه اقتصاد جامعه است.
گفتنی است صنعت سراجی دوزی یا چرمدوزی در ایران قدمت زیادی دارد ولی با توجه به واردات انبوه محصولات خارجی تولیدات این محصول در ایران بسیار کم شده و آینده این هنر را با خطرات جدی مواجه کرده است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- بانوی اردکانی که با پشتی دوزی یتیمانش را سیر می کند/ دیگر فریادهایم به جایی نرسید
- تصاویر/ نمایشگاه تولیدات اقتصاد مقاومتی در یزد
- 90 درصد مجوز مشاغل خانگی استان را بانوان به خود اختصاص دادهاند
- اجرای چندین طرح اقتصاد مقاومتی با اعتبار 10 میلیارد در مهریز
- مددجوی بی خانمان در مهریز نیست/ اختصاص 20 میلیاردی برای تحقق اقتصاد مقاومتی
- بذرهایی که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی جوانه زدند/ برای یادگرفتن طریقه کاشت و پرورش گل ها سفرهای زیادی داشتم
- تولید ژلاتین خانگی برای نخستین بار در استان یزد/ اشتغالزایی برای 30 نفر در گرو همراهی مسئولان
- 18 سال است با تولیدات خانگی زندگی خود و دو فرزندم را تأمین میکنم/ برای محصولاتخانگی بازار فروش متمرکزی وجود ندارد